sunnuntai 28. lokakuuta 2012

ensilumi! ~

Ihanaa kun vihdoinkin tuli nuo lumet, eikä pelkkä kylmyys! Kurakelit, byebye! Ainakin vähäksi ajaksi, toivotaan että pidemmäksi aikaa. Mutta siis, anteeksi huono aktiivisuuteni täällä blogin puolella, en ole saanut kuvia pitkään aikaan, eikä aikaakaan ole ollut yhtään. Mutta nyt en ole tänään käynyt tallilla, joten sitten on aikaa kirjoitella.

Eli olen nyt lähinnä mennyt pellolla, sillä kenttä on tosi kova ja liukas.
25. päivä menin siis ilman satulaa kentällä lähinnä pelkkää käyntityöskentelyä ja vähän kävin pellolla ravailemassa. Poni oli ihan kiva, mutta ei pystynyt tekemään melkein mitään, joten ei saanut kunnon käsitystä kuitenkaan. Lisäksi Bertta oli vähän laiska! :oo Karsinassa sitten linimenttasin jalat (kolmessa jalasta neljässä oli aika paljon nestettä), rasvasin ponin hännän ja harjan + temppuilin ja venyttelin porkkanan avulla.

Sitten menin seuraavana päivänä, eli 26. päivä Karkkuun yöksi, eli oli paljon aikaa ratsastaa ja laittaa poni pois. (; Menin siis pellolla, melkeinpä koko ajan yksin, sillä Peppi ja Tuuli lähti aika pian talliin, jäin itse kuitenkin vielä pellolle. Hyppäsin siis vähän, sellaista ihan pientä ristikkoa molemmista suunnista. Verkkasin kevyessäravissa ympyröillä ja muilla kaarilla. Poni oli tosi reipas, liikku kivasti ja lennokkaasti sekä meni ihan hyvin muodossa ja selkä pyöreenä. Tuntu heti alkuun ihan kivalta, ei liian energiseltä vaikka ensilumet ja eka kerta pellolla. :D Sitten kokeilin kerran tulla ristikon ravissa, ja ponihan sitten kielsi :D:D. Laukkasin siinä sitten ja tulin laukassa, niin meni nätisti yli loput hypyt. Paikat meni ihan hyvin, kun oikein keskityin itse säätelemään niitä. Laukkasin muutaman kerran oikein reippaasti, poni innostui ja venytti hyvin askelta. Sitten tulin vielä pari kertaa ravissa ja ravailin loppuravit pidemmällä ohjalla. Kävin hakemassa viltin kentän aidalta ponin pyllyn päälle ja kävelin vielä pitkät loppukäynnit pellolla. Talutin talliin, sillä tie oli ihan jäässä. Karsinassa sitten linimenttasin, rasvasin, temppuilin, venyttelin alas ja heitin fleeceloimen selkään yöksi, kuten tavallista. :D Poni oli kyllä ihan huippu, jäi tosi hyvä fiilis! (:




Eilen, 27. päivä oli siis Hannan pitämä koulutunti. Mentiin melkeinpä koko tunti pellolla, koska siellä oli hyvä pohja ja kenttä oli vieläkin ihan kauhee. Alotettiin siis verkkaamalla vapaasti poneja kevyessäravissa pellolla ympyröillä ja kaarilla. Bertta oli heti alusta alkaen tosi kiva, reipas ja liikku nätisti. Sitten alettiin vielä taivutteleen poneja ravissa ympyrällä/kahdeksikolla ja yritettiin saada niitä liikkuun rennosti ja peräänannossa kaula pyöreenä. Sekin meni tosi kivasti. Sitten alettiinkin jo laukkailemaan, sekin yritettiin saada mahd. rennoksi ja hyvin pyöriväksi. Bertta oli tosi kiva niissäkin. Lisäksi koottiin ja lisättiin laukkaa. Sen jälkeen vielä ravailtiin ympyrällä "yliasettaen" poneja sisälle päin. Sitten tein vähän vielä ravi-pysähdys-ravi juttuja ja sitten loppuravit ympyröillä asetellen vielä, pidemmillä ohjilla siis. Käytiin hakemassa taas kentältä viltti ponin päälle ja sitten läveltiin pitkät loppukäynnit peltoa ympäri. Poni oli ihan huippu ja tunti tosi hyvä meille. Jäi ihan superhyvä fiilis kyllä. Karsinassa temppuilin, venyttelin ja rasvasin ponin hännän ja harjan, en linimentannut, kun ei ollut nestettä ja muutenkin jalat olivat hyvät. Poni pääsi vielä päiväksi pihalle, sillä tunti oli jo puoli yhden aikaan. (:

Tänään Tuuli kertoi, että Bertalle oli kuin olikin tullut nesteitä jalkoihin, mutta ei nyt sitten oikein voi mitään. Harmittaa vain, kun ei oikein parane nuo. ;s
Tekstin kuvat otin 27. päivän aamuna, kun tehtiin aamutalli Pepin kanssa. (:
Anteeksi näin pitkä postaus, en alkanut sitten lyhentelemään..

1 kommentti:

  1. Kivoja kuvia taas :)) Ihanaa jos nyt lumet pysyis niin olis valoisampaa jne.

    VastaaPoista