torstai 5. joulukuuta 2013

Taksvärkkiä tallitunnelmissa ~


Meidän koulun oppilailla oli tänään kaikilla taksvärkkipäivä. Vietettiin se Lotan kanssa Kangasalan ratsastuskoululla. Voin kertoo ns. aikataulutyyppisesti nyt meidän päivästä, vaikka en ihan täydellisesti nyt kaikkea järjestystä muistakaan.

Klo 07:40 - Saavuttiin tallin pihaan. Tallityöntekijä Laura ei ollut vielä tullut, joten odoteltiin pihalla että jotain ihmisiä tulisi. Lantalan tyhjentäjä oli ainoa ihminen paikalla meidän lisäksi. 

Klo 8:10 - Laura tuli paikalle ja esiteltiin nopeasti itsemme. Sitten mentiinkin talliin aloittamaan aamutalli jo.
Annettiin ensin heinät ja kaurat. Sitten puettiin hepoille takkeja ja alettiin viemään niitä pihalle.
Mentiin hakemaan purua valmiiksi, kun lava ei ollut vielä saapunut takaisin. Vietiin aina välissä hevosia ulos ja sisälle, joten en oikein enää muista milloin mikäkin tapahtui. :D 
Siivoiltiin karsinoita siihen asti, että molemmat kottarit oli täynnä ja sitten odoteltiin kahviossa vähän aikaa. Lava saapui aika pian, ja palattiin puhdistaan karsinoita. Varmaan tässä välissä alkoi sataa lunta, joten juostiin heittään joillekkin hepoille ulkotakit päälle. Siivoiltiin karsinoita loppuun ja lakastiin tallia. Siirreltiin heppoja paikasta toiseen ja heiteltiin takkeja joka välissä kuivumaan.

Klo 12:00 - Mentiin ylös syömään lämpöiseen. Lämmitin siellä ruoan ja puhuttiin  niitä näitä. Ihmisiä tuli ja vaihdettiin muutama sananen siinä. Kun oltiin syöty, palattiin talliin. 

Klo 12:30 - Siivottiin shettisten ulkokarsinat ja lakastiin taas tallin käytävä. Sen jälkeen saatiin harjailla valmiiksi ihana 5-vuotias Lusitano-ori Onni, joka nukahti kun sai kunnon harjauksen. Aivan ihana hevonen, täytyy kyllä vielä kerran ylistää! 

Klo 13:40 - Mentiin kahvioon syömään Lotan synttäreiden kunniaksi kääretorttua ja rupateltiin vähän aikaa. Sitten kiirehdittiinkin katsomaan maneesiin, kun tallinpitäjän sisko ratsasti. Sieltä mentiin ylätalliin, jossa hän kirjoitti taksvärkkilaput ja saatiin hoitaa pois tosi upea 8-vuotias kilpahevonen. Ihana hevonen sekin! 

Klo 14:00 - Mentiin maneesiin katsomaan, kun Jose ratsasti Onnilla. Kyllä oli mahtava katsoa pitkästä aikaa oikeasti taitavaa ratsastusta! Saatiin pientä showtakin, kun hän näytti kunnon passaget ja piaffet. "Mäkin haluan oppia ratsastaan tolleen" tuli monta kertaa sanottua.

Klo 14:20 - Lotan äti tuli hakemaan meitä, katsottiin vielä vähän aikaa. Sitten Lotan taksvärkkilappu mentiin täyttämään. Siinä samalla maneesiin tuotiin ihana Johnny- hevonen, jota kävelyttelin hetken aikaa. Sitten sanottiinkin jo kiitokset ja hyvästelyt ja lähdettiin kotiin.

Oli ihan huippu päivä, siis todella! Tekemistä riitti ja oli ihana olla toisella tallilla pitkästä aikaa ja nähdä kaikki tapahtumat. Hevoset olivat tosi ihania ja kilttejä, nimetkin opittiin melkein kaikilta! Ihmiset olivat super mukavia, ja talli tuntui noiden asioiden ansiosta tosi kodikkaalta ja ihanalta paikalta kun oltiin lähdössä. Kyllä haluaisin tonne vielä uudestaan, viimeistään ensi vuoden taksvärkkinä sitten! 

___________________________________________

Meillä on tulossa taas Drive-init sunnuntaina. Niissä hypätään 80 ja 90 cm. Toivotaan, että päästään vielä kerran hyppäämään ennen niitä, nyt kun luntakin on tullut näin kivasti! Koitan nyt tässä pitää blogin hereillä ja jos jollakin on erityisiä postaustoiveita, niin niitä saa kirjoitella kommentteihin!
Kuvat ovat eiliseltä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti