keskiviikko 27. maaliskuuta 2013

Eläinlääkäri ~

Otsikosta voi siis jo ymmärtää aika selvästi, että eläinlääkäri tosiaan on käynyt. Kerron kuitenkin nyt ratsastukset lyhyesti tähän ensin ja vasta sitten selittelen tuota. (: 


Sunnuntaina menin ilman satulaa Bertalla kentällä. Aluksi minun piti vain rennosti läpiratsastaa poni, mutta se oli niin kiva että menin vähän enemmän. Ratsastin siis ensin ponin läpi ja aloin sitten tekemään väistöjä käynnissä ja ravissa. B toimi tosi kivasti ja oli tosi miellyttävä ratsastaa. Alkoi ravikin taas tulla kevyemmäksi ja tasaisemmaksi, kun selkä pyöristyi. Ravailin puolipitkällä ohjalla lyhyet loppuravit ja kävelin muutamia kierroksia kentällä. Aikaa oli vielä niin paljon että lähdin perälle tekemään pienen lenkin.


Maanantaina tumma takajalka oli sitten ihan paksu - etenkin sisäpuolelta - ja lämmin. Lisäksi poni aristi sitä heti kun koski. Menin kävelyttelemään Beetä kentälle, jos se laskisi sitä. Se ei kuitenkaan auttanut, sen verran kipeä jalka kumminkin oli. Laitoin ponin kuntoon ja matkan ajaksi kylmäpussin jalkaan. Lähdimme kuitenkin siis valmennukseen.
Paikan päällä laiteltiin ponit kuntoon ja mentiin maneesiin kävelemään. Sanottiin heti alussa Akille, että tänään ei välttämättä osallistuta kunnolla. Tein siinä sitten alkuverkkoja ja heti tunsin, ettei ravi ollut normaalia. Ravailin siinä vähän ja kaikki ulkopuoliset sanoivat, että se näyttää aivan puhtaalta. Selkään tuntui niin epäpuhtaalta, että laukkasin kerran ja lopetin siihen.
Lopputunnin sitten kävelin ponin kanssa ensin selästä ja sitten maasta käsin. Hoidettiin ponit pois ja lähdettiin kotiin. Kylmäpussi meni taas matkan ajaksi jalkaan.
Kotona hoidin ponin ihan normaalisti ja laitettiin lisäksi petadinekääre jalkaan.
Eläinlääkäri sanoi sitten tulevansa seuraavana päivänä.

Eilen mentiin paikan päälle ja odottelimme eläinlääkäriä sellaiset 5 tuntia. Sinä aikana tein kaikki viime- ja tämän viikon läksyt ja kävin taluttelemassa Beetä kentällä. Jalka oli hiiukan parempi, mutta arka ja paksu vielä.
puhelimella otettu kuva lääkepurnukasta.
Eläinlääkäri totesi, että impparia se oli vähän siihen kehittänyt. Saatiin siihen siis sulffakuuri, 6 mitallista Oriprim Vet:ia aamu- ja iltaruokaan niin kauan, mitä purkista riittää. Liikutuksesta vielä sen verran sanottiin, että puoli tuntia pelkkää käyntiä päivittäin. Vähän tietenkin harmittaa tuo saikku, mutta parempi että poni nyt saadaan sitten kuntoon! (: Kaura otetaan ruokavaliosta saikun ajaksi kokonaan pois, koska kevät tuo ihan tarpeeksi ylimääräistä energiaa! :D

Eli tuollaista meille siis kuuluu. Eilen tultiin kotiin varttia vaille yksitoista ja nukkumaan pääsin puoli kaheltatoista. Sen kyllä huomasi tänään, mutta ei se paljoa haittaa itseäni, kavereitani vaan käy vähän sääliksi kun mielialani vaihteli niin paljon vähäisen unen takia tänään...


full moon! ainakin melkein :D

5 kommenttia:

  1. Sulla on ihana blogi ja oot tosi nätti =) !
    Paranemesia B:eelle !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiva kun tykkäät! ja kiitos paljon:) toivotaan että se tuosta paranee!

      Poista
  2. Voi Bertta parkaa :(( paranemisia ponille<3

    VastaaPoista