tiistai 12. marraskuuta 2013

Tommin estevalkusta + NEW LOOK ~

Kuten varmaan jo huomasittekin, päivittelin vihdoinkin blogin ulkoasun syksyisemmäksi. Itse olen ihan tyytyväinen tähän, kertokaahan mielipiteenne? :)

_____________________________________________________

Käytiin siis lauantaina ekaa kertaa Tommi Blomin valmennuksessa Nikkilässä. Oli kiva päästä pitkästä aikaa hyppään hyvällä pohjalla maneesissa. Tykättiin valmennuksesta paljon, aletaan varmaan käymään siellä aina silloin tällöin.
Verkkailtiiin ensin ihan omatoimisesti hepat valmiiksi. Tein muutaman pysähdyksen ensin käynnissä ja sitten keventelin ravissa tehden kaaria ja ympyröitä. Laukkaa otin vähän molempiin suuntiin. B tuntu ihan kivalta, vähän hitaalta pohkeelle.
Alettiin sitten hyppäämään. Tultiin erilaisia linjoja ja yhdisteltiin niitä lyhyiksi radoiksi. Tommi keskittyi aika paljon myös istuntaan, joka on siis tietenkin vain hyvä asia! :) Ylävartalon heiluminen oli suurin ongelma ja itselläni oli joku sellainen tietty outo liike, jonka tein kun piti vaihtaa laukka oikeasta vasempaan. Sitä yritettiin parantaa suoristamalla itseäni ja kyllä ainakin meno vähän parani loppua kohti! Mentiin lopussa pidempi rata, B alkoi siis esteillä jo tulla reippaammaksi niin menikin ihan hyvin. (: Sitten käveltiin jonkun aikaa, jonka jälkeen loppuverkkailtiin itseksemme tehden kaaria ja voltteja. B oli tosi kiva sitten kaikissa harjoituksissa, kunhan sain sen laukkaamaan kunnolla eteenpäin. Poni oli hikinen ja väsynyt mutta molemmat olivat tyytyväisiä!

haha kyllä täytyy sanoa, ettei toi poni kyllä ihan normaali ole :D

Sunnuntaina kävin maastossa. Muuta siitä ei oikein ole kerrottavaa, kuin että kotiin päin B oli tosi innoissaan ja vahva suusta. Piti siinä sitten laukkasuoralla ottaa ihan kunnolla ja vähän rumastikkin edestä, koska pohja ei sietänyt sellaista kaahaamista mitä poni halusi mennä. Kuitenkin pääpiirteittäin lenkki meni ihan kivasti, vaikka rankkasade yllättikin.

Eilen, maanantaina menin Bertan ilman satulaa kentällä. Kävin alkukäynneillä tiellä. Tein käynnissä paljon erilaisia harjoituksia; pysähdyksiä, peruutuksia, avoja, takaosakäännöksiä ja väistöjä. Verkkailin ponia niiden avulla aika kauan, koska pohja ei ollut ihan parhaimmillaan kylmyyden takia. Ravailin siinä vähän ja tein erilaisia tehtäviä, joissa nuo yllä mainitut harjoitukset tulivat nopeasti peräkkäin käynnissä tai ravissa. B toimi tosi kivasti! Sitten laukkasin molempiin suuntiin ihan vain laukkaamisen takia. Sitten taas tein käynnissä kaikenlaista ja ravissakin avoja. Tein muutamia käynti-laukka-käynti siirtymisiä molempiin suuntiin, jotkut menivät ihan hyvin! :) Ravailin lyhyehköt loppuravit vielä ja sitten kävelin pari kierrosta kentällä ja lähdin perälle vielä kääntymään.


2 kommenttia: