sunnuntai 11. tammikuuta 2015

Koulutunnilla pitkästä aikaa ~

Olin siis tosiaan eilen Bertan kanssa pitkästä aikaa Nannan koulutunnilla. Kenttä oli hiekoitettu juuri, joten siinä oli ihan hyvä mennä!




Aloitimme alkukäyntien jälkeen keskiympyrällä, teimme kevyessä ravissa temponmuutoksia ja asettelua molempiin suuntiin. Sitten teimme samaa laukassa, poni tuntui ihan kivalta, mutta itse rupesin liikaa miettimään päätä ja korjailin sitä kädellä, jonka takia kädestäni tuli todella epätasainen ja se sekoitti ponia vielä entisestään.


Välikäyntien jälkeen aloimme tehdä pysähdyksiö ja peruutuksia käynnistä. Ensin lyhyelle sivulle pysähdys ja liikkeellelähtö, seuraavalle pitkälle sivulle pysähdys, 1 peruutusaskel ja liikkeelle, toiselle lyhyelle sivulle pysähdys, 2 peruutusaskelta ja liikkeelle ja sitten vielä viimeiselle pitkälle sivulle pysähdys, 4 peruutusaskelta ja liikkeelle. Teimme tätä hetken käynnissä, jonka jälkeen tulimme ne ravista. B pysähtyi tosi mukavasti ja jotkin peruutuksetkin lähtivät reippaasti taaksepäin.
Otimme sitten vielä laukkaa mukaan siten, että pitkien sivujen alkuun tuli pysähdys ja 3 peruutusaskelta, josta nostettiin laukka, laukattiin pitkä sivu ja kulmassa raviin. Tämä meni ihan kivasti, jotkin laukannostot tulivat ihan mahtavasti takaa alle.

Kun olimme tehneet nuo laukannostot peruutuksista molempiin suuntiin, otimme loppuraveja. Teimme pääty-ympyrät molempiin päihin ja pitkillä sivuilla loivat kiemuraurat. Poni tuntui tosi tyytyväiseltä ja rennolta. Se ravasi eteenpäin mukavan letkeästi ja kääntyi hyvin ulkoavuista. Ravailimme molempiin suuntiin, jonka jälkeen hyvän siirtymisen kautta loppukäyntien vuoro.

Bertta oli oikein mukava ja kunhan alun vinoussählingistä päästiin, oli tunti muutoin oikein onnistunut!

2 kommenttia: