perjantai 23. marraskuuta 2012

Kuulumisia pitkästä aikaa ~

Anteeksi, kun en ole nyt kirjoitellut tänne, mutta kun tuo koulu vie niin tajuttomasti aikaa! Mutta nyt kirjoitan ihan lyhyesti kuulumiset. Jos siis siihen pystyn :D.

18. päivä äiti oli ensimmäistä kertaa Bertan selässä, Hanna piti tuntia. Menin itse vähän tuntia ennen Bertalla, ei ollut kauhean hyvä; jännittynyt ja säpsy, mutta se johtui varmaan tuulesta ja yksinolosta. Ravasin ja laukkasin aika vähän, kävelin vähän enemmän. Sitten äiti meni selkään. Tunti oli mennyt ihan ok, Bertta vaan ei ole ihan paras mahdollinen tuntiponi.. :D Vähän liikaa itsepäisyyttä löytyy.

en oo oikeesti noin lihava, takki vähä pullistu tuulesta:D

19. päivänä menin ihan vain koulua vähän aikaa kentällä. Keskityin lähinnä siihen, että poni käytti takapäätänsä. Se onnistu hyvin ja poni heräs. :D Oli vähän virtaa tosiaan toisella. Kokeilin pitää kannuksia Bertan kanssa, ihan hyvin ne toimivat, mutta en kuitenkaan käyttänyt paljoa. Laukkasin aika paljon ja poni oli kivan rento. Vaihtelin alussa suuntaa puomin avulla + kokeilin laukanvaihtoja. Ei mennyt vaihdot kauhean hyvin, mutta poni innostu. :D Sai sitten jonkun sätkyn jossain vaiheessa, en edes tiedä mistä. Jaloissa ei ollut melkein yhtään nesteitä, johtui varmaankin eilisestä kävelystä. (:

20 päivänä menin taas koulua ja vähän puomeja. Menin yhteensä tosi kauan, ainaki yli tunnin! Poni oli ihan kiva, vähä taas innoissaan. Alussa taas tein puomille laukassa lähestymisharjotuksia, että koitin säädellä paikkoja ja sitten kokeilin muutaman kerran laukanvaihtoo.. Ne onnistu hyvin pari kertaa! (: Ratsastin kaikki askellajit läpi, sitten Tuuli tuli ja neuvoi saamaan ponin rehellisesti peräänantoon. Ei se ihan heti onnistunut, mutta sitten kun onnistui, niin poni oli ihan superihyperihuperi! ♥ Meni rentona, peräänannossa ja kanto itsensä tosi hyvin! Itsekin olin siellä rennosti ja ihan hyvin silloin. Sitten Tuuli lähti Amorin kanssa kentältä, niin ei onnistunut enää mikään -.-' Ravailin sitten loppuravit ja kävelin aika pitkään lopussa.

Bertta - the ravuri :D

22. päivä hypättiin Pepin kanssa kentällä. Meillä piti olla kiviniityssä valmennus, mutta se peruttiin sattuneista syistä. Mentiin taas toosi pitkään, nyt jo paljon päälle tunti, ehkä jopa kaksi! Mutta siis.. Verkattiin tosi huolellisesti ja sitten alettiin hyppään. Poni oli tosi kiva, vaikka alussa tulikin 2 kieltoa. Loput meni kuitenki yli kaikki. Hypättiin korkeimmillaan 85 cm, kaikki hypyt oli ihan hyviä ja jos tuli huonoja paikkoja, ne oli täysin omia mokia. Ravailtiin pitkään lopussa ja käveltiinki sitten tosi pitkään. Tallilla käytiin jalkapesulla jonka yhteydessä vähän viilennettiin jalkoja(Bertta sai vetopaniikin ja rikkoi riimunnarunsa, joten joku tuli pitämään kiinni, poni oli sen jälkeen ihan rauhassa, ettei tullut mitään traumoja), rasvasin jalan, temppuilin ja venyttelin ponin.



23. päivä, eli tänään olin Karkussa taas liikuttamassa Bertan, koska eilen siis hypättiin. Menin vähän koulua kentällä. Poni oli ihan kiva, mentiin ihan perustreeni, eli ratsastin kaikki askellajit läpi. Tallissa linimenttasin jalat, koska oli tullut nesteitä eilisestä, venyttelin ja temppuilin, sekä rasvasin jalan. (:

Kaikki kuvat ovat 18. päivältä! (:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti