lauantai 17. marraskuuta 2012

Parin päivän kenttämeiningit ~

Ajattelin nyt vielä tänään näpytellä tänne mahdollisimman lyhyen postauksen eilisen ja tämänpäiväisen ratsastuskuulumiset.

Eli eilen, 16. päivä menin yksinäni kentällä koulua. Keskityin lähinnä istuntaani ja siihen, että poni kulki nätisti ja oli mahdollisimman rento. Tein varsinkin alussa paljon pysähdyksiä ja peruutuksia, niiden avulla Bertta herkisty mukavasti. Ravailin ympyröillä ja kaarilla ponia taivutellen. Sitten laukkailin ympyröillä aika paljon, keventelinkin siinä molempiin suuntiin yhdet laukat. Poni kulki nätisti muodossa ja oli kyllä todella rento koko ajan. Ravailin siinä sitten vielä loppuravit ja loppukäynnit kävelin vielä kentällä. Tallissa venyttelin, rasvasin jalan ja temppuiltiin + harjoiteltiin pusua (;


Tänään, 17. päivä menin taas kentällä yksin, tällä kertaa puomeja. Kävelin aika pitkät alkukäynnit, ravailin vähän ja laukkasin molempiin suuntiin vähän, että poni vetry. Sitten aloin ihan kunnolla verkkaamaan ravissakin. Poni toimi ihan kivasti, kulki nätisti ja oli myös kivan rento. Laukkailin ympyröillä vähän vielä ja sitten annoin ponille pienet välikäynnit. Sitten aloin ravailemaan ja laukkailemaan ihan summamutikassa kentällä olleiden puomien ylitse. Poni alkoi innostua niistä ihan tosissaan ja ajattelinkin vähän päästellä energiaa. Laukkailtiin monen monta kertaa niin kovaa, kuin poni halusi ja Bertta kyllä tykkäsi, otti kyllä vähän kunnonkin päälle, se kun on vähän päässyt nyt laskemaan, mutta kyllä se siitä vielä nousee! (; Tein puomien avulla lähinnä laskemis- ja lähestymisharjotuksia, ne onnistu kivasti, kun poni oli aika kuuliainen, vaikka puomeille kiihdyttikin paljon. Keventelin vielä molempiin suuntiin vähän laukassa pikkuisen pidemmällä ohjalla, sitten laskin raviin ja ravailin vielä paljon kaaria ja ympyröitä. Loppukäynnit mentiin kävelemään "perälle" ja siellä oli sitten pelottavapelottava vene, jonka päällä oli pressu. Bertta kyllä pelkäsi ihan tosissaan sitä, mutta suostui menemään vähän katsomaan lähempää ja sitten taas uudestaan. En sitten alkanut enempää vaatimaan. Tallille tullessa otin vain varusteet pois, heitin fleeceloimen päälle ja menimme jalkapesulle. Olihan se vähän hankalaa, kun yksin piti pitää kiinni ja samalla suihkutella jalkoja. Hyvin ne kuitenkin sain pestyä, sitten vain kuivasin huolellisesti, desinfioin haavan takajalasta ja laitoin kaikkiin jalkoihin sinkkivoidetta riviä hoitamaan. Venyttelin ja temppuilin ponin kanssa vielä + harjoiteltiin taas pusua. Sitten Bertta pääsi tarhaan Pirin seuraan.

Nyt pitää alkaa sitten vähän raskaampaa liikutusta harrastamaan, sillä Bertta on lihonut aika huomattavasti. Tietenkin tuo vapaa heinäkin vaikuttaa, mutta sitä ei nyt oikein voi muuttaa. Greenlinea vähennetään nyt noin puoleen annetusta määrästä, sillä vanhassa kodissa Bertta ei saanut sitä yhtään, joten sekin varmaankin vaikuttaa. :D
Anteeksi vielä vain yksi kuva, en ole saanut pitkään aikaan minkäännäköistä materiaalia meidän menosta, pitää nyt joku päivä sitten pyytää joku kuvaamaan.
Mutta nyt pitää taas kiiruhtaa lukemaan kokeisiin, see you! (:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti