tiistai 30. huhtikuuta 2013

Hyvää vappua!

Toivottelen nyt siis kaikille lukijoille hyvät vaput ja kerron samalla ponin liikutuksista. (: Oon siis vieläkin ehkä vähän kipeä, mutta sen ei anneta häiritä ratsastusta! Buranan voimalla vaan.

Eilen vaan juoksuttelin ponin pellolla. Bertta oli jotenkin tosi rauhallinen ja totteli ihan hyvin. Se selvästi tykkää tuollaisesta vähän erilaisesta liikuntamuodosta. (:

Tänään lähdettiin Karkkuun kun olin syönyt ja vaihtanut vaatteet. Tallilla pakattiin kamat koppiin ja laiteltiin ponit kuntoon. Oli aika mukavasti aikaa ja ehdittiin lähtemään jopa 5 kokonaista minuuttia ennen, kuin oli pakko! Oujee! :D
Tällä kertaa päätin tosiaan kokeilla taas Berttaa ensin koppiin. Ensimmäinen yritys meni penkin alle, mutta seuraavan kerran olin päättäväisempi ja kaivoin taskustani porkkanan, joka paransi mahdollisuuksia. Ja siitä poni sitten meni traileriin! Tuosta noin! Olin tosi iloinen, että saatiin se edellä koppiin, ettei aina tarvitse kaikkialle kaveria.

Valmennuspaikassa laitettiin ponit ulkona kuntoon ja äiti lähti taluttelemaan Berttaa maneesiin. Laitoin itseni valmiiksi ja kiipesin selkään. Kävelin melko lyhyet alkukäynnit ja sitten aloin verkkailemaan ponia ravissa ja laukassa ympyröitä tehden. B tuntui ihan mukavalta, vähän hitaalta pohkeelle, mutta muuten ihan kivalta siis. Aloitettiin harjoitukset tulemalla kaarevaa linjaa laukassa, jossa oli molemmissa päissä puomit. Haimme pelkästään tasaista tempoa ja tarkkoja paikkoja. Tuo meni meiltä yllättävästi tosi hyvin!

tulimme tätä molemmista suunnista.
Sitten aloitettiin hyppääminen ristikosta, joka oli diagonaalilla. Sitä tulimme muutaman kerran ja taas haimme terävää ja tasaista laukkaa. B oli vieläkin vähän tahmeahko ja hidas pohkeelle, joten herättelemiseen meni aika kauan. Hypyt menivät hyvin, poni vaihtoi ihan kivasti esteen päällä ja jos ei, niin sain jälkeenpäin nätisti laukan vaihtumaan ravin kautta.



Sitten tulimme pikkuista rataa. Eli ensin tulimme tuon diagonaalin (este nostettiin pystyksi) ja siitä sitten tuon suhteutetun. Siinä muuntelimme askelia, pienemmillä esteillä tulimme 6 askeleella ja esteiden noustessa tultiin 5. Lopuksi tultiin pelkästään tuo suhteutettu vähän korkeampana. Meni hyvin paikat, kunhan itse maltoin odottaa ja ponin laukka pyöri terävästi, mutta en päästänyt ponia liian pitkäksi.


Laukkailin vielä puolipitkällä ohjalla kevyessä istunnassa muutamia ympyröitä. Sitten laskin raviin ja ravailin loppuravit kumpaankin suuntaan. B meni mukavan rentona ja pärski tyytyväisenä. Kävelin pitkään, sillä poni puuskutti aika paljon.
Sitten poneilta varusteet pois, kuljetuskuntoon ja koppiin.
Kotona kävin taluttelemassa vielä Bertan pellon ympäri ja linimenttasin jalat.

Kuvista vielä selvennykseksi; A=alku L=loppu :D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti