sunnuntai 14. lokakuuta 2012

Uusia juttuja ~

tää oli jotenki hieno ni piti laittaa :D.

Taas otsikolle voi keksiä kaksi eri tarkoitusta.. Ensinnäkin, viikonlopun aikana tuli kokeiltua vähän uusia juttuja Bertan kanssa, menin ilman satulaa ja käytiin toisena päivänä maastossa. Niistä kohta lisää. Ja sitten käytiin äitin kanssa ostamassa ponille uusi huopa ja riimu. Punaiset tietty. (; Päätin tosiaan alkaa keräilemään Bertalle punaista väriä :D.
Minä päivänä kirjoitin tänne viimeksi oikeen? Apua, siitähän on ikuisuus ;o. No, nyt kerron sitten mahdollisimman lyhyesti ja ytimekkäästi kaikki neljän päivän ratsastuksista, jotta tätä jaksaisi lukea.

Eli torstaina 11. päivä menin Bertan kanssa kentällä. Menin enimmäkseen koulua, mutta myös muutaman kerran molempiin suuntiin ravipuomit. Poni oli taas vähän jännittynyt, voi olla, että oli niin paljon patoutunutta energiaa tai jotain sellaista. Oli poni kuitenkin ihan mukava. En ehtinyt venytellä ponin kanssa. :s

Seuraavana päivänä, eli 12. päivänä oli sitten Heidin pitämä koulutunti. Mentiin siis aika paljon ympyrällä. Heidi joutui koko ajan sanoon mulle mun käsistä, kun pidin niitä liian alhaalla. Poni oli taas jännittynyt ja ravas pää ylhäällä, kun mun piti keskittyä niin paljon istuntaani, etten huomannut keskittyä poniin tarpeeksi. Mentiin taas aika paljon ravipuomeja, ne meni ihan kivasti koko ajan. Lopuks sitte laukkailtii molempiin suuntiin muutaman noston verran. Tuuli kävelytti ja hoiti ponin lopuks, kun jouduin juokseen junaan, että ehdin. :D

Sitten eilen, 13. päivä oltiin maastossa Pepin ja Tuulin kanssa. Peppi tuli Pirillä ekaa kertaa(uusi poni, joka tuli ratsastettavaksi pari päivää sitten) ja minä Bertalla myös ekaa kertaa maastoon, niin ei sitten laukattu maastossa yhtään. Ravailtiin ja käveltiin, poni oli ihan innoissaan. Yhdessä kohtaa poni alkoi pelkäämään yhtä käännettyä venettä ja sitten kun käskin mennä lähemmäks kattoon ja saatoin vähän vetää suusta, poni nousi pystyyn. Ei mitenkään pahasti, käänty kavereihin päin vain pystyssä. Käskin sitten mennä vielä kerran kattoon ja se meni ihan ok.(: Käveltiin sitten kotiin Pepin kanssa kaksin, kun Tuuli jäi laukkailemaan vielä. Kentälle kun päästiin, sain äidiltä luvan jäädä yöksi, niin ehdin sitten vielä työstelemään Berttaa kentällä. Ravasin ja laukkailin siellä siis. Käskin ponia siis liikkumaan koko ajan tosi reippaasti, sekä laukassa että ravissa. Lopuks kulki tooosi hyvin ja rennosti pitkästä aikaa. Teki varmaan tosi hyvää se maastolenkki ja reippaammin liikkuminen kentällä. :) Jäi tosi hyvä fiilis, vaikka maastoilu menikin niin ja näin.

Tänään, 14. päivä menin siis ekan kerran ilman satulaa. Ravi oli aika hankala istua, mutta muuten meni ihan kivasti. Poni oli taas ihanan rento ja tuntui paljon tyytyväisemmältä, kun ei pelkkää kentän kiertämistä koko ajan. Ei tehty kentällä paljoa, ratsastettiin kaikki askellajit läpi taivutellen. Alussa tein paaljon siirtymisiä ja pysähdyksiä, jotta poni oli kuulolla. Sitten mentiin lopuksi kävelemään yhtä tietä pitkin, sieltä sitten puikkailtiin pelloille ojia ja pikkumäkiä ylitellen. Poni oli tosi rauhallinen ja mukava koko ajan. Lopussa, vaikka Bingo lähti täyttä vauhtia painelemaan tallille, niin poni oli aika rauhallinen ja sain pidettyä taluttaessa ihan hyvin. Rauhoittui siis kyllä melko pian.(: Tänään ehdin venytellä ponin kanssa! (; Jäi tosi kiva fiilis! :)

uusi riimu(; 
Anteeksi vain kaksi kuvaa, enempää ei ole.  :ss
Anteeksi myös näin pitkä postaus, en oikein lyhyemmin pystynyt selittämään.

4 kommenttia:

  1. Hehheh määkin oon aatellu jo pitkään Sylville punaista teemaa ;)

    VastaaPoista
  2. vaikka tää postaus oli "pitkä" nii tää oli tosi kiva ja jaksoi hyvin lukea.Sulla on jotenki tosi kiva kirjotus tyyli:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. hyvä että jaksoit lukea ja kiitos vaan, en itse oikein ole ajatellut tapaani :D

      Poista