keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

Lyhyt kertaus viimeisistä viikoista ~

Nyt kerron taas ihan parilla lauseella liikutuksista ja sitten kerron parista vähän tarkemmin.



Maanantaina 11. päivä läpiratsastin Been kentällä. Poni toimi ihan ok.

12. päivä menin ilman satulaa käyntiharjoituksia kentällä.

14. päivä läpiratsastin ponin kentällä ja kävelin loppukäynnit perällä. Meni ihan kivasti.

15. päivä samat kuin edellisenä päivänä.



16. päivänä lauantaina hyppäsin kentällä pitkästä aikaa. Peppi oli kuvailemassa joten sain vihdoinkin materiaalia meidän menosta! (: Verkkasin ensin ponin kunnolla kaikissa askellajeissa ja sitten aloin tulemaan noita kahta estettä. Ensin ihan pienenä, 40 cm ja sitten nostettiin. Lisäksi diagonaalille laitettiin yksi pieni este, jota tulimme pari kertaa. Poni vaihtoi tosi hyvin, kerran tuli siitä ristilaukka. Niitä tuli sitten enemmän noilta kahdelta isommalta lopuksi. Isoimmillaan esteet olivat 80 cm korkeita, eli ei ihan kauhean suuria kumminkaan hypätty, kun en ollut pitkään aikaan hypännyt. Poni tykkäsi ja oli ihan kiva muutenkin. Laukkasin ja ravailin pitkäksi ja kävelin ensin kentällä ja sitten vielä kävin perällä kääntymässä.

poni kyttäili puomeja, jotka kaivettiin lumihangesta.
lähestyminen.

onnistunut vaihto esteen päällä ;)
17. päivä menin kentällä koulua. Ensin vain ratsastelin rennosti ponin läpi, mutta sitten innostuin vähän enemmän. Lopuksi siis tein paljon siirtymisiä ja pysähdyksiä ja tarvittavat avut pienenivät koko ajan. B alkoi sitten menemään pitkiäkin pätkiä peräänannossa ja pyöreenä, se oli ihan superi! On se ihanaa kun pitkästä aikaa tuli oikein kunnon onnistuminen! :) Ravailin hyvin pitkäksi ja kävelin loppukäynnit kentällä ja perällä.

18. päivä maanantaina menin ilman satulaa käyntiharjoituksia. B oli eilisen jäljiltä ihan superkiva! Tosi herkkä, rento ja kuuliainen ja meni tosi kivasti + pyöreenä. Tein siis mm. väistöjä, avoja, pysähdyksiä ja peruutuksia.


Eilen, 19. päivä ei mentykään ihan niin rentona ja rauhassa. Poni sähläsi koko ajan johtuen varmaan tallille tulleesta uudesta ponista Marrusta + koska jäi yksin pihalle. Sekosi jaloissaan pari kertaa ja oli muutenkin huolimaton. Vauhti kiihtyi todella paljon ja näin.. Ratsastin siis läpi ja lopuksi tein käynnissä avoja.

hieno B! ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti