maanantai 26. marraskuuta 2012

Valmennustunnelmia + juoksuttelua ~

Omaperäinen otsikko jälleen... :D
Kerron taas aika lyhyesti kuulumiset, sillä taas on kolmen päivän ajalta kerrottavaa.

24. päivä äiti oli Bertalla taas tunnilla. Itse en ollut tallilla, mutta äiti sai kuulemma hoidettua ponin hyvin, oli seissyt nätisti paikoillaan, huh! Tunti oli mennyt ihan ok, Bertta oli vaan ollut kuulemma laiska, eikä ollut ravannut kunnolla ja laskenut helposti käyntiin. Menin illalla vielä itse tallille, otin Bertan sisälle ja hoidin jalat. (:

25. päivä olimme Kiviniityn tallilla valmennuksessa 11 aamulla, sen takia siis tulin vielä illalla tallille, olin siis yötä siellä. Valmennus meni ihan ok, ei mitenkään hyvin. Bertta oli jotenkin ihan outo. Tosi jännittynyt, jäykkä, tahmea ja kyttäili kaikkea mahdollista. Tehtiin pitkät alkuverkat, mutta poni oli vieläkin jäykkä. Alettiin hyppäämään sitten. Alla näette esteet viimeisessä "muodossaan".

nopeasti tehty luonnos. Kentän toinenkin puoli oli
käytössämme, mutta toisella puolella vain oli
esteet.

Tehtiin "jumppasarja" harjoituksia ja ravihyppyjä. Lisäksi koitettiin tuossa punavalkoisten kavalettien välillä säädellä laukkoja 5, 6 tai 7 askeleella piti siis päästä 16 metrin väli. (:
Hypättiin lopussa tuo okseri 80 cm:senä muutamaan kertaan. Hypyt menivät ihan ok, vaikka poni olikin laiska. Johtui varmaankin uudesta paikasta ja siitä, että tällä viikolla oltiin jo hypätty paljon. Verkattiin lopuksi ponit kunnolla ja kävelin todella pitkät loppukäynnit. Kotona pesin jalat, rasvasin ne, temppuilin, venyttelin ja poni pääsi sitten tarhaan vielä päiväksi. (:

Ostettiin äitin kanssa Kodin Terrasta Bertalle tämmöinen jokin rasva, jonka pitäisi auttaa riviin ja vaurioituneeseen ihoon jaloissa:



Lisäksi mukaan tarttui pari kylmägeelipussia.
Tänään äiti oli vielä Agrimarketissakin ja siellä suositeltiin tällaista toista rasvaa, jonka myös pitäisi auttaa mm. riviin, ihottumaan, hankaumiin ja haljenneeseen ihoon:

Tänään laitoin tuota Super Hevossalvaa, saa nähdä miten auttaa. Vaikutti ainakin hoitavalta ja jalat ovat muutenkin jo paranemaan päin. (:

Tänään, 26. päivä juoksuttelin Berttaa liinassa kentällä. Poni ei oikein halunnut kiertää ympyrää ympärilläni, vaan puski koko ajan sisälle. Kyllä se jotenkin sitten luonnistui. Poni könkkäsi vähän etupäätä aluksi ravissa, mutta se oli selvästikkin pelkkää jäykkyyttä, sillä parani kokonaan loppua kohti. Ravuutin ja laukkuutinkin ponia vähän. Käveltiin sitten vielä aika paljon loppuun. Tallissa harjasin vain jalat, koska eivät olleet kovinkaan likaiset + venyttelin, temppuilin ja laitoin tosiaan tuon hevossalvan takajalkoihin. (:

Bertalle on tulossa tänä viikonloppuna hieroja käymään, saa nähdä onko ponilla paikkoja kipeänä!
Anteeksi kuvat, muita ei ollut :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti