torstai 19. joulukuuta 2013

Kevyitä kuulumisia ~

Kerron nyt ihan normaalina postauksena kuulumisiamme. 

Bertalla on nyt ollut oikea etujalka turvoksissa hieman polven alapuolelta. Maanantaina melkein koko sääri oli nesteinen, tänään alhaalta oli turvotus laskenut jo aika paljon. Epäilemme, että poni on tarhassa venäyttänyt lievästi tuon jalan, sillä jalassa ei näy tai tunnu mitään. Tuon jalan takia olen nyt liikuttanut Berttaa suht. kevyesti muutaman päivän, toivotaan ettei tarvitse soittaa eläinlääkäriä!

Maanantaina tein kentällä käynnistä pysähdyksiä ja vähän taivuttelua. Asetin tavoitteeksi 6 onnistunutta pysähdystä ja liikkeelle lähtöä. Pysähdykset herkistivät ajan kuluessa ponia huomattavasti, joten lopussa pelkkien istuinluitten avulla sain ponin pysähtymään. Yritin keskittyä samalla myös istuntaani.

Tiistaina päästiin jo yhdeltä koulusta, sillä kävimme Vapriikissa Tampereella, muuten koulua ei ollut yhtään. Pääsin jo aikaisemmalla junalla Karkkuun, joten ehdin maastoilemaan vielä valoisalla. Menin ilman satulaa perälle, jossa oli melkein kokonaan onneksi sulaa! Lähinnä vain kävelin, kokeilin myös pari pätkää ravia nähdäkseni, että ontuiko poni yhtään. B ei arkonut pätkääkään jalkaa, vaan ravasin innoissaan oikein hienoa ravia. Sillan ylitys teetti tällä kertaa vähän enemmän ongelmia. Bertta päätti jo kaukaa, että minähän en tuosta mene. Siinä vähän aikaa neuvoteltiin, pari hetkeä kahdella jalalla, mutta sitten päästiin ihan sulassa sovussa sillan yli yhdessä. Tuollainen hetki osoittaa, kuinka tärkeää on itse pysyä rauhallisena ja kuinka tärkeä luottamus on. Oli tosi onnistunut lenkki! :)

Tänään menin pellolle ja jalka oli tosiaan jo alempaa laskenut, joten ravailin vähän enemmän jo. Pelto ei kuitenkaan missään kehuttavassa kunnossa ollut, joten en viitsinyt paljoakaan tehdä. Otin kuitenkin jalustimet pois jalasta, että jotain erikoisempaa saatiin aikaan. Ponilla oli taas paljon energiaa, joka oli osasyynä sille, että keskittyminen oli melkein koko ajan jossain toisaalla. Taivuttelin ensin ponia ihan volteilla ja sitten ravailin vähän molempiin suuntiin. B ravasi ihan kauniisti, vauhti vaan kasvoi usein ja piti ohjalla muistuttaa pari kertaa aika selkeästi, ettei semmonen kaahailu oikein nyt käy. Sitten yritin tehdä pohkeenväistöä, mutta siitä ei oikein tullut mitään. Niitä sitten koitin tehdä vähän aikaa ja kun sain yhden onnistuneen väistön molempiin suuntiin, lopetin väistättelyn ja ravasin vielä vähän. B pyöristi hienosti selkäänsä oikein rentona, joten päätin lopettaa siihen, kun aikakin oli jo lopussa.

Viime talven saikun aikaa.

Toivotaan nyt, että tuo etunen tuosta paranisi nopeasti ja pohjatkin tulisivat kuntoon, että päästäisiin vihdoin treenaamaan! Kauhea inspiraatio nyt kunnon koulutreenille ja estehyppelylle, kun niin kauan aikaa sellaisesta kulunut.

____________________________________________

Ihan tajutonta, että ihan oikeasti jo ylihuomenna meillä on joulujuhla ja siitä alkaa joululoma! Jotenkin olen jo joulutunnelmissa, mutta kuitenkaan sitten samaan aikaan en ole. Varmaankin tuo todella harmittava ja ärsyttävä lumettomuus vaikuttaa asiaan! En tiedä postailenko vielä ennen lomaa, mutta nyt jo kaikille oikein ihanaa ja rentouttavaa joululomaa!

2 kommenttia: