sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Pitkä ja tylsä postaus ~

Anteeksi pieni postaustauko, osasyynä tietokonekielto :D Mutta nyt kerron lyhyesti viime viikon kuulumiset. 



19. päivä tiistaina menin ilman satulaa kentällä pysähdyksiä. Poni oli ihan ok, mutta ei kovinkaan kuuliainen. Tallilla juotin Been, venyttelin ja temppuilin sen kanssa.

20. päivänä hyppäsin kentällä yksinäni. En hypännyt paljoa enkä isoja, muutamia hyppyjä kumpaankin suuntaan 40 cm korkeaa pystyä. Kun olin kävelemässä ponin kanssa kentälle selästä, poni liukastui ja kaatui/polvistui. Jalkoihin ei tullut mitään, eikä ponikaan säikähtänyt juurikaan. Kävelin piitkät alkukäynnit ja verkkasin muutenkin todella huolellisesti, jotta paikat lämpisi ja jos liukastuessa jokin olisi jännittynyt. Sitten aloin tulemaan ravissa ja laukassa puomeja. Aluksi poni ei katsonut yhtään jalkojaan ja puomit kolisi, mutta sitten alkoi menemään hyvin. Laukassa poni alkoi innostumaan ja esteillä meni hyvin. Paria huonoa paikkaa lukuunottamatta meni tosi kivasti. Ravailin ja kävelin lopuksi huolellisesti. Tallissa kylmäsin ja linimenttasin jalat, venyttelin ja temppuilin ponin kanssa. B jäi sisälle suoraan. (:

21. päivä vain läpiratsastin Been kentällä. Menin koko ajan ilman jalustimia. B oli ihan kiva koko ajan, vaikka vähän kiihdytteli joissain kohdissa. Itseeni en ollut kauhean tyytyväinen, mutta minkäs teet. Kävelin pitkään alussa ja lopussa. Tallilla linimenttasin jalat, venyttelin ja temppuilin ponin kanssa.



23. päivä, eli eilen, oli taas Nannan koulu/istuntatunti. Menimme taas koko tunnin ilman jalustimia, emme laukanneet yhtään. Aluksi teimme pituushalkaisijalla mm. pysäytyksiä ja raviin siirtymisiä. Alku ei mennyt meiltä hyvin. Sitten siirryimme ympyrälle ja siinä teimme paljon erilaisia harjoituksia. Lopussa tein paljon kokoamisia ja lisäyksiä. Lopussa Nanna laittoi ulkokäteeni jalustinhihnan pään, joka auttoi ulkokättäni pysymään paikallaan. Se auttoi ihan älyttömästi ja poni meni tosi hyvin! Kävelin pitkään lopussa ja tallilla kylmäsin jalat lumella, venyttelin ja temppuilin ponin kanssa. (:

Tänään, 24. päivänä, läpiratsastin Been kentällä ja menin vähän laukkailemaan pellolle. Alussa ja lopussa mentiin kävelemään perälle. Sen jälkeen kentällä ratsastin kaikki askellajit läpi koittaen saada ponin kulkemaan pyöreänä ja rentona. B oli ihan kiva, vaikka vähän menikin selkä notkolla pätkittäin. Kun olin läpiratsastanut ponin hyvin, menin pellolle ja siellä ravasin ja laukkasin oikein kunnolla. Poni kyllä tykkäsi ja oli aivan puhki kun tultiin pois. Se puuskutti niin paljon, että kävelin vähän aikaa ja vasta sitten ravailin loppuravit. Käveltiin ensin vielä kentällä ja sitten vielä perällä. Tallilla harjasin ponin, rasvasin karvattomat kohdat ja jalat, venyttelin ja temppuilin Been kanssa.


1 kommentti: