keskiviikko 13. helmikuuta 2013

Maasto ja kisat ~

Kuten kerroin, viime sunnuntaina oli siis ne TRS:n Drive-init.

puhelimellani otettu.
Niitä edellisenä iltana 9. päivänä kävimme Pepin kanssa poneilla pikku maastolenkillä. Poneilla ainakin oli kivaa ja energiaa riitti! Vähän liikaakin.. Lähinnä ravailimme ja kävelimme, mutta otimme myös pari laukkapätkää. Ensimmäinen ei kyllä mennyt kauheen hyvin meidän osalta, Bertta ryösti, kun jotain tapahtui ja niin. Pukkikin siellä tuli toisella laukkasuoralla ja se olikin vähän suurempi mitä yleensä! Laukkailtiin ja ravailtiin sitten siinä vielä vähän ja käveltiin pitkä matka loppuun. Tallilla linimenttasin kaikki jalat kokonaan eli en jättänyt takasistakaan alhaalta linimenttaamatta + venyttelin ponin ja temppuilin sen kanssa. (:

Kisa-aamuna sitten alettiin innoissamme laittamaan poneja kuntoon. Harjailin siinä Beetä selästä ja sitten katsoin jalkoihin; takajalat olivat nesteiset. Kokeilin niitä; ne olivat lämpimät, tummempi varsinkin. Hätäännyin siinä sitten vähän ja ajattelin sitten mennä taluttelemaan ponia kentälle ja katsoa sitten, mihin suuntaan jalka menee. Taluttelin Beetä ehkä 10 minuuttia ja painelin siihen lunta lopuksi. Tallilla taas kokeilin sitä; se oli jo paljon viileämpi ja nesteetkin olivat laskeneet aika paljon. Poni ei aristanut jalkaa missään vaiheessa siis! Laitoin sitten ponin kuntoon ja lähdettiin.
Taluttelin ponia aluksi Pepin luokan ajan ja sitten ne laitettiin molemmat koppiin odottamaan luokka 3. Verkkasin ponia aika paljon ensin käynnissä, koska verryttelyssä ei ollut paljoa tilaa. Bee tuntui todella tahmealta ja hitaalta pohkeelle, aivan oudolta. Ratsastin kaikki askellajit läpi sileässä verkassa ja sitten pääsinkin jo isoon maneesiin verkkaamaan. Siellä hyppäsin ehkä 2-3 estettä ja sitten vain ravailin ja laukkailin.

2.

4.
ruusuke, puhelimella
otettu

Radalla aluksi poni pelkäsi mm. esteiden rakenteita, jotka olivat kasassa keskellä. Siinä sitten vähän junnattiin, mutta sitten päästiin vauhtiin. Poni oli mukavan reipas, mutta ei liian kuuma. Koko rata meni ihan hyvin, vaikka välillä tulikin vääriä -  ja ristilaukkoja. Lisäksi paikat menivät vähän niin ja näin mutta ei voi mitään. En jaksa/osaa piirtää rataa, mutta sen näkee videolta tuolta postauksen lopusta! Mutta tosiaan, puhdas rata tuli ja sen myötä myös uusi punavalkoinen ruusuke! (:
Verkkasin ponin pois ja menin Auran kanssa kävelemään piitkät loppukäynnit. Jäimme vielä vähäksi aikaa katsomaan isompia luokkia. Kotiin kun olimme päässeet, menimme taluttelemaan ponit kentällä ja sitten tulimme hoitamaan ne kunnolla tallille. Linimenttasin ja rasvasin jalat, vaihdoin loimet, venyttelin ja temppuilin ponin kanssa. Pääsivät vielä loppupäiväksi pihalle.

Seuraavana päivänä, eli 11. päivänä, lähinnä läpiratsastin Bertan kentällä. Poni oli kiva aika lailla koko tunnin. (: Itsekin koin valaistumisen alussa, kun todella osasin käyttää vatsalihaksiani istuakseni paremmin ravissa! Bee meni kivasti pyöreenä, varsinkin laukka oli todella hyvää, rentoa ja pyörivää. Lopuksi ravailin ja kävelin hyvin. Ponin jalat olivat hyvät, eivät kauhean nesteiset. Linimenttasin ne lopuksi ja venyttelin + temppuilin ponin kanssa. Rasvasin karvattomat kohdat ja lapojen kohdalta on alkanutkin jo kasvaa karvaa ja iho on parantunut todella hyvin! (:

3. este

Eilen, eli 12. päivä menin rennosti ilman satulaa Bertan kentällä. Verkkasin vähän ensin käynnissä ja sitten ravissa. Poni tuntui vähän jännältä ja vauhti kiihtyi muutamaan otteeseen. Laukkaa otin pari nostoa molempiin suuntiin. Ponia piti työstää ehkä vähän enemmän kuin yleensä, mutta ei silti mitenkään kauheasti. Kävelin pitkään lopuksi. Tallilla venyttelin ponin ja heitin loimet päälle. Poni jäi suoraan sisälle jo. (;


Videon laatu on huono ja kuva menee pimeäksi parissa kohtaa valotuksen takia. :s

1 kommentti:

  1. jessjess tää otettiin videolle kivaa ::)) te ootte niin hieno pari ja oot kehittyny paljon ratsastajana eteenpäin :)

    VastaaPoista