tiistai 2. lokakuuta 2012

Hyvät ja huonot uutiset ~

Kerron nyt teille vähän järisyttävämpiä uutisia.
Eli eilen, sunnuntaina, 30. päivä syyskuuta, olimme kokeilemassa minulle ponia tuolla Hämeenkyrössä. Ponin omistaa siis äitini entinen työkaveri. Kyseinen poni on Welsh Part Bred - tamma, nimeltänsä se on Yvonne Albertha eli Bertta. Bertta on jo iäkäs, 17-vuotias rouva, mutta vielä on tarmoa ja voimaa ja energiaa jäljellä. Tänä vuonna poni on käynyt siis muun muassa SM-kisoissa, eli kyvykäs otus on kyseessä.(:
Vielä pitäisi siis eläinlääkärin tarkastus tehdä, mutta meidän puoleltamme asia on selvä. Perheeseemme on tulossa uusi jäsen! Tämä siis tarkoittaa tietenkin sitä, että lopetan Bo:n vuokraamisen, mutta onneksi näen pappaa vielä useamman kerran viikossa, sillä Bertta tulee asustamaan Karkkuun, samalle tallille. Ulkoasu muuttuu heti, kun kaikki on varmaa ja alamme työskentelemään + saamme kuvia tarpeeksi. (:
Tässä kuvia koeratsastuksesta.(;

kevensin. poni oli vaan niin kivasti niin laitoin.(:


hieno poni♥


Anteeksi kauhean muokatut kuvat, innostuin nyt vain muokkailemaan niitä :D.
Kerron nyt vielä vähän siitä tunnista, jolla olin siis Bertalla kokeilemassa.
Kävelimme pitkin ohjin alkukäynnit maneesissa vähän aikaa. Otimme ohjat tuntumalle ja kaikki kerääntyivät pääty-ympyrälle. Siinä sitten keventäen vaihdeltiin asetusta ja yritin saada ponia pyöreäksi. Se onnistui ihan kivasti kyllä. Bertan ravi on tooodella laajaa, mutta aika mukavaa istua. Mentiin sitä raviharjoitusta sitten siinä vähän aikaa ja sitten alettiin laukkailemaan. Mentiin ensin siinä ympyrällä ihan harjoituslaukkaa ja sitten laukattiin koko uraa. Ponin laukka on myös todella laajaa ja mukavaa istua, se vaan keinuttaa todella paljon :D.
Alettiin sitten siinä tulemaan ravipuomeja ja tekemään kaikenlaisia siirtymisiä. 
Vähitellen sitten alettiin vaikeuttamaan, ensin laukattiin puomin yli muutaman kerran pääty-ympyrällä ja sitten se nostettiin ristikoksi ja tultiin niin pari kertaa. Sitten tultiin tuo okseri ristikkona ja sen jälkeen se nostettiin 60-70cm tasaokseriksi. Tultiin sekin sitten pari kertaa. Sen jälkeen ravailtiin puolipitkillä ohjilla maneesia ympäri voltteja tehden ja sitten loppukäynnit pienellä metsätiellä. Poni oli tosiaan todella mukava ja kiva ratsastaa, vaikka kuumuikin esteillä. Hypyt olivat myös aivan mahtavia ♥!
Kirjoittelen sitten lisää kuulumisia heti kun niitä tulee!(;

6 kommenttia:

  1. Kiva tää sun blogis!:)
    www.timetolivein.blogspot.com

    VastaaPoista
  2. Vähä hienoo ku saat ton tasosen hepan!!!!ja ihan uteliaisuuttani kyselen et mitä makso?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu kiitos vaan ja sanoisinko näin että aika edullinen oli tuon tasoiseksi poniksi, muutamia tuhansia:)

      Poista