keskiviikko 10. lokakuuta 2012

Koulua koulun jälkeen ~

Otsikko on taas aika omaperäinen. Mutta toisaalta, totta se on! Itse asiassa kahdellakin tavalla! :D Menin siis katsokaas koulupäivän jälkeen kouluratsastusta ja nyt oon mennyt koulua 3 kertaa peräkkäin.(; No, se niistä selittelyistä. Kerronkin päivästä vähän tarkemmin.



autumn ~

Olin siis eilen Karkussa junalla. Lähdin 22 yli neljän junalla kohti Karkkua. Lippu maksaa siis 2 €. Asemalla avasin pyörän (pyörän nimeksi ollaan annettu Rönö) lukosta ja lähdin polkemaan tallille. Sinne ei ole kauhean pitkä matka, mutta siinä välillä on semmonen iso ylämäki, joka on raskas polkea. :D Kun pääsin tallille, menin yläkertaan Pepin luokse. Juteltiin vähän ja päätettiin mennä heti talliin, etten myöhästyisi junasta. Se on vähän liiankin lähellä aina. Vaihdoin vaatteet alakerrassa ja otin jo melkeinpä kaikki varusteet talliin mukaan. Alas jätin vain kengät ja chapsit. Tein rivakasti, mutta huoellisesti Bertan karsinan. Kävin hakemassa ponin tarhasta ja laitoin sen kiinni semmoseen pieneen hommeliin tallin seinässä. Harjasin, puhdistin kaviot ja laitoin suojat. Nostin satulan selkään ja laitoin satulavyön aika löysälle kiinni. Kävin vaihtamassa kengät ja laitoin muuten itseni valmiiksi ja sen jälkeen suitsin ponin. Talutin ponin kentälle, siellä kiristin satulavyön ja nousin selkään. (:
Kävelin siis pitkät alkukäynnit taas ja sen jälkeen aloin heti työstämään ponia ravissa. Bertta oli vähän jännittyneempi kuin eilen, mutta ei mitenkään paha. Poni oli aika kuuliainen ja meni kivasti pyöreenä. Ravailin pitkään molempiin suuntiin taivutellen ponia ympyröillä ja volteilla. Alkoi asettumaan ihan mukavasti, mitä nyt oikasi joskus kun vesilätäkkö oli tiellä :D. Ravailun jälkeen aloin sitte nosteleen laukkoja molempiin suuntiin. Poni nosti tosi kivasti ja laukka oli muutenki tosi hyvän tuntusta. Kun olin laukkaillu molempiin suuntiin vähän. Aloin ravaileen. Ensin iha tuntumalla ja työstellen ponia pysymään muodossa ja sen jälkeen pidemmillä ohjilla loppuraveja. Ravien jälkeen menin loppukäynnit ja talliin -> .
Menin siis 40 minuuttia.(; Poni jäi karsinaan syömään iltaheiniä ja meikäläisen piti kiiruhtaa putsaamaan suojat ja muutenkin laittamaan tavarat kuntoon. Vaihdoin vain nopeesti vaatteet ja lähdin polkemaan juna-asemalle.
Juna tuli vähän myöhässä, joten ehdin syödä eväät hyvin. Juna tuli asemalle siis 15 yli seitsemän ja jouduttiin vielä Siurossa odottelemaan vähän aikaa, kun edellä meni tavarajuna. Iskä oli sitten asemalla vastassa n. 20 vaille kahdeksan (yleensä juna tulee siis vähän ennen puolta) ja siitä mentiin sitten kotiin. (:

Kirjoitusinto lopahti tosiaan vähän loppua kohti, toivottavasti sitä ei huomaa. :D Mutta mitä mieltä olitte tällaisesta postauksesta? Oliko hauska ja vähän erilainen vai tylsä ja liian pitkä? Kommentoikaa(: !

8 kommenttia:

  1. tää oli kiva kun kerroit tolleeen jännästi sille et:
    "lähdin junalla............." silleen tarkasti ja pitkät tekstit on kivoja eli kiva postaus=)


    VastaaPoista
  2. täää postaus oli tosi kiva :)

    VastaaPoista
  3. Ihana toi eka kuva, niin tunnelmallinen<3

    VastaaPoista
  4. kiva postaus mutta kaikkea ei tarvitsisi ihan pikkutarkasti kertoA:) mut ihana bee<3

    VastaaPoista