tiistai 8. tammikuuta 2013

Matkailua ja valmentautumista ~

Kerron nyt nopeasti ensin Itävallan reissustamme. Tuuli liikutti ponin 5 kertaa matkan aikana ja oli sujunut kuulemma oikein hyvin! (: Olimme siis Schladming - nimisessä kylässä viikon, lähdimme 29. päivä joulukuuta ja tulimme 5. päivä tammikuuta. Matka oli kyllä todella onnistunut, vaikka pari viimeistä päivää ei ollut säiden suhteen kauhean kiva. 3 ensimmäistä päivää siis paistoi aurinko kirkkaalta taivaalta - ai että! (; Lasketellessa päivät kuluivatkin ja viimeisenä päivänä menimme 7 kilometriä pitkän kelkkamäen alas. Vauhtia ja pomppuja riitti mutta mukavaa oli! (: Ruoka oli hyvää ja melkein koko porukka oli terveenä. (Mukanamme oli siis myös tuttavaperhe)



6. päivä menin siis itse ratsastamaan Bertalla. Oli kyllä ihana päästä näkemään ja ratsastamaan mussukkaa ♥! Kaikki paikat olivat kovat ja jäässä, joten menin vain kävelemään perälle ja pienen pätkän Radanpohjan maastosta. Poni oli mielissään pienestä rentoutumishetkestä, kun fleeceloimikin lämmitti mukavasti. Radanpohjalle kun lähdettiin, niin ei ihan huvittanutkaan lähteä yksin pois kotoa. B yritti koko ajan kääntyä takaisin, mutta kun käski jatkamaan, niin ei kuitenkaan alkanut possuilemaan mitenkään. Kävelimme yhteensä varmaankin jonkun 25 - 30 minuuttia.
Tallilla harjasin kevyesti, rasvasin jalat hevossalvalla, venyttelin ja temppuiltiin vähän ponin kanssa. Sitten heitin loimet päälle ja vein ponin loppupäiväksi ulos. Vaihdoin sen fullneck-toppaloimen alle tallitoppiksen, sillä se Bertan saama ruskea liian iso fleeceloimi oli hiertänyt karvaa pois lavoilta.
Kävimme seuraavana päivänä äidin kanssa hööksissä ostamassa Bertalle uuden sopivan kokoisen fleeceloimen ja lapasuojuksen.


Valmennus oli siis 7. päivä, milloin meillä alkoi myös koulu. Valmennuksen piti siis Aki ja oltiin siis Bertan kanssa ensimmäistä kertaa hänen valmennuksessaan. Yhteensä siinä oli 5 ratsukkoa meidät mukaan lukien. Oli kyllä tosi mukava kokemus, vaikka meillä ei kauhean hyvin mennytkään. Nimittäin minichapsini menivät juuri menomatkalla rikki, ne eivät siis enää pysy kiinni, joten jouduin menemään pelkillä ratsastuskengillä, joten jalkani heilui aikas paljon. Lisäksi ponilla oli älyttömän paljon virtaa varsinkin alussa, joten vauhti oli sen mukaista. Ristilaukkoja ja vääriä laukkoja tuli esteiden jälkeen aika paljon, mutta yhtäkään kieltoa ei tullut! :D Bertta pelkäsi muuten sitä päädyn suurta ovea ihan kauheasti koko ajan, meinasi nousta lopussa pystyynkin. Ainiin! Ja alussa tuli joku ihme pukki. En tiedä yhtään että mistä johtui, mutta se oli vain se yksi ja ainoa. Mitä lie huvipomppuja :D
Alussa verkattiin siis poneja mm. ravipuomeilla ja kaarilla. Vastalaukkakaaret menivät yllättävän hyvin! Bertta vaihtoi vain pari kertaa vääräksi laukaksi tai sitten ristilaukaksi. Olin aika tyytyväinen poniin. (; Sitten hyppäsimme kavalettia ja sitten aloimme tulemaan esteitä ratana. Verkkailin ponin suhteellisen nopeesti pois ja lähdettiin sitten melkein heti kotiin. Tallilla sitten käveltiin ponien kans vähän aikaa ja sitten karsinassa linimenttasin ja rasvasin Been jalat, venyttelin ja temppuilin sen kanssa ja sitten pääsivät nuo uudet ostokset käyttöön. Poni ei juonut karsinassa, koska ruoka oli siellä, joten jätin siirappiveden karsinaan ja seuraavana päivänä se olikin ihan tyhjä. (:

vähän epäselvä, koska nopeasti tehty. koittakaa saada
selvää! :D



Tänään, 8. päivä liikutin Bertan aika kevyesti. Menin "koulua" kentällä, eli ratsastin kaikki askellajit läpi. Bertta oli tosi kiva, ratsastin pehmeellä ja rennolla kädellä, niin ponikin rentoutui ja kulki tosi nätisti muutamia pätkiä. Menin laukkailemaan pellolle, koska kentällä oli vain pieni osa käytössä kovuuden ja jään takia. Verkkailin kunnolla alussa ja lopussa. Kävelin lisäksi pitkät alku- ja loppukäynnit, kun kerrankin ei ollut kauhea kiire junaan. Tallilla venyttelin, temppuilin ponin kanssa, rasvasin jalat ja vein vielä tarhaan vähäksi aikaa.


Tosiaan videossa näkyy, kuinka paljon katson ponin jalkoja, olen etukenossa jnejnejne. mutta tiedän virheeni ja niiden korjaamiseksi käymme noissa valmennuksissa ja yritämme saada ne korjattua. Vinkkejä voitte toki antaa, jos semmoisia tiedätte! (:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti