lauantai 23. maaliskuuta 2013

Maasto ja tunti ~

Moikka, kirjoittelen nyt vielä tänään vähän mm. maastolenkistä ja tämänpäiväisestä Nannan koulutunnista.

21. päivä poni oli samanlainen kuin tiistaina. Eli ei keskitytty mihinkään ja sekoiltiin jaloissa. Ratsastin vain siis kaikki askellajit läpi. Lopetin heti, kun sain ponin rentoutumaan loppuraveissa.


22. päivä eli eilen kävin yksikseni pitkästä aikaa maastoilemassa. Vaikka maasto olikin osin jäinen, niin silti pystyi menemään melkein normaalisti. Asetin ainoaksi "tavoitteeksi" sen, että saisin ponin menemään rentona, mutta myös rauhassa + mahdollisimman herkkänä. Onnistuin aika hyvin tavoitteessani. Sain Been menemään tosi rauhassa verrattuna normaaliin ja varsinkin lopussa poni meni aika rennosti pyöreänä. 
Ratsastin kaikkia askellajeja ja sain ne menemään hyvin. Yhdessä kohtaa menin pienelle aukealla ottamaan ihan vähän laukkaa ja siinä sitten poni pelkäsi sellaisia jänniä laatikoita ja nousi pystyyn. Teki siis sen perus; pystyynnousu, kotiin lähtö (sain pidettyä paikoillaan) ja pyöriminen pystyssä. Sain sen kuitenkin menemään siitä vierestä kerran, joten sitten jatkoin matkaa.
Hypättiin kerran jopa pienen lumikasan ylitse kotiin päin! Poni antoi heti kiinni ja olin ihan että äää kivakivakiva! :D Ravailin lopussa vähän matkaa vähän pidemmällä ohjalla ja sain hyvin säädeltyä ravia kevennyksellä, joten poni meni rentona tosi kivasti.
Olin siis tosi tyytyväinen poniin! Tallilla kylmäsin jalat kunnolla, kun pohja oli niin kova. (:


Tänään oli Nannan pitämä koulutunti. Mentiin vähän ehkä turhaan myöhässä kentälle, koska ehdittiin vaan kävelemään alkukäynnit, kun Nanna tuli, eli ei ehditty verkkaamaan yhtään. Alotettiin tunti tekemällä erilaisia siirtymisiä ja sitten päätettiinkin keskittyä niihin koko tunnin.
B tuntui jo alusta tosi kivalta, ravas rennosti ja keskitty tosi hyvin, varmaan oli eilinen maastolenkki auttanut. Olin ihan tyytyväinen itseeni, pystyin istumaan ravissa jotenkin ihan lunnollisesti ja ihan hyvinkin. (:
Lopussa tehtiin pysähdyksiä, kun vähän molemmilla meni hermo ponien energisyyteen. Pari kertaa pysäytin sitten ihan kunnolla kun kiihdyteltiin vähän enemmän. Loppuharjoituksissa alkoi poni pyöristyyn tosi kivasti ja ravas ihan älyttömän hyvin ja pystyin aika hyvin säätelemään istunnalla, kunhan muistin olla tekemättä käsillä turhaan. Olin ihan tyytyväinen poniin ja tuntiin, mutta harmitti vaan, kun siirtymiset veny aika paljon melkein joka kerta.
Mutta kehitystä tapahtuu vielä paljon toivottavasti. (: Kävelin tosi pitkät loppukäynnit.

Ratsastuskuva on siis viime hyppykerralta ja tuo silmäkuva on joku tosi vanha.
Maanantaina ollaan muuten menossa taas Akin valmennukseen pitkästä aikaa, toivotaan että saadaan tarpeeksi materiaalia johonkin peruskoosteeseen taas. (: moiks!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti