lauantai 16. helmikuuta 2013

Pikkuesteitä ja pikkumaasto ~

14. päivä menin kentällä pieniä esteitä. Verkkasin ponia ensin huolellisesti kaikissa askellajeissa, että varmasti paikat lämpisi. Rakensin kentälle kaksi estettä: toisen pitkänsivun suuntaisesti ja toisen diagonaalille. Tulin niitä sekalaisessa järjestyksessä verryttelynä ristikkoina. Hypyt menivät hyvin, lähinnä keskityin paikkoihin, sillä kisoissa jotenkin tuppaan unohtamaan katsoa paikkoja, en tiedä miksi! :D Nyt paikatkin menivät suurimmalta osin hyvin, ehkä kaksi huonoa paikkaa tuli kokonaisuudessaan. Lopuksi ravailin ponin rennoksi ja kävelin aika pitkät loppukäynnit. Tallilla linimenttasin ponin jalat, juotin, venyttelin ja temppuilin sen kanssa. (:



15. päivänä, eli eilen, olin yksikseni pienellä maastolenkillä. Jouduin ravaamaan todella suuren osan lenkistä, koska aika meinasi taas tulla vastaan. Poni oli ihan kiva, alussa nousi kerran pystyyn pelästyttyään lumiauraa, joka piti järkyttävänhirveänkauheeta ääntä. En laukannut kertaakaan, mutta ravailtiin siis paljon, pari kertaa kunnon lisättyäkin :D! Lopussa jouduin ravaamaan aika paljon asfaltilla, koska aura tuli takaa, enkä halunnut olla suoraan vieressä ohittaessa :s Joten ravasin koululle, jonka pihaan pysähdyin katselemaan auran menoa. Kävelin ainakin 20 minuuttia loppuun, ensin maastosta tallille ja sitten vielä pienen lenkin perällä. Tallilla linimenttasin jalat, venyttelin ja temppuilin Been kanssa. Poni pääsi tarhaan juomaan ja syömään vielä.

Äiti osti muuten yhtenä päivänä Bertalle satulavyöhön lampaankarva pehmusteen, koska vyö on saattanut vähän hiertää. :s


Tänään, 16. päivä, oli Nannan koulutunti. Ponilla oli varsinkin takaset turvoksissa ja vähän lämpimät eilisestä asfaltista, joten alkuun heti kävin perällä kävelemässä vartin ja sitten vielä kentälle kävelemään. Pyysin Nannaa keskittymään istuntaani ja että tekisimme paljon käyntiä jalkojen takia. Verkattiin poneja erilaisilla siirtymisillä ympyrällä ja sitten tultiin vielä myöhemmin väistöjä käynnissä. Poni ei ollut kyllä yhtään hyvä mielestäni. Jotenkin vaan outo ja erilainen + tahmea! Itsekkin olin kaikkea muuta kuin hyvä ja rento, ärsyttävää.. Lopuksi ravattiin ponit rennoiksi volteilla, jotka piti tehdä ulkoavuilla kääntäen. Käveltiin pitkät loppukäynnit. Kommenttia tuli mm. ulkokädestä, joka korjattiin alkutunnista laittamalla raippa vaakatasoon käsien päälle ja sen jälkeen se kuulemma pysyikin paremmin. Lisäksi puhuttiin istunnastani (lähinnä valitin ja kritisoin itseäni) ja siitä, että vaadin kuulemma itseltäni liikoja. Mutta sellainen minä olenkin, haluan kaiken olevan hyvin ja mahdollisimman nopeasti! Mutta ei se tunti nyt ihan penkin alle mennyt, kyllä siellä oli hyviäkin pätkiä joukossa. Mutta sitä en vain kauhean hyvin huomannut, kun meni hermo molempiin meistä. Tallilla kuitenkin linimenttasin ja rasvasin jalat, rasvasin kylkien karvattomat kohdat, juotin ponin ja venyttelin sekä temppuilin sen kanssa. 

Ponin lavat ovat muuten parantuneet todella hyvin! Kaikki karva melkeinpä on kasvanut jo takaisin, ihanaa! Takajalkojen hiertymäkohdat vain eivät suostu paranemaan :s eikä kyljetkään. Huoh, on tämä raskasta tämä ponin omistaminen.. 
Huomenna on tallilla luvassa suursiivous! Menen ja tulen äitin kyydillä ja näillä suunnitelmilla, mikäli pelto on tarpeeksi hyvässä kunnossa, liikutan Bertan aika kevyesti pellolla. Toivotaan että joku tulee kuvailemaan vähän, jotta saisin materiaalia. (:

Anteeksi vanhat kuvat, ei löytynyt muita! :s

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti