lauantai 16. marraskuuta 2013

Kohti laukanvaihtoa askeleessa! ~

Meillä oli tänään pitkästä aikaa Nannan koulutunti. Oli ihan mahtava sää! Käytiin sitä ennen Horzessa ja Hööksissä, joista tarttui mukaan itselleni yksi kerrastopaita, Back On Track-kauluri ja Bertalle vähän nameja ja loimihenkareita. Tarkoitukseni oli tänään kuvailla se My Day-video, mutta en ehtinyt aamusta asti kuvailemaan paljoa ja kameran muistikortti tuli täyteen koulutunnin takia. Mutta kyllä se vielä jossain kohtaa tulee, varmasti! ;)

Kävelin pitkin ohjin alkukäyntejä ensin pellon ympäri ja sitten kentällä muutamia kierroksia. Sitten Nanna tuli ja päästiin Bertan kanssa liinaan pyörimään. Ponille laitettiin gramaanit ja keskityttiin aika paljon mun istuntaan. Oli mukava huomata kuinka pienet jutut vaikuttaa niin paljon. B hikosi jo vähän siinä, oli aika lämmin ja olihan tuo aika raskasta.



Välikäyntien jälkeen aloin sitten tulla pääty-ympyrällä erilaisia tehtäviä. Ensin tulin laukka-ravi-laukka siirtymistä puomien avulla, että puomeilla tuli muutamia askelia ravia laukkojen välillä. Sitten vähennettiin raviaskelia ja sitten siitä siirryttiinkin tekemään laukka-käynti-laukka siirtymisiä. Poni oli kiva ja tuli tosi hienoja pätkiä, siirtymisetkin onnistui hyvin! Vaihdettiin suuntaa ja tehtiin samoja juttuja. Oikeaan suuntaan menikin vähän kauemmin että saatiin kaikki onnistumaan, mutta toistojen avulla saatiin jutut toimimaan. Käveltiin taas vähän aikaa ja sitten tein volttikahdeksikkoja taas puomien avulla. Puomien kohdalla tuli niin suoristus, kuin myös siirtyminen laukka-ravi-laukka. Kun ne sujuivat, tein laukka-käynti-laukka siirtymisen pari kertaa. Tulin vielä molempiin suuntiin muutaman kerran pituushalkaisijan siirtymisten kanssa; oikea laukka-käynti-vasen laukka-käynti-oikea laukka. Ja vasempaan suuntaan tietysti toisin päin nuo laukat. Ne sujuivat tosi kivasti ja poni oli aika suora! :)


Sitten laukkaa pari ympyrää rennosti ja reippaasti. Loppuverkkailtiin vielä ravissa, ensin suht. lyhyellä ohjalla, tehden kaaria ja ympyröitä molempiin suuntiin ja sitten vähän pidemmällä ohjalla. Sitten käveltiin loppukäynnit.

Koko tunti oli tosi kiva ja onnistunut! Oli tosi hyvä mieli, poni totteli ja liikkui superhyper hienosti varsinkin lopuksi!

Äiti kuvaili sen verran videoita tunnista, että sain vihdoinkin taas väsäiltyä jotain materiaalia tuonne Youtubenkin puolelle.
! Tässä ! linkki videoon, blogger ei suostu laittamaan sitä järkevästi tähän tekstiin.

Nämä kaikki jutut siis on laukanvaihtoa varten askeleessa. Teemme näin alussa Kyran oppien mukaisesti laukka-käynti-laukka siirtymisiä ja paaaljon suoristuksia. Olemme nyt ottaneet vaihtojutut oikein projektiksi ponin kanssa! Toivotaan että vielä jossain kohtaa saatte lukea täältä hienoista vaihdoista!;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti