lauantai 1. joulukuuta 2012

It's snowing! ~

WUHUUU! Joulukuun eka päivä ja saatiin lunta! Olen tänään jotenkin ihan innoissani tuosta lumesta. Tottakai tuolla on kylmäkin, mutta se on talvea se ;). Kirjoittelen nyt muutaman kerran kuulumiset ja huomenna tänne pitäisi aamusta ilmestyä kysymyspostaus siis(:

27. päivä menin siis koulua kentällä ihan yksikseni. Bertta oli ihan kiva, vaikka vähän hidas pohkeelle ja istunnalle. Menin kentällä noin 50 minuuttia; ratsastin kaikki askellajit läpi ja koitin vähän työstää peräänantoon. Ei poni sinne hyvin mennyt, mutta rentoutui paljon. Tein käyntiharjoituksia noin 15 minuuttia; pysähdyksiä ja peruutuksia + sulavia liikkeellelähtöjä. Käyntityöskentelyn jälkeen ravailin ponin rennoksi ja pitkäksi ja sitten heitin heijastinliivin selkään + otsalampun kypärään ja lähdin kävelemään loppukäynnit maastoon. Ihan hyvin meni, vaikka poni olikin ensimmäistä kertaa yksin maastossa ja vielä pimeellä! Kyllä Bee vähän katteli ja kyttäili, hidasteli ja yritti kääntyä kotiinpäin, mutta muuten tosi hyvin käveli. Tallilla käytiin jalkapesulla, rasvasin jalan, temppuiltiin ja venyttelin ponin. (:

matkalla tallille iskän kyydillä.
29. päivänä menin vaan varmaankin jotain 15-20 minuuttia pellolla yksikseni käyntiä. Tuuli aivan kamalasti ja oli ihan jäätävän kylmä! Kävelin alkukäynnit, otin ohjat tuntumalle ja työstin ponia vähän, tein pysähdys- ja peruutusharjotuksia ja kävelin loppukäynnit. Poni oli yllättävän hyvä, vaikka oli semmonen sää ja oltiin taas ilman kavereita. Tallissa rasvasin jalan, venyttelin ja temppuilin ponin kanssa. (:

lumiponi ♥
Tänään, 1. päivä joulukuuta siis, menin ponin pellolla vaan silleen, että lihakset lämpeni hierontaa varten. Laitoin pintelit ja -patjat jalkaan kun vihdoinkin sai käyttää, kun maa oli lumessaaaa!(; Pintelipatjat oli kyl hyvät, (oli siis ekaa kertaa jalassa) vaikka olikin aika paksut. :D
Kävelin alkukäynnit fleeceloimi pyllyn päällä. Sitten ravailin vähän kaaria. Sen jälkeen laukkailin ympyröitä ja kaaria. Sitten taas ravailin - vähän pidemmällä ohjalla - ja sitten taas laukkasin vähän molempiin suuntiin. Vaihdoin suuntaa laukassa ja poni vaihtoi laukan! ;o En edes pyytänyt, mutta ihan sama, hyvä silti oli! Sitten ravailin rennoksi ja pitkäksi ja kävelin suht lyhyet loppukäynnit. Sitten Bertta pääsi Maikun hierottavaksi. Lavat olivat jumissa, niinkuin myös vähän takapää, etenkin oikea puoli (sukkajalan puoli). Ei poni siis mitenkään erityisen jumissa ollut.(: Hieronta kesti aika kauan. Poni seisoi ihan nätisti, paitsi parissa kohtaa jos muita tuli talliin. Sai pari kertaa vetopaniikin poikasen, mutta rauhoittui onneksi heti. Bebe pääsi sitten hieronnan jälkeen vielä ulos kunnon toppausten kanssa. ;)


kulta ♥
En saanut ratsastuksesta taaskaan yhtään kuvia, toivotaan että itsenäisyys- ja taksvärkkipäivänä ehdittäisiin kuvailemaan sitten kunnolla. (:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti