lauantai 9. helmikuuta 2013

Romaani: Pari valmennusta + ostoksia + kuvia! ~

En jaksa selitellä taas ajan vähyyttä, mutta anteeksi pyydän kuitenkin! 

Ollaan tosiaan käyty nyt parissakin valmennuksessa ja huomenna sunnuntaina olisi taas vihdoinkin luvassa kisat! ;) Niistä lisää postauksen lopussa. Vielä ängen tähän toisenkin anteeksipyynnön, eli siihen life style - postauksiin liittyvän. En ole ehtinyt kirjoittelemaan tänne muutenkaan, joten en sitten niitäkään ehtinyt väsätä. Ajattelin, jos sunnuntaina ehtisin tehdä ensimmäisen! (:




29. päivä läpiratsastin Been kentällä ilman satulaa. Poni oli muistaakseni ihan kiva, en tosiaan muista enää kunnolla :D. Karsinassa rasvasin jalat, venyttelin ja temppuilin ponin
kanssa.

31. päivä ponilla oli hieronta. En itse ollut tallilla silloin, mutta vähän oli ollut jumeja mm. lavoissa. Selkä oli kuulemma vähän muuttunut, hieman lihaksia on siis lähtenyt, mutta ei mitenkään hälyttävästi. Takareisiä hierottaessa Bee oli kuulemma nostellut jalkojaan ja luiminut, että joko olivat kipeät tai sitten silkasta tammamaisuudesta johtuen.

1.2 menin ilman satulaa käyntiharjoituksia kentällä. Poni oli ihan kiva, menin jonkun reilun puoli tuntia.Kävelin pitkillä ohjilla ensin jonkun 10 minuuttia. Sitten työstin ponia; tein väistöjä, pysähdyksiä, takaosakäännöksiä ja taivuttelua. Väistöt meni ihan hyvin ja takaosakäännökset tosi hyvin! (: Sitten kävelin taas jonkun 10 minuuttia loppuun. Poni ei ollut onneksi kipeä hieronnan jälkeen. Tallissa rasvasin jalat, venyttelin ja temppuilin Been kanssa.

Tilaamamme Vereduksen ruskeat Olympus suojat olivat tulleet tuona päivänä, ne olivatkin sitten testauksessa! (; Olin tosi tyytyväinen, vähän oli takasuojat hassun kokoset, että meni vikoihin ja oli tiukat, mutta etusuojat oli paremman kokoiset. (:


2.2 Oli siis Akin estevalmennus Lempäälässä. Oltiin kerrankin aika ajoissa, eikä tullut ihan kauhea kiire! :D Alettiin verkkaan ravissa volteilla, joilla oli puomit ja asettamalla ulos pitkillä sivuilla. Tehtiin samaa laukassa, puomit oli kasana. Jotkut (mukaan lukien minä) otti sitten jalustimet pois ja tehtiin vielä samaa harjoitusta siten. Poni oli ihan kiva, vaik sekoski pari kertaa alussa, kun pelästy sieltä ovelta jotain ja pukitteli ja näin.. Sitten tultiin tuota sarjaa molempiin suuntiin eri korkeuksilla. Sen jälkeen tultiin vielä muutamia kertoja koko rataa: 
koittakaa saada selvää! :D
Olin kyllä niin ylpee ponista, kun ei tullut yhtäkään ristilaukkaa koko tunnilla! Hieno poni! ;) Ei tullut myöskään yhtäkään kieltoa tai pudotusta. Laukkasin ja ravailin lopuks. Kävelin siellä suhteellisen lyhyesti ja sitten vaan poneilta kamat pois ja koppiin -> kotiin. Kotona kävelytettiin niitä ehkä jonkun 10 minuuttia kentällä, kun tultiin ja sitten hoidettiin vielä kunnolla; linimenttasin jalat, vaihdoin loimet, venyttelin ja temppuilin ponin kans. (: Jäi sisälle.


En käyttänyt melkein yhtään aikaa videon muokkaamiseen, ladoin vain muutamia klippejä peräkkäin ja lisäsin musiikin, koska piti tehdä niin monta muutakin juttua samalla. Mutta tuossa tosiaan se kooste, sanokaa jos ei toimi! :)



Tuolla oli kokeilussa myös samana päivänä ostetut Mountai Horsen nahkachapsit. Ostettiin Kaviolasta, 13 minuutissa löytyi! :D On kyllä olleet hyvät, mukavan tuntuiset ja kestävät. Suosittelen! :) En löytänyt kuvaa netistä, koitan muistaa ottaa tänään tai huomenna! 

tasan ;)

3.2 menin koulua kentällä ja yritin keskittyä mahdollisimman paljon istuntaani ja siihen, että käytin vatsalihaksia enemmän kuin yleensä istuakseni paremmin. Tein aluksi pysähdyksiä ja siirtymisiä saadakseni ponia herkemmäksi ja kuuliaisemmaksi. Aloin työstämään niiden jälkeen Beetä kaikissa askellajeissa. Poni oli tosi kiva, meni pyöreenä ja oli muutenkin jotenkin mukavan tuntuinen! Oli rento kaikissa askellajeissa, eikä kaahottanut liikoja. Lopussa yritin muutaman kerran pohkeenväistöä ravissa ja käynnissä. Muuten onnistui hyvin, mutta poni meni välillä ihan vinona ja kun sitten napautin raipalla, niin suutahti ja heitti pään ylös. Mutta kehitystä tapahtuu toivon mukaan koko ajan.. Ravailin pitkäksi huolellisesti ja kävelin pitkät loppukäynnit. Lotta oli samaan aikaan ratsastamassa, joten sain sitten kuvia pitkästä aikaa! Ja hyviä kuvia tulikin, kiitos Lotta! (: 



4. päivä menin ilman satulaa vain läpiratsastamaan Bertan kentälle. Muistaakseni poni oli tosi hyvä ja kulki pyöreenä ja rentona. En mennyt kauaa ja kävelin pitkään alussa ja lopussa. Tallilla rasvasin jalat, venyttelin ja temppuilin ponin kanssa. (:

6. päivä meillä oli Tottijärvellä Jari Sneckin valmennus. Aloitimme verkkaamalla ponit itsenäisesti. Sitten aloimme tulemaan puomeina nuo alla olevassa kuvassa olevat esteet ja sen jälkeen ristikkoina. 

paksumpi viiva on puomikasa ja nuo puomit
nostettiin myöhemmin ristikoiksi ja siitä pystyiksi.
Sitten tulimme noita harjoituksia koko tunnin ja lopuksi Pepille ja minulle nostettiin nuo esteet n. 70? cm korkeiksi ja tulimme ne ilman noita puomikasoja. Ravailin pitkään loppuun ja kävelinkin huolellisesti. Poni oli ihan kiva koko ajan, varsinkin kun esteet nousivat vähän korkeammiksi. Kotona taas kävelyteltiin sen 10 minuuttia ja sitten hoidettiin pois; linimentattiin ja rasvattiin jalat, venyttelin ja temppuilin Been kanssa. Ponit jäivät sisälle jo. (:

7. päivä menin ilman satulaa kentällä etu- ja takaosakäännöksiä. Ne eivät onnistuneet ihan kauhean hyvin, mutta muuten poni oli kiva verkatessa. Varsinkin laukassa B oli tosi rento, pyöreä ja hyvä. Kävelin pitkään lopussa. Karsinassa heitin loimet päälle ja venyttelin + temppuilin sen kanssa.

8. päivä eilen menin kentällä jotain koulun tapaista. Olin suunnitellut kokeilevani laukanvaihtoja, mutta ei tule kesää.. Verkkasin ensin kaikissa askellajeissa. Sitten rupesin nostelemaan vastalaukkaa molempiin suuntiin. Ensin ei noussut millään, mutta sitten nousi pari kertaa hyvin molempiin suuntiin. Kokeilin kerran vaihtaa siitä myötälaukaksi, mutta se ei onnistunut, joten päätin lopettaa ponin kiusaamisen pariin onnistuneeseen nostoon. Ravailin ja kävelin hyvin lopuksi. Karsinassa heitin loimet päälle, venyttelin ponin hyvin ja temppuilin sen kanssa. (: B oli siis yksin tallissa, joten se pyöri ja kiljui ja steppasi ja pyöri taas. En siis viittinyt tahallani mennä sinne jalkoihin, kun ei linimenttiäkään tarvinnut laittaa ja muutenkin jalat olivat hyvässä kunnossa, joten rasvaakaan ei tarvinnut laittaa pakosti. 



Tosiaan huomenna luvassa Drive-init Niihamassa. Menemme siellä pelkän 70-80 cm luokan ja starttaamme 20. Jännittää jo vähän, mutta sehän on vain hyvä semmoinen pieni jännitys! ;)

2 kommenttia: