lauantai 8. joulukuuta 2012

Kuulumiset + kisajännittelyä ~

Nyt pitää taas kertoilla 6 päivän ratsastuksista lyhyesti. Koittakaa kestää tätä postailutahtia, on vähän vaikea nyt löytää aikaa tälle, kun tallilla menee melkein koko vapaa-aika.

2. päivä Tuuli talutteli ponia, itse olin viettämässä pikkujouluja.

3. päivä menin Lotan kanssa koulua kentällä, kaverimme oli kuvailemassa. Ratsastin lähinnä kaikki askellajit läpi ja kokeilin vähän myös käyntiväistöjä. Ne meni ihan ok. Poni oli ihan kiva, käytti takapäätänsä hyvin ja kulki nätisti. Menin lopuksi pellolle laukkaamaan vähän reippaammin, poni tykkäs :) Tallilla rasvasin jalan ja heitin loimen selkään yöks. En ehtinyt siis venytteleen.

haamuratsukko.. :D

5. päivä käytiin Lotan kanssa kävelemässä maastossa ilman satulaa. Ponit oli aika rauhallisia.. kunnes.. Meidän takaa tuli juna. Molemmat ponit sai kivan kohtauksen. Bertta pukitteli ja nousi pari kertaa pystyyn. Onneks kummallakin oli heijastinloimi, eli istuttiin siellä reiässä, joten sekin vähän auttoi pysymään selässä. Se ei sitten tietenkään riittänyt! Edestä päin tuli jokin ratatyöjuttu, jossa oli vihreä välkkyvä valo ja joka kulki älyttömän hitaasti! Bertta nousi nyt ihan kunnolla pystyyn, mutta onneksi olin varautunut jo, joten otin tukea ponin kaulasta. Bertta  pysähtyi ja jäi tuijottamaan ihan jännittyneenä sitä juttua. Rauhoittelin allani olevaa tikittävää pommia, joka rauhoittuikin sitten kun pelottava ratatyöjuttu hävisi näkyvistä. Poneilla oli kyllä sen jälkeen energiaa. Oltiin kävelemässä yhteensä n. 40 minuuttia. Tallissa rasvasin jalan, venyttelin ja temppuilin ponin kanssa. (:

6. päivä joulukuuta, eli itsenäisyyspäivänä, meillä tuli 2 kuukautta täyteen. Menin silloin yksikseni kentällä. Hyppäsin ihan vähän kentällä ollutta pientä ristikkoa. Poni oli tosi kiva, vaihtoi laukatkin hyvin esteen päällä! Yhteensä tuli ehkä 3-4 ristilaukkaa, johon olen kyllä toodella tyytyväinen! Kuulostaa varmaan hassulta.. :D Laukkailin ja ravailin pitkään lopuksi ja kävelin aika pitkät loppukäynnit. Tallissa linimenttasin, rasvasin jalan, venyttelin ja temppuilin + juotin ponille siirappivettä. Bee pääsi vielä pariksi tunniksi pihalle.

7. päivä oli minulla taksvärkkipäivä, jonka vietin siis tallia tehden. Kävelin Been kanssa 15-20 minuuttia kentällä, sillä hieroja oli taas tulossa. Kävelin ensin pitkin ohjin 5 minuuttia, sitten otin ohjat tuntumalle ja työstin ponia ympyröitä ja pysähdyksiä tehden ja sitten kävelin vielä 5 minuuttia. Hieroja hieroi ponin vain rennoksi, ei mitään tehohierontaa, ettei poni kipeytyisi kisoihin. Ei ollut ihan niin jumissa, mutta silti vähän. Bee pääsi vielä hieronnan jälkeen koko päiväksi pihalle. Kokeilen nyt sitä MSM - rasvaa, sillä hieroja kertoi henkilökohtaisesta kokemuksesta, että se toimii. Saa nähdä, sillä Bertalle on taas tullut kaikkiin jalkoihin riviä.. huoh! -.-


Tosiaan olemme menossa tänä sunnuntaina, eli huomenna, eli 9. päivä, Niihamaan Drive-in kisoihin. Menen Bertan kanssa siellä 50-60 cm ja 70 cm luokat. Saa nähdä, miten menee. Radat toivottavasti saan videolle, mutta kuvia saan ainakin (toivottavasti). (: Tänään on sitten taas varusteiden kuuraustalkoot luvassa!


1 kommentti:

  1. Onnee kisoihin ja toivottavasti saatte ruusukkeen ! =)

    VastaaPoista