lauantai 20. heinäkuuta 2013

Niinisalo 2013 ~

Tämä leiripostaus tulee nyt yli viikon myöhässä, sillä oltiin ma-pe urheiluleirillä Vierumäellä perheen kanssa. Nyt kuitenkin yritän mahdollisimman paljon jakaa teille tuosta mahtavan ihanasta leiristä! ;)

Mentiin Niinisaloon jo sunnuntai-iltana. Bertta meni hyvin koppiin liinojen avulla, vaikka oli tallilla ihan yksin. Ennen pakkaamista ja kuljetusta juoksutin sen kevyesti kentällä.
Perille päästyämme purettiin poni ja tavarat ja laitettiin ne suurin piirtein paikoilleen. Sitten hyvästelin vanhemmat ja päästiin aloittamaan leiri. Oltiin kolmisteen tuo ilta Auran ja Elinan kanssa, kierreltiin paikkoja ja käytiin piiitkällä kävelylenkillä maastossa.

Maanantai:
Aamu: Tempokoe maastossa. Verkattiin poneja menomatkalla, sillä paikan päälle oli aika paljon matkaa. Tempokokeen tarkoitus oli siis, että ratsastaja oppii arvioimaan oikean tempon maastoon ja että hevonen suostuu lähtemään pois laumasta. Ensin 400 metrin lenkki piti siis tulla mahd. lähelle 2 minuuttia ravilla, poni suostui tosi hyvin lähtemään yksin, vaikka vähän ihmettelikin. Saatiin tasan 2 minuuttia. Seuraavaksi mentiinkin laukalla sama matka ja nyt aika puolitettiin, eli mahd. lähelle 1 minuuttia piti päästä maaliin. B totteli taas tosi hyvin ja saatiin taas tasan minuutti, jes! Ravailtiin ja käveltiin takasin tallille. (:

Ilta: Koulutunti maneesissa. Verkkailtiin ensin aika kauan itsenäisesti poneja, lähinnä ravailin taivutellen Berttaa. Ensin se tuntui vähän jännittyneeltä mutta alkoi sitten toimia ihan mahtavasti! Laukkasin lyhyesti molempiin suuntiin vielä, poni oli ihan unelma. Sitten tultiin tutustumisluokan kouluohjelma, joka oli tosi helppo, kiva ja lyhyt. Rata meni ihan hyvin, itse unohdin kerran radan ja kerran sattui pieni sähläys kulmassa. Heikki kuitenkin kehui paljon. (: Ainoat kommentit tulivat yläkropan pienestä etunojasta ja alapohkeen rauhoittamisesta. B oli siis ihan super, ehkä paras koskaan!

Tiistai:
Aamu: Ensimmäinen rataestetunti kentällä. Verkkailtiin poneja itsenäisesti, Bertta tuntui hyvältä. Tultiin ensin iihan pieninä kavaletteina 3 ravi"puomia" ja kun ne menivät hyvin, tultiin sama laukassa. Niiden mentyä hyvin Heikki nosti vähän isommiksi kavaleteiksi ja tultiin niitä molemmista suunnista laukassa. Sitten tultiin niitä päällekkäin, eli isona esteenä. Hypyt meni hyvin ja sain kivasti korjattua huonot paikat. Sitten tultiin kaikki kentän esteet ainakin kerran. Ne meni kaikki tositosi hyvin! Laukat vaihtui ihan mallikelpoisesti ja Bertta hyppäs tosi hienosti. Sitten laukkailtiin, ravailtiin ja käveltiin lopuksi.



Ilta: Ensimmäinen maastoestetunti. Verkkailtiin poneja jälleen menomatkalla. Paikan päällä alettiin ensimmäisenä hyppäämään kaatunutta puunrunkoa molemmista suunnista, ensin ravissa ja sitten laukassa. B oli ihan innoissaan, ei meinannut pysyä paikallaan kun muut menivät ensin. Sitten tultiin tummanvihreää Makrotalot-laatikkoestettä molemmista suunnista, taas ensin ravissa ja sitten laukassa. B meni taas tosi hyvin, kuumu oikein ;). Sitten tultiin pienenä ratana niitä kahta, eli molemmat molemmista suunnista. Se meni hyvin, Bertta rakasti maastoesteitä! :D Sitten verkattiin vielä paluumatkalla vähän ja käveltiin takasin tallille.

Keskiviikko:
Aamu: Toinen rataestetunti kentällä. Verkkailtiin ponit suht. itsenäisesti ravissa ja laukassa. Sitten tehtiin muutamia verkkahyppyjä ja sitten tultiin rata. Bee hyppäsi hyvin verkkahypyt ja ratakin meni tosi kivasti. Ei tullut yhtäkään väärää tai ristilaukkaa. Verkkailtiin suhteellisen lyhyesti loppuun ja mentiin vielä tielle kävelemään loppukäynnit.

Ilta: Toinen maastoestetunti. Verkkailtiin ponit matkalla ja perillä hypättiin ensin eiliset esteet ja sitten tultiin muitakin esteitä. Mm. alashyppyä, bankettia ja mökkiestettä. B oli taas ihan innoissaan ja nautti tosi paljon. Hypyt meni ihan hyvin, pari huonoa paikkaa tuli, mutta poni toimi hienosti! :) Mentiin lopussa vielä vähän kahlailemaan järveen. Oli kova tuuli, joten järvi lainehti. Aaltoja Bertta vähän pelkäsi, mutta uskalsi hienosti mennä veteen. Olin niiin ylpeä ponsusta! Paluumatkalla ravailtiin vähän ja muuten käveltiin.



B ehkä "vähän" liioitteli laskeutumisen :D

Torstai:
Aamu: Kolmas maastoestetunti. Verkattiin ponit matkalla. Hypättiin ensin pari verkkahyppyä. Tultiin sitten seuraavan päivän rata, johon sisältyi kaikki hyppäämämme esteet. Bertta oli vähän ihmeissään kun banketin jälkeen ei jäätykkään kavereitten luo, vaan jatkettiin yksin matkaa. Rata meni kumminkin hyvin, vaikka loppupuolella poni olisi halunnut mennä vähän turhankin kovaa. ;) Kun kaikki olivat hypänneet radan, mentiin käymään vielä uudestaan kahlaamassa järvessä. Sitten lähettiin kävelemään tallille.

Ilta: Uittaminen. Koko porukka lähti tallin pihasta pitkänä jonona. Koko matka käveltiin ja sitten pidin loppumatkan ohjat kädessä ja tein asettelua molempiin suuntiin ja vähän pohkeenväistöä. B oli mahtavan rento ja toimi hienosti! Järvelle päästyä menimme ensin kahlailemaan ympyrää järveen ja pikkuhiljaa menimme syvemmälle. Bertta tykkäsi tosi paljon, vaikka ei uskaltanutkaan kauhean syvälle mennä. Aika kauan polskuttelimme ja sitten lähdettiin takaisin. (:




koko porukka (:

Perjantai:  KENTTÄ"KISAT"
Aamu: Maneesissa koulurata ensin. Verkattiin hevosia vähän aikaa ja sitten tultiin radat. B toimi ihan kivasti, mutta ei ihan niin mahtavasti mitä maanantaina. Rata meni tosi hyvin, vaikka ensimmäisellä laukannostolla Bertta nosti väärän laukan, ääh. Ehdin sen kuitenkin korjata nopeasti ravin kautta ja loppurata meni hyvin. Tulokseksi tuli 64 %! Kommenttina: "Siisti ja tasainen suoritus!" Jesjes!
Sitten kun oltiin kouluradat suoritettu, mentiin kentälle vielä hyppäämään rataesteet. Verkattiin vähän ensin kaikissa askellajeissa ja sitten hypättiin muutama verkkahyppy. Sitten tultiin rata. Se meni tosi hyvin, ei yhtäkään väärää tai ristilaukkaa, ei yhtäkään pudotusta tai kieltoa! B alkoi jo vähän väsymään mutta hienosti meni!:) Sitten verkkailtiin ne lopuksi pois ja käveltiin hyvin.


Ilta: Maastoesteosuus. Verkattiin hevoset matkalla ja hypättiin paikan päällä muutama kerta mökkieste verkkana. Sitten tultiin rata. Koko rata meni paremmin kuin eilen, vaikka taas Berttaa ihmetytti kun kaverit jäivät taakse. Kaarre kaatuneelle puunrungolle meni huonosti, koska poni tuli väärää laukkaa eikä vaihtanut, joten kääntyminen venyi ja minä menin männynoksaa päin. :D Muuten meni tosi hienosti ja paikat osuivat kivasti. Sitten kun kaikki olivat radan suorittaneet, menimme vielä kahlailemaan hevosilla. Bertta meni taas hyvin veteen. (: Sitten käveltiin tallille.


Pakkaamisen jälkeen oli leirin lopetus ja aika pian sen jälkeen pakattiinkin ponit ja varusteet autoihin ja lähdettiin kotimatkalle. Bertta pääsi Sylvin kanssa samassa kopissa ja me tulimme äidin kanssa perässä.
Kotona purettiin poni ja lähdettiin viemään sitä laitumelle. Sinne sillä olikin kova kiire, eikä malttanut syödä ruokiakaan kunnolla. B pääsi laitumeen ja me lähdettiin kotiin. (:

En pysty laittamaan tähän kaikkia lempikuviani, koska muokkaus ei niitä suostu kunnolla varjostamaan, enkä ymmärrä syytä. Mutta toivottavasti nämä ainakin riittävät! :)

2 kommenttia: