sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Maastoreissu ~

Tasan viikko nyt kulunut viimeisestä hevospostauksesta. Koitan kirjoitella pääpiirteittään vain kuulumiset, mutta joistain saattaa tulla vähän pidempiä.. :D



Eli 4. päivä läpiratsastin Been kentällä vähän pidemmällä ohjalla. Ponilla oli ollut liian ohuet loimet päivän päällä ja tärisi kuntoon laitossa, joten menin pitkät alkukäynnit, että poni lämpisi. Pidin koko ratsastuksen ajan fleeceloimea päällä. Tein pitkät alkuverkat käynnissä ja ravissa. Sitten nostelin parit nostot laukkaa molempiin suuntiin. Poni tuntui tositosi kivalta ja rennolta, meni kivasti pyöreenä koko ajan. Ravailin pitkäksi ja kävelin pitkät loppukäynnit. Tallissa venyttelin hyvin, temppuilin ja laitoin kunnon loimet. Lisäksi kylmäsin jalat lumella pintelipatjojen avulla.

utelias :3

5. päivä menin ponin kunnolla kentällä. Laitoin ravipuomit myös, joten niitä tulin aika paljon. Oli kerrankin paljon aikaa, joten ratsastinkin sitten vähän yli tunnin. B ei ollut ihan yhtä hyvä kuin eilen, mutta ei mitenkään jännittynytkään. Puomeilla ei pysynyt pyöreänä, vaikka yritin vähän enemmänkin kättä käyttää. Tein kunnon alku- ja loppuverkat. Tallilla kylmäsin taas jalat, venyttelin, temppuilin ja rasvasin jalat.

7. päivänä menin ilman satulaa kentällä vähän peruutuksia ja takaosakäännöksiä. Poni oli ihan kiva, ei mitenkään kauhean hyvä. Pää nousi aina pysähdyksessä pilviin, mutta koitetaan hioa tuommoisia. Laukkasin molempiin suuntiin parin noston verran. Laukka pyöri hyvin ja rennosti + poni oli siinä kivan pyöreä. Kävelin aika pitkät loppukäynnit ja tallilla taas samat kuin 4. päivä. (:

8. päivä perjantaina läpiratsastin ponin kentällä. Meni ihan kivasti, vaikka kumpikaan ei ollut ihan parhaimmillaan. Kävelin pitkään alussa ja lopussa ja tallilla taas nää perus.



10. päivä eli tänään, oltiin Pepin kanssa maastossa pitkästä aikaa. Kyllä huomas ettei B ole päässyt nyt yli viikkon maastoileen. Virtaa riitti ja kivaa oli kaikilla. Välillä poneilla vähän liiankin, mutta päästiin kotiin ehjin nahoin! (: Otettiin aika monta laukkapätkää ja ravailtiin pätkiä monesti. Löydettiin pikku lumikasa/valli jonka yli sitten pari kertaa pompittiin. Muuten B oli kiva, mutta laukkasuoran jälkeen en meinannut millään saada kiinni! Piti sitten vähän rajumminkin pidättää että vauhti hiljeni. Ravattiin ja käveltiin loppuun pitkä matka. Tallilla venyttelin, temppuilin, harjasin, kylmäsin jalat ensin lumella ja sitten vielä jätin linimentit jalkoihin. Ponit jäi sisälle odottelemaan ruokiaan. (:

Tässä nyt nämä kuulumiset oli. Ponilla on ollut nyt tällä viikolla joka päivä ihan älyttömästi virtaa, johtuu varmaankin keväästä ja kiimasta.. Koitan tuon lifestylepostauksen saada viimeistään ensi viikon viikonloppuun mennessä valmiiksi, mutta nyt ei vain ole riittänyt aika.. Kuvat ovat siltä kerralta, kun tehtiin yö tallilla - video.

2 kommenttia: