sunnuntai 24. marraskuuta 2013

VesRa:n seuraestekisat ~

Tänään oltiin taas pitkästä aikaa kisailemassa, Vesilahden ratsastuskoululla. Osallistuin siis luokkiin 70-80cm ja 80-90 cm. Molemmissa luokissa oli aivan sama rata, perusradassa oli 8 estettä ja uusinnassa 4! :) Arvostelu oli 367.2 . Oli aikas kylmä keli ja kisapuitteet ei ihan toimineet meille, kun ponilla ei vielä tilsakumeja ole. Kumminkin selvittiin ihan hyvin. Olin molemmissa luokissa eka.


Verkkailin Berttaa jonkin verran siinä sänkipellolla ennen luokan verryttelyn alkua. Lähinnä käynnissä taivuttelin, ravailin vähän kaaria ja laukkasin molempiin suuntiin parit ympyrät. Poni ei tuntunut mitenkään järisyttävän hyvältä. Lisäksi tilsojen takia meno oli välillä vähän epätasaista.



upeutta ♥!
Sitten radankävelyn jälkeen mentiin verkkailemaan eka ryhmä maneesiin. Pohja oli tosi pehmeä, joten se söi ponin puhtia aika paljon. Muutenkaan ei alusta asti tuntunut menevän hyvin. Ponnupaikat vähän levisi, laukanlaatu oli aika huono ja ei muutenkaan oikein sujunut. Lisäksi radalla oltiin yksin, sen takia poni alkoi sählätä.
Aloitin radan melkein heti verkan jälkeen, joka oli siis hyvä juttu. En odottanut mitään suuruksia radalta, eikä kyllä kannattanutkaan. Paikat menivät pieleen, ristilaukkoja tuli ovista ja ikkunoista ja aloitin vielä uusinnankin ennen lähtömerkkiä, kun en ihan tajunnut sitä. En siis ole ennen ollut tuon arvostelun luokissa, joten taas opittiin.. kantapään kautta! Meidät siis hylättiin.. taas.. tuon uusinnan aloituksen takia. Menin sitten pihalle kävelemään ja vähän rauhoittumaan itse.

etunoja :s

Odoteltiin suht. kauan luokan päättymistä. Päätin jo siinä ulkona, että jos ei suju, niin keskeytän, sillä B oli tosi varovainen pohjan takia ja muutenkin meni penkin alle tuo eka rata. jPäästiin sitten katsomaan vielä rata. Käytiin vaan nopeasti kävelemässä, koska molemmissa luokissa oli tosiaan sama rata.
Sitten verkkailtiin vähän, poni tuntui ehkä vähän paremmalta. Eka verkkahyppy meni ihan hyvin, toiseen suuntaan tuli ensin kielto; paikka ei sopinut yhtään ja olin ite vähän unessa. Ei siinä mitään, uudestaan skarpimmin ja hienosti yli. Sitten muut taas lähtivät maneesista ja jäätiin ponin kanssa suorittamaan rata.
Rata alkoi paljon paremmin, B oli paremmin ohjan ja pohkeen välissä ja itse olin paremmin mukana. Ristilaukkoja ei tullut niin paljon, pari hassua kai. Perusrata meni hyvin, joten ajattelin että jatketaan nyt sitten vielä uusintaan. Tällä kertaa aloitin uusinnan oikein ja sekin meni kivasti. Aika juureen tuli jotkut hypyt kun en pystynyt säätämään kunnolla, mutta kumminkin tuli puhdas rata.
Hyvällä mielin menin pellolle verkkailemaan ponia pois. Käveltiin siinä ja luokka loppui, melkein pääsin toiselle sijalle! Olin ihan tyytyväinen vaikka vähän jäikin vaivaamaan kaikki, mutta ei mitään, head up and move on! ;)



Lotta oli mukana kuvailemassa ja saatiin pellolta tositosi kivoja kuvia, paikka oli ihan täydellinen kuvaukseen! Myös sää suosi! Maneesista tulikin vain yksi onnistunut hyppykuva, mutta se saa nyt luvan riittää.
Näytän noissa kuvissa aika lihavalta, koska paksun takin alla oli turvaliivi:D Älkää antako sen häiritä.

_______________________________________________________

Kuvailin eilen sitä lupaamaani My Dayta, katson milloin sen ehdin muokkailemaan ja että kehtaanko julkaista, sen verran vähän kuitenkin muistin kuvailla. Lisäksi yritän pistää ratavideoita, jos saadaan siirrettyä ne iPadilta siskon koneeseen! :)

4 kommenttia:

  1. Voisitko tehdä jonkin tallin esittelypostauksen tai jonkun jossa näkyisi kans vähän lissyä ja bota ja muitakin heppoja kun vaan berttaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. juuu, onnistuu kyllä jos kerran sellaista haluat

      Poista
  2. Voisikko tehä Mydayn tai jonkun tollasen? Tunnen sut Nokianratsastuskoululta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. juuri on tekeillä semmonen!:) ja ok, kukas sieltä olet:o

      Poista