lauantai 10. marraskuuta 2012

Käyntiä,käyntiä,käyntiä ~

Nyt siis tosiaan koitetaan saada tuo jalka tuosta paranemaan. Olen jo aika varma, että tiedän ontumisen syyn; nimittäin Bertalle on tullut sinne sukkajalkaan riviä (en tiedä mistä, kun poni on kuitenkin hiekkatarhassa) ja sitten iho "juonteisiin" on tullut haava. Poni on kuulemma todella herkkä kaikelle tuollaiselle, joten ontuminen johtuu varmaankin siitä. Toivotaan ainakin näin!

tyttö on nättinä ♥

Mutta kuten otsikko kertoo, viime kerrat olemme lähinnä kävelleet ja vähän ravailleet, lähinnä tarkistuksena, ontuuko poni.
Eilen, 9. päivä oltiin siis vähän taas illalla käppäilemässä perällä. Tie oli joistain kohdista todella jäinen, menimme reunoissa koko ajan. Bertalla riitti kyllä virtaa! Ravaili ja meni kaikki mahdolliset piaffet ja passaget läpi. :D Meinasin itsekkin siinä kaatua, kun en saanut yhtään pitoa jalalla ja koitin tukeutua Berttaan, joka mennä pompotteli pirteänä kuin peipponen. :D Ei siinä kuitenkaan siis tapahtunut mitään, päästiin ehjänä kotiin. Desinfioitiin haava tallissa, jotta lika lähtisi pois. Turvotus oli laskenut alaspäin nilkassa, mutta lämpöä ei enää ollut melkein yhtään, onneksi!
Tänään, 10. päivä siis, pääsin ikuisuudelta tuntuneiden päivien jälkeen taas ponin selkään! Oli se kyllä ihanaa, kun tunsi pitkästä aikaa ponin alla, vielä niin virkeän ponin! :D Kävelin siis lähinnä vaan, menin ilman satulaa kentällä. Lisäksi käytiin kiertämässä pelto kerran + seikkailtiin metsässä. Lisäksi koitin vähän ravia selästä, sillä eilen poni ei ontunut taluttaessa yhtään ravissakaan siis. Eikä poni myöskään tänään ontunut, alussa kylläkin, mutta se oli pelkkää jäykkyyttä, sillä lopussa oli puhdas molempiin suuntiin. Tein käyntityöskentelyä; hain ponia muotoon ja selkää pyöreäksi, tein väistöjä, pysähdyksiä, peruutuksia ja takaosakäännöksiäkin kokeilin. (: Poni oli tosi kiva! Karsinassa sitten venyttelin ja temppuilin, desinfioin ensin haavan ja sitten vähän ajan päästä laitoin jalkaan äidin tuomaa vauvojen sinkkivoidetta, riviä parantamaan. (: Poni pääsi sitten vielä koko päiväksi pihalle.




4 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. kiitoksia, toivotaan että pysyy tämä hyvä suunta, ettei tule mitään yllätyksiä. (:

      Poista
  2. Koska se toivepostaus tulee ? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. koitan nyt väsäillä niitä parhaani mukaan ja koitan saada edes jotain materiaaleja meidän menostamme esim. viikonloppuna, kun on valoisaa(:

      Poista