maanantai 4. marraskuuta 2013

Kuulumisia ~

Sain vihdoinkin edes vähän kuvia viikonloppuna, joten kirjoittelen nyt vielä toisen postauksen tänään. 

Ollaan nyt Bertan kanssa tehty aika monipuolisesti kaikennäköistä, ollaan hypätty, käyty mäkireeniä vetämässä maastossa, vähän koulua menty, ilman satulaa ja juoksuttelin Bertan tuossa yksi päivä liinassa. En nyt kaikista kerroista mitenkään tarkasti kerro, mutta kaikki muut kerrat meni hyvin, paitsi juuri kuvauspäivän koulut. 
Itselläni oli huono päivä, joten tietenkään ponikaan ei mennyt hyvin. Ärsyttää sinänsä, kun ei vain pysty sysäämään huonoa oloa ja ärsytystä taka-alalle, että pystyisi silti ratsastamaan nätisti ja kohtelemaan ponia oikein.

Eilisen maastoiluista voisin kertoa tarkemmin vielä. Kävin verkkailemassa ponia ensin perällä. Kävelin siis alkukäynnit, ravailin ja laukkailin niin, että poni oli lämmitelty. Kyllä riitti virtaa taas kotiin päin! Silti saatiin ihan kivat laukat ja muutkin siirtymiset tehtyä, joten voitiin lähteä kävelemään jo ylämäkeä kohti. Mentiin siis ison tien yli, josta pääseekin suht. nopeasti mäkitreenipaikallemme. Ravailin vähän ja sitten annoin ponin vaan laukata sydämensä kyllyydestä. B vaihtoi superhienosti laukat, kun annoin selvät avut ja poni itsekin tiesi, että tien suunta muuttuu. Laukattiin kaksi kertaa ylämäki täyttä höökiä ylös, ai että kun poni taas nautti! Se pärski tyytyväisenä, vaikka olikin ihan hikinen ja puhki. Ravailin muutamia pätkiä, kun odoteltiin että päästiin turvallisesti tien yli kotiin. Käveltiin vielä aika pitkään, että ponin hengitys tasaantui. Molemmille jäi super hyvä fiilis! :)


Kerron tästäkin päivästä vielä vähän tarkemmin. Menin siis ilman satulaa ihan vain läpiratsastelemaan Bertan kentälle. Keskityin paljon laukkatyöskentelyyn, mutta "pääteemana" oli pysähdykset, peruutukset ja siirtymiset. Kenttä oli aikas märkä, inhottava puoli syksyssä. Käveltiin suhteellisen pitkät alkukäynnit ihan kentällä viltti päällä, jonka jälkeen tein muutamia pysähdyksiä ja voltteja ihan käynnissä. Sitten ravailin pätkissä tehden välillä ympyröitä ja taas välillä pysähdyksiä ja peruutuksia. Poni alkoi kuuntelemaan pysähdyksissä tosi kivasti. Tein aika kauan tän tyylisiä juttuja, ennen kuin laukkasin. Laukkasin siis vain molempiin suuntiin niin, että poni oikeasti laukkasi eteenpäin ja oli samalla pyöreä ja rento. B kulki tosi kivasti, paremmin kuin vähään aikaan laukassa. Pienten välikäyntien jälkeen tein taas vähän ravissa kaikenlaisia pysähdys ja peruutusjuttuja. Sitten laukkailin molempiin suuntiin vielä niin, että esim. nostin laukan suoraan pysähdyksestä tai peruutuksesta ja siirryttiin suoraan laukasta käyntiin tai jopa pysähdykseen. Noi sujui yllättävän hyvin, kerran tuli pientä erimielisyyttä siirtymisessä. Sitten ravailin loppuraveja hieman pidemmällä ohjalla, Bertta olisi kyllä halunnut vaan kiitää ympäri kenttää, mutta suostui vähän rauhottumaan, että saatiin kaunista ja eteenpäin pyrkivää ravia aikaiseksi.
Kävelin pari kierrosta kentällä, jonka jälkeen kävin tiellä kääntymässä. Hieno hieno poni!

B näytti kaikissa laukkakuvissa super lihavalta, joten laitoin nyt vain nämä pari ravikuvaa! :D

__________________________________________________

Olen jo pitkään halunnut tehdä jotain MyDayn tapaista postausta, joten olisiko teillä innostusta katsella sellaista ihan videomuodossa?:) Tiedän että nuo videot ja muutenkin postailu on nyt jäänyt vähiin, mutta jos silti yrittäisin esim. viikonloppuna tehdä sellaista? Kommenttia tulemaan aiheesta!

Samalla vielä kysäisen, että haluaisitteko vielä lukea niitä lifestylepostauksia? Ne jonkun takia jäivät kesällä, ja voisin niitä ehkä tuoda takaisin hiljalleen, jos halukkuutta vain löytyy!:)

7 kommenttia:

  1. Kiva postaus Toi my day videolla ois kiva (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos:) ja voisin yrittää sitä viimeistään ensi viikolla tehdä!

      Poista
  2. Kommentoinkin sulle jo joskus aikaisemmin.
    Voi että miten ilo lukea tätä ja nähdä kuinka hyvin teillä näyttää Britneyn kanssa sujuvan. Se menee sulla kyllä ainakin kuvien perusteella tosi nätisti :) Kun luin tota maastotarinaa niin tuli ihan mieleen kun muistan miten B kyllä nauttii maastossa, varsinkin jos se saa just noin juosta sydämensä kyllyydestä! Ja maastoesteet, niistä se tykkää :)
    Ootte kyllä varmasti loistava pari!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos taas kommentista! Juu ollaan ainakin kerran viikossa yritetty käydä maastossa, kun poni niin paljon sitä rakastaa! :) ja maastoesteitä ollaan vaan siellä niinisalossa päästy hyppäämään, mutta ensi kesällä suunnitelmissa uudestaan kenttäleirille. Toivotaan että päästäisiin johonkin taas hyppäämään maastossa, kun molemmat siitä niin paljon tykkää:)

      Poista
  3. Mikä kypärä sul on?

    http://life-with-the-unicorn.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  4. On niin ihanaa nähdä että Bertta on löytänyt noin ihanan kodin ja ratsastajan!:* itse haluisin nähdä lisää sun videopostauksia!♥

    VastaaPoista