keskiviikko 27. helmikuuta 2013

Vähän videoo pitkästä aikaa ~

Näin lomalla olen ehtinyt menemään paljon paremmin Bertalla ja liikunta on ollut vähän raskaampaa. Kirjoittelen nyt parin viime päivän liikutuksista ja kuten otsikosta näkee, sain vihdoinkin videomateriaalia ihan kotioloista (kiitos äiti!) , joten sain tehtyä niistä pienen koosteen. (;

Eli 25. päivä maanantaina, menin Bertalla puomeja ja väistöjä kentällä. Aluksi kävelin pitkät alkukäynnit. Sitten verkkasin ponin kaikissa askellajeissa ja työstelin sitä vähän pyöreämmäksi. Sitten aloin tulemaan ravipuomeja molemmista suunnista vähän pienillä väleillä, että jouduin itse keskittymään ponin kokoamiseen. Sitten tulin laukkapuomia molemmista suunnista niin, että poni pysyisi edes vähän pyöreämpänä kuin normaalisti. Suurensin ravipuomien välejä ja tulin niitä ns. "normaalissa ravissa". Lisäksi tulin aina välillä laukkapuomiakin. Bee alkoi hyvin lyhentämään laukkoja kaarteissa ja oli niin hyvän tuntuinen, että ajattelin kokeilla vähän väistöjä.
Käynnissä menivät ihan hyvin, ravissa vähän paremmin. Laukassa ei kauhean hyvin onnistunut, poni ei jotenkin väistänyt paljoa. Oli kuitenkin tosi mukava ratsastaa koko ajan. Tulin vielä loppuun vähän ravipuomeja pidemmällä ohjalla ja sitten ravailin kunnolla loppuravit. Kävelin pitkään lopuksi ja kiittelin ponia. Menin n. 1,5 tuntia, eli aika kauan ja poni oli hiiieman hikinen kaulasta. Kuivatin fleeceloimen avulla ja kylmäsin jalkoja tallilla. Sitten harjasin ja vaihdoin loimet, juotin siirappivedellä ja venyttelin + temppuilin ponin kanssa. Jäi kyllä kiva fiilis! (:


Eilen, 26. päivä, äiti oli siis vähän kuvailemassa. Ratsastin Bertan kunnolla läpi kaikissa askellajeissa ja tein muutamia takaosakäännöksiä. Poni oli mukavan tuntuinen koko ajan. Ravissa kulki nätisti ja laukka pyöri hyvin ja rennosti. Videossa on vain yksi takaosakäännös ja se epäonnistui, joten ei siitä kommentteja kiitos :D Lopuksi ravailin ja kävelin hyvin. Tallilla kylmäsin jalat, rasvasin kyljistä karvattomat kohdat ja venyttelin + temppuilin Been kanssa. 



Sain nyt lisättyä tuon videon tähän tälleen järkevämmin! :)

1 kommentti: