sunnuntai 1. joulukuuta 2013

Hello December ~

Ihanaa ihanaa! Vihdoin alkaa tuntua oikeasti talvelta, kun kurakelit on saatu ainakin toivottavasti tältä vuodelta ohitettua. Joulukuu onneksi toi mukanaan lunta vähän enemmänkin!

_____________________________________________________

Eilen oltiin Tommin estevalkussa toista kertaa. Oli tosi kiva päästä vihdoin ratsastamaan kunnolla hyvälle pohjalle, kun koko viikko on mennyt pellolla höntsäilemällä. Valkku ei kyllä ollut kauhean onnistunut.. Verkatessa poni oli aika hidas jalalle ja ei muutenkaan toiminut kauhean hyvin. Verkkailtiin suht. nopeasti ja tehokkaasti. Sitten käveltiin ja alettiin hyppäämään.


Tultiin noita erilaisia linjoja erilaisilla askelmäärillä. Poni oli vielä tosi hidas ja laukka ei edennyt kunnolla. Esteet olivat vielä pieniä, joten meno oli vielä aika siistiä, vaikka aika paljon piti laittaa ponia eteenpäin.
Tultiin noita kaikkia linjoja aika kauan ja vihdoin poni alkoi lämpenemään. Laukan laatu parani ja ratsastettavuus myös sen myötä.

A= alku L=loppu.
Sitten tultiin tällainen rata noin 70-80 cm korkuisena. Se meni muistaakseni aika kivasti, poni laukkas hyvin eteenpäin. Sitten esteet nostettiin noin 90 cm korkuisiksi. Tultiin sama rata, mutta se alkoi jo vähän huonosti, poni ei ollut varmaan saanut kävellä tarpeeksi tai jotain. Laukka tuntui ihan hyvältä, mutta alkuradan jälkeen poni alkoi vähän varmaan väsymään ja meno levisi siihen. Ristilaukkoja tuli ovista ja ikkunoista, paikat levisivät, enkä itsekään ratsastanut hyvin. Kun meno alkoi mennä vähän sähläämiseksi, alkoi itseäni hirvittää esteiden "korkeudet" ja en ratsastanut kunnolla. Tuolla punaiselta pystyltä okserille-linjalla tuli hankaluuksia. Yksi kieltokin tuli kun paikka ei sopinut mitenkään. Sen jälkeen onnistui ihan ok.
Pienten välikäyntien jälkeen tultiin vielä kerran tuo kyseinen linja ja Tommi ehdotti että lopetetaan siihen, koska poni väsyi niin paljon että laukan laatu hiipui, joten ei ollut järkeä jatkaa hyvän linjan jälkeen. Laukkailin ja ravailin pidemmällä ohjalla ja käveltiin loppukäynnit.

Kotiin päästyämme käytiin vähän kävelyttelemässä poneja kentällä ja hoidettiin ne pois.

Tänään käytiin peltoilemassa ihan kunnolla, kun pohja oli vähän parempi. Verkkailtiin tallin viereisellä pellolla ravissa ja laukassa. Poni tuntui tosi vetelältä, ei yhtään kyllä hyvältä. Ohjien lyhentyessä poniinkin tuli vähän eloa. Sitten käveltiin perälle vähän pidemmälle pellolla. Tie oli ihan jäässä, joten matkanteko oli vähän vaivalloista. Kuitenkin päästiin ihan ehjin nahoin perille. Matkalla käytiin pellon kautta ravailemassa mäki, jonka takia hyppästiin pienen ojan yli aika rauhassa.
Pellolle kun päästiin, annettiin heppojen laukata vähän reippaammin, kunnon skabaa ei saatu aikaseksi kuitenkaan. Ravailtiin takasin ja laukattiin nyt ihan kunnon kisaa siinä vähän matkaa. B nautti kyllä ihan sikana ja en meinannut saada ponia kiinnikkään kun oli niin paljon menohaluja. Ravailtiin takasin vähän pidemmällä ohjalla ja sitten laukkasin yksikseni vielä kerran ihan rauhassa puolipitkällä ohjalla ja ravasin vielä takasin pidemmällä ohjalla. Sitten käveltiinkin pellot ympäri ja kotiin.

vanhaaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti