tiistai 29. tammikuuta 2013

Ei-niin-hyvä poni ja ehdotus ~

Bee ei ole nyt ollut parilla viime kerralla mitenkään kauhean kiva. Kirjoitan suhteellisen lyhyesti (jos pystyn), niin ehdin selittelemään tuon ehdotuksen lopuksi kunnolla.

Eli lauantaina, 26. päivä menin yksin ehkä ekaa kertaa kunnolla maastoon ponin kanssa. Sää oli tosi kiva, ei ollut liian kylmä, eikä tuullut paljoa. Alkumatkasta kävelin pitkiä pätkiä ja ravailin sitten pienempiä pätkiä ja välissä otin pienen kävelyosuuden, koska ponilla oli aika paljon virtaa.
Sitten tulin Radanpohjan tielle. Ajattelin ravata pienen pätkän katsoen samalla pohjan ja sitten vasta nostaa laukan. Tuo osoittautui ihan järkeväksi valinnaksi. Nimittäin melkein heti kun olin nostanut ravin, Bertta veti liinat kiinni. Edessä päin oli poika koiran kanssa ja joku ihme hökötys vielä siinä samassa. Poni päätti heti, ettei siitä menisi. Siinä sitten sivustakatsojat saivat upean "keulimis esityksen". Oli lähdössä kotiinkin pari kertaa semmoista mukavaa vauhtia. Ajattelin jo, ettei se siitä suostuisi menemään. Sitten tein semmoista pysähdys-taputus-pari askelta-pysähdys... Sillä poni sitten juuri ja juuri suostui menemään ohi.
Sen jälkeen pelkäsikin todella monia asioita, mutta niissä ei ollut suurempia vaikeuksia ohi menemisessä. Radanpohjalla sitten laukkailin ja ravailin edes takaisin sitä tietä muutamia kertoja. Poni meni yllättävän rauhassa laukkaa kotiinkin päin. Sitten lähdin ravaamaan kotio päin, laukkasin vielä kerran ja sitten ravasin taas. Annoin kävellä pitkän matkan lopussa. Tallilla linimenttasin ja rasvasin jalat, venyttelin ja temppuilin ponin, juotin siirappivedellä ja sitten B pääsi takaisin ulos. (:

edustuskuva :D

27. päivä minulla oli taas Nannan pitämä estetunti. Olin siis tällä kertaa yksin siinä. Tehtiin kääntämisharjoituksia koko tunti, lähinnä pelkillä ulkoavuilla, jotta poni kääntyisi pelkästä ulkolavasta, eikä kaulasta. Aloitimme ihan käynnissä tekemällä takaosakäännöksiä. Ne sujui ihan älyttömän hyvin, hieno poni! Sitten aloimme ravailemaan ja laukkailemaan kenttää ympäri. Pitkillä sivuilla tehtiin lisäys ja lyhyillä sivuilla sitten koottiin mahdollisimman paljon. Ne sujui ihan ok myös. Samalla tehtiin siis vähän voltteja ulkoavuilla kääntäen. Sitten tein paljon täyskaarrosta suoraan esteelle- harjoituksia. Ne sujuivat hyvin vasempaan, oikeeseen ei niin hyvin. Sitten pieni tauko ja taas saman tyylisiä harjoituksia.
Sitten tultiin alla näkyvä harjoitus muutamaan kertaan. Punaisen neliön kohdalla siis on loppu, mutta myös pysähdys suoraan esteeltä, alku on valkoisessa ympyrässä. Ensin tuo pysähdys venyi, mutta lopuksi sain ponin pysähtymään kaksi kertaa oikein.

ristikoiden väliin piti tulla 4 laukkaa, pysty
oli n. 60 cm korkea
Sitten ravailin ponin vähän pidemmäksi ja rennoksi ympyröillä käyttäen  johtavaa  sisäohjaa ja muuten ulkoapuja. Poni oli kiva! (: Kävelin tosi pitkät loppukäynnit ja tallissa linimenttasin ja rasvasin + venyttelin, temppuilin ponin kanssa ja juotin. Poni pääsi taas pihalle loppupäiväksi.

Eilen, 28. päivä, kävin nopeasti vain läpiratsastamassa ponin suoraan koulusta äidin kyydillä, sillä kello 18:00 alkoi aluelupakoulutus Niihamassa. Poni ei ollut kyllä kiva. En laittanut alaturpista, joka ilmeni virheeksi. Kentällä tuuli aika paljon ja ponilla oli muutenkin paljon energiaa, joten meni sitten vähän sähläämiseksi. Lisäksi askellajit tuntuivat ihan järkyttäviltä jonkun takia! En osannut yhtään istua siellä ja se ärsyttää ihan järkyttävästi. Aluksi tein vähän pysähtymisharjoituksia ja sitten vain ratsastin kaikki askellajit läpi. Kävelin loppukäynnit perällä. Sitten nopsasti tallin pihassa ponilta varusteet pois, jalkojen rasvaus, ponin juotto ja takaisin loimi päälle -> tarhaan. Ei jäänyt hyvä fiilis, mutta minkäs teet..

Ponin tummempi takajalka oli 27. päivä hieman turvonnut, mutta poni ei aristanut sitä yhtään. Arvelimme takasuojien hiertäneen, joten äiti kävi ostamassa hööksistä uudet suojat, jotka näette alla.


Sitten se minun ehdotukseni. Yhtäkkiä tänään äidinkielen tunnilla päähäni pälkähti, että haluaisitteko lukea esim. kerran viikossa yhden tai pari lifestyle-postausta omasta elämästäni hevosaiheiden ohella? Voisin esim. kertoa, jos joku painaa tai joku on ihan mahtavaa yms. Lisäksi voisin tehdä vaikka and that's who i am - postauksen tai vaatteistani jotain. Ehdotukset ovat tervetulleita ja sanokaa, kiinnostaisiko tuommoinen? :)!
Anteeksi tämä kuvien poissaolo, kuvaajat olisivat tervetulleita joku kerta! (;

4 kommenttia:

  1. Joo joo haluaaann :33 olisit mulle ilmottanu että meet aluelupakoulutuksee, nii olisin tullu kans! En meinaa osaa vieläkää päättää otanko sitä vai en..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ok! ja voi vitsit ku olis tullu aiemmin puheeks, ni ois voinu mennä yhessä ;s ja kannattaa se ottaa! ;)

      Poista
  2. Joo, tee vaan. Mun blogissa on sulle haaste. (:

    annanunelmattt.blogspot.fi

    VastaaPoista