tiistai 18. joulukuuta 2012

Höntsäilyä lumihangessa ~

Ajattelin nyt kirjoittaa vähän päivittelyä meidän menostamme taas, kun vähän aikaa jo viime postauksesta on kulunut.. taas!



12. ja 13. päivä äiti kävi taluttelemassa Bertan kentällä, koska itse olin kipeänä. Ihan hyvin oli mennyt, oli ollut vähän raskasta pinkoa siellä hangessa ponin kanssa kuulemma. :D Uskon kyllä sen..



15. päivä pääsin vihdoin ratsastamaan. Menin yksikseni vähän jotain höntsäilyä pellolla. Beellä oli ihan kauheasti energiaa! :D Ratsastin lähinnä kaikki askellajit läpi ja sitten vähän päästeltiin höyryjä ja kokeiltiin pikkuisen käyntiväistöä lumihangessa. Ponilla riitti vielä paaaaljon laukkailemisenkin jälkeen energiaa, mutta taas aika tuli vastaan ja piti alkaa lopettelemaan. Kävelin loppukäynnit pellon ympäri ja pari kierrosta vielä kentällä. Ennen ja jälkeen juotin ponille lämmintä vettä. Tallilla liikutuksen jälkeen venyttelin ja temppuilin ponin kanssa. Rasvasin jalat ja sitten B pääsi vielä koko päiväksi pihalle. (;

16. päivä. Lisää peltorallia! Poni oli tänäänkin ihan kiva, mutta lopussa ei yhtään keskittynyt, koska oli päässyt juokseen lujaa ja Peppi lähti kentälle, niin ponille tuli ikävä kaveria. Kävelin ja ravailin alussa ja lopussa pitkään. Tallilla venyttelin, temppuilin ja rasvasin ponin jalat. Pintelit oli vähän valuneet alas hangen takia, mutta onneksi ei olleet hiertäneet yhtään! Poni jäi sisälle syömään ja juomaan. (:




17. päivä mentiin vähän höntsäilyä ilman satulaa kentällä. B oli ihan jees, mutta oli taas niin pirtsakka, ettei keskittynyt yhtään. Laukkasin vain kerran molempiin suuntiin, ei siis menty kauaa. Kävelin ja ravailin aika pitkään lopuksi. En rasvannu jalkoja, mutta temppuilin ja venyttelin ponin joka suuntaan! :)

18. päivä, eli tänään menin puomeja kentällä. Laitoin kentälle siis ravi- ja laukkapuomit.


B oli ihan kiva, mutta ei jaksanut taaskaan keskittyä.. Varsinkaan kun Peppi meni juoksuttamaan Piriä pellolle, nii poni sitten kyttäili sinne koko ajan. Ravipuomit oli vähän pienillä väleillä ja nuo laukkapuomit tuotti yllättävän paljon vaikeuksia. Poni koko ajan meni vinoon ja aluksi pelkäsi mennä noiden ravipuomien sisäpuolelta ohi. Laukkailin ja ravailin vähän puomien menon jälkeen. Sitten kävelin selästä muutaman kierroksen ja annoin Tuulille ponin talutettavaksi kun itse siivosin puomit pois. Venyttelin ja temppuilin tallissa, poni jäi talliin. (:


Ratsastuksesta en taaskaan saanut kuvia, toivottavasti lomalla onnistuisi ennen Itävallan reissua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti