perjantai 26. heinäkuuta 2013

Peltoilua ja tunnin pitoa ~

Kerron nyt tässä muutaman päivän liikutuksista, sen enempää en nyt oikein jaksaisi. :D


Keskiviikkona menin Bertalla aamusta pellolla. Äiti tuli mukaan kuvailemaan ja kuskiksi. :D Pohja ei ollut mitä parhain, mutta yritin katsoa vähän parempia paikkoja missä menin. Käveltiin äiti perässä ympäri peltoja alkukäynteinä. Aloin ravailemaan tehden muutamia voltteja ja ravailemalla mäkeä ylös ja alas. Poni ravasi ihan hyvin, alamäkeen oli molemmista ihan outoa mennä. Sitten tulin suuremmalle pellolle jossa ravailin vielä vähän ja sitten kiersin pienen metsikön tarkistaen samalla pohjaa. Laukkailin siinä metsikön ympärillä molempiin suuntiin, alamäkeenkin mentiin vähän. Poni tykkäsi ja oli ihan hikinen kun oltiin laukkailtu. Päästin ponin vähän reippaampaakin venyttämään askelta. Sitten ravailin lyhyet loppuravit vielä kahden metsikön ympärillä ja sitten siirsin käyntiin. Kävelin ympäri peltoja, kävin pienen metsäpolun pätkän kiertämässä ja siitä sitten laitumelle. B meni hyvin ja molemmilla oli kivaa, vaikka olikin todella kuuma. (:


Siitä muutaman tunnin päästä lähdin kaverilleni Auralle loppupäiväksi. Käytiin ensin tallilla, siellä sain ratsastaa Auran Sylvi-ponilla maastossa ja Aura itse meni Demolla. Oli tosi kiva maastolenkki, Syffellä oli paljon energiaa, vaikka oli kuuma! Heppailun jälkeen mentiin Auralle ja sinne tuli Elina, jonka kanssa oltiin ulkona loppuaika. Oli tosi mukavaa, viimeksi nähtiin siis leirillä, jota muistelimmekin paljon ja josta tuntui olevan ikuisuus! :o




Torstaina, eli eilen, pidin äidilleni tuntia Bertalla. Tehtiin ensin pysähdysharjoituksia käynnistä ja sitten erilaisia kääntöharjoituksia. Bertta meni tosi hyvin, vähän laiskasti, mutta paremmin kuin viimeksi. Sitten vielä ravailtiin vähän, äiti alkoi jo löytää kevennyksen rytmiä. Pidin tuntia yhteensä 40 minuuttia, jonka aikana mentiin melkein koko ajan vasempaan kierrokseen, en tiedä mikä ihme muistihäiriö itselläni siinä tuli. Mutta kuitenkin, sitten nousin itse selkään, keventelin ravia molempiin suuntiin ja taivuttelin ponia erilaisilla ympyröillä ja kaarilla. B toimi tosi hienosti, kunhan sain ensin tarpeeksi ravia eteenpäin. Poni oli tosi rento ja kiva. Sitten laukkasin molempiin suuntiin ympyrällä, B toimi tosi hienosti taas. Sitten loppuravit pidemmällä ohjalla ja lähdin perälle kävelemään. Siellä kävin kääntymässä ja sieltä suoraan laitumelle. B hikosi taas paljon, oli niin kuuma.

Tänään menin tallille Lotan kanssa. Oltiin juuri hakemassa poneja, kun kuultiin ukkosen jyrinää, joten odoteltiin vähän aikaa ennen kuin totesimme että nyt uskaltaa mennä. Menimme maastoon ilman satulaa, eka kerta Bertalla tolleen "kunnon maastolla". Käveltiin aika suuri osa matkasta, koska ajateltiin ottaa kevyemmin kuumuuden takia. Laukattiin pari pätkää ja poni nautti, itselläni vaan oli vähän ongelmia laukassa istumisessa alussa. Oli kyllä kivaa, vaikka ponit kyttäilivätkin aika paljon kaikkea. Käveltiin piiitkä matka loppuun, joka teki varmasti hyvää jaloille. (;


Huomenna olisi luvassa meidän toiset aluekisat! Mennään siis KaRan estekisoihin hyppäämään 90 cm luokka. Vähän jänskättää kyllä nyt jo. Onneks ei tarvi herätä ihan aamuyöstä, kun luokka alkaa vasta 1. (:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti