perjantai 25. tammikuuta 2013

kiire kiire kiire on pikku vilmalla ~

Tosiaan, älkää ihmetelkö otsikkoa, mutta ajattelin nyt taas kerran tässä selitellä, että anteeksi epäaktiivisuuteni. Kiirettä on pitänyt n. viikon nyt putkeen, joten postaaminen on saanut väistyä ratsastuksen ja kouluhommien tieltä. Nyt kirjoitan muutamilla lauseilla jokaiselta liikutuspäivältä. (:

vähän poseerauskuvaa ;)

Eli silloin 15. päivä Vilja piti tosiaan minulle istuntatunnin. Ensin verkkasin ponin normaalisti, sitten alettiin keskittymään istuntaani. Sain todella paljon hyviä vinkkejä ja itse asiassa istuntani kyllä parani hieman tuon jälkeen. Ei siis ollut turha tunti! ;) Poni oli ihan huippu, kulki peräänannossa melkeinpä koko ajan, käytti itseensä hyvin ja keskittyi hienosti, vaikka oltiinkin kentällä yksin. Olin tosi ylpee Beestä! Tallissa harjasin, venyttelin, temppuilin ponin kans ja rasvasin sukkajalan.

17. päivä menin ilman satulaa vähän kentällä yksikseni. Samana päivänä poni oli muuten tullut langoista läpi jäätyään yksin. Oli ihan hermona kuntoon laitossa ja kentälläkin, kun sielläkään ei ollut kavereita. Yhdessä kohtaa karsinassa nousi ihan pystyynkin! En tiedä mistä johtui, mutta ei tapahtunut onneksi mitään! (: Ratsastin kaikki askellajit läpi ja tein molempiin suuntiin avoo alussa. Lisäks taivuttelin aika paljon ja keskityin istuntaani. Poni oli ihan kiva. (:

joku oli vähän utelias :D

19. päivänä ratsastin kaikki askellajit läpi kentällä. Poni ei ollu kauheen kiva, jotenki jännä. Ei asettunu tai kääntyny kunnolla ja kiihdytteli joissain kohdissa. Kävelin pitkään alussa ja lopussa. Karsinassa venyttelin, temppuilin ponin kans ja rasvasin sukkajalan.

20. päivänä Nanna eli Johanna piti meille estetunnin kentällä. Kenttä oli aika kova ja osittain jäinen, joten tehtiin kokoavia harjoituksia pienillä esteillä. Mentiin siis keskiympyrällä, jolla oli pari estettä. (: Poni oli kiva, varsinkin verkassa! Tehtiin paljon suoristustehtäviä. Vähän hidas pohkeelle ja tahmee.. En ollut kauheen tyytyväinen omaan ratsastukseeni, mutta ei voi mitään. Ravattiin ponit rennoiks pujotellen esteiden ja puomien väleistä puolipitkällä ohjalla. B meni niissä toosi kivasti; rennosti, pyöreenä ja rauhassa ++ käänty hyvin pohkeesta. (: Kävelin lopuks pitkään. Tallissa linimenttasin, rasvasin jalat, venyttelin, temppuilin ponin kans ja juotin Been siirappivedellä. Heitin loimet päälle ja ponit pääsi vielä koko päiväks pihalle. (;

omaperäinen rajaus..

21. päivä ratsastin Been kentällä läpi. Oli vähän ruuhkaa kentällä, mutta ihan hyvin siellä pääsi meneen. Poni oli ihan superi! Oli niin kivan tuntunen koko ajan; kulki nätisti peräänannossa pyöreenä, käytti itteensä ja meni tosi rentona. Olin tosi tyytyväinen molempiin. Ravailin ja kävelin loppuun hyvin. Tallissa linimenttasin ja rasvasin jalat, venyttelin ja temppuilin ponin kans. Poni jäi sisälle, oli sen verran myöhä. (:

23. päivänä oli kengitys ja ratsastin sen jälkeen taas vain Bertan läpi. Poni oli ihan ... ok. Ei tosiaankaan mikään kauheen kiva. Vähän oli jäykkä ja ei asettunu kunnolla, mut johtu varmaa edellispäivän vaparista. Verkkasin huolellisesti alussa ja lopussa. Loppukäynnit kävelin ponin vieressä talutellen ja joskus en pitänyt ohjista. Tein siinä paljon pysähdysharjoituksia. Poni totteli hyvin. Tallissa rasvasin jalat, venyttelin ja heitin loimet päälle.

innostuin muokkaamaan ~

Eilen, 24. päivä menin vähän koulua kentällä. Verkkailin huolellisesti ja tein alussa todella paljon pysähdys- ja siirtymisharjoituksia. Niillä sain mukavasti ponin avuille. Ratsastin sen jälkeen kaikki askellajit läpi ja sitten menin vähän väistöjä käynnissä ja ravissa. Poni oli ihan kiva, herkisty niillä pysähdysharjoituksilla yms. kivasti. (: Kävelin pitkät loppukäynnit. Tallissa venyttelin, temppuilin ja rasvasin haavakohdat. Heitin loimen päälle ja poni jäi tyytyväisenä syömään heiniä. (:

Tänään, 25. päivä menin rennosti ilman satulaa Bertan kentällä. Poni oli tosi kiva, oli tosi herkkä ja kuuliainen. Saatto osittain johtua eilisistä herkistysharjoituksista! (; Ratsastin kaikki askellajit läpi ja tein paljon siirtymisharjotuksia mahdollisimman pienillä avuilla. Loppukäynnit taas kävelin ponin vierellä, en pitänyt melkein yhtään ohjista kiinni. Samalla venyttelin ja temppuilin ponin kanssa. (: Tallilla piti sitten enää heittää loimet päälle, katsotaan miltä jalat huomenna näyttää, kun en tänään niitä rasvannut!

ponin hiertymäjälki näkyy tässä.

Tämä oli nyt tämmöinen kauhea romaani, toivottavasti edes joku jaksoi lukea, pahoittelen pituutta, en vaan saanut kirjoitettua lyhyemmin noita juttuja! :D Yritän alkaa kirjoittelemaan useammin, niin ei sitten tulee enää tämmöisiä stooreja.
Muuttelin muuten tätä ulkoasua, kun oli mielestäni liian jouluinen tähän aikaan. Mielestäni tuli vähän raikkaampi ja kivempi. Mitä pidätte? (:

2 kommenttia:

  1. Tää oli jus kiva :)) teidän meno kuulosta jotenki niin ihanalta ja vaikka Bee on ollu sulla jo aika pitkään nii silti tuntuu nii uskomattoman ihanalta että sulla on ny omana tommonen pallero ;33 käviskö että joku vklp tai loma tulisin kattomaan teitä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. hyvä kun tykkäsit ja kiva kuulla!(: onhan se ihan mahtavaa munkin mielestä;) ja juu käyhän se, pitää vaan kattoo ja sopia päivät:)

      Poista