maanantai 14. tammikuuta 2013

Mm. tapahtumarikas maastolenkki ~

Kerron nyt suht. lyhyesti kuulumisia, koska kuvien puuttumisen vuoksi on monta ratsastuskertaa kertomatta.

nätti tyttö ♥

10. päivä menin vaan ilman satulaa vähän Bertalla kentällä. En laukannu yhtään, enkä ravannutkaan paljoa. Poni oli ihan kiva, varsinkin käynnissä. Ei vaan siirtyny helposti ravista käyntiin, kun oli vähän virtaa. Menin vaan vähän aikaa. Tallissa venyttelin, temppuilin ja rasvasin ponin jalat. (:

11. päivänä ratsastin kaikki askellajit vaan läpi niin, että poni ei mennyt ihan selkä notkolla ja pää ylhäällä, vaan rentona ja edes vähän pyöreenä. Poni oli ihan kiva, vaikkei keskittynytkään kauheen hyvin, kun kaikki kaverit oli jo tallissa. En mennyt kauaa, kun oli jo aika myöhä. Kävelin pitkät alku- ja loppukäynnit! Karsinassa sitten rasvasin jalan, venyttelin ja temppuilin ponin kanssa.




12. päivänä mentiin Pepin kanssa puomeja kentällä. Tein huolelliset alkuverkat ja laukan jälkeen vaihdettiin niin, että Peppi meni kokeilemaan Berttaa ja minä puolestani Piriä. Oli kyllä outo kavuta pienen kapean herkän nuoren ponin selkään tutun tamman selästä. Sitten vaihdettiin taas ja työstelin vähän Berttaa pyöreämmäksi ravissa ja laukassa. Tulin sitten ravipuomeja moneen kertaan molemmista suunnista. Poni oli kyllä tositosi kiva, vaikka alussa oli vaikeuksia mm. kääntymisen ja asettumisen kanssa. Ravailin pitkään rennoksi lopussa. Loppukäynnit kävelin Bertan vierellä niin, että se kulki vapaana. Se oli kyllä ihan älyttömän suloinen, kun seurasi niin kiltisti ja kääntyi ja pysähtyikin vierelle helposti. (: Tallissa sitten rasvasin jalat, venyttelin ja temppuilin ponin kanssa. Sen jälkeen poni pääsi nukkumaan. :)

13. päivänä oli luvassa maastoreissu. Kuten otsikko kertoo, se oli täynnä tapahtumia. Selitän nyt mahdollisimman lyhyesti. Olimme siis Lotan ja Pepin kanssa maastoilemassa pitkästä aikaa, kun oli vielä valoisaa. Reissu sujui ihan hyvin, ponit oli tosi innoissaan, kädet kyllä väsy siitä melkein koko aikaisesta pidättämisestä. Yhdessä kohtaa tuli metsän jälkeen pieni puro, joka piti siis ylittää. No, Bertan kanssa sitten mentiin kokeilemaan, jos päästäis yli ekoina. Kyllähän se yli meni ja hienolla loikalla! Tiesin, että hypystä tulee valtava, mutta en silti tajunnut ottaa harjasta kiinni! Olin hypyn aikana ainakin 15 cm satulasta ilmassa ja laskeutumisessa löin pääni Been kaulaan. Kumpaakaan ei sattunut. Vähän vain päätä särki sen jälkeen. Myöhemmin huomattiin, että sukkajalan takasuoja oli irronnut. Lotta jäi odottamaan (ei tiedetty Pepin kanssa) ja Peppi lähti etsimään sitä. Minun piti lähteä katsomaan missä Lotta on, mutta Bertta ei sitten suostunutkaan ihan niin helposti. Tuli komeita pystyynnoususarjoja, kunnes Bo hirnahti takaa päin ja sitten poni suostui lähteä ravaamaan sinne päin. Tuossa nyt nuo "tärkeimmät" tapahtumat, lisäksi Bo:nkin takasuoja irtosi. Molemmat suojat siis löydettiin onneksi! Bertalle oli tullut pikkuriikkinen haava sinne sukkajalkaan, jonka desinfioin kaiken varalta tallilla. Käveltiin pitkä matka kotiin, että ponit saivat rentoutua. Tallissa linimenttasin muut, paitsi sukkajalan (haavan takia), rasvasin jalat, desinfioin siis haavan, venyttelin ja temppuilin ponin kanssa. Sitten ne pääsivät vielä pariksi tunniksi pihalle. (:




14. päivä, eli tänään menin ponilla vähän koulua kentällä. Ratsastin kaikki askellajit läpi ja sitten menin vähän väistöjä käynnissä ja ravissa. Poni oli ihan outo! Ei hyvä ;s. Mutta joskus näin! Kävelin pitkät loppukäynnit ja tallissa venyttelin ja temppuilin ponin kanssa. Lisäksi laitoin rasvaa haavan päälle, johon oli tullut jo vähän rupea. (:



Huomenna olisi luvassa Viljan pitämä istuntatunti, joka on kyllä tervetullut! Saatan kirjoitella ylihuomenna siitä, saa nähdä! ;)
Sitten pitää nyt vielä tännekin kirjoittaa, niin Bertalla on tosiaan lähtenyt karvaa ihan järkyttävästi molemmilta puolilta lavoilta ja nyt kyljistäkin on hiertynyt karvat pois. Toiselta puolelta kokonaan ja toiselta karva on vähän katkennut. Paljas kohta on aika lailla jalan kohdalla, eli taas huonontunut istuntani tuottaa ongelmia. En ymmärrä, miten se voi tulla yhdessä päivässä, nimittäin tuon puomitunnin jälkeen tuli.. ;s


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti