tiistai 15. heinäkuuta 2014

VRS-kisat ja koulutunti ~

Sunnuntaina oli mulla ja Jekulla ensimmäiset yhteiset kisat Valkeakoskella. Valittiin siis tosiaan todella maltilliset luokat tähän alkuun, mentiin ristikot ja 50-60cm. Ristikkoluokka oli A.0.0 ja 50-60 cm A.2.0. Hiukan jännitti, koska Jekku ei ole kaikkein varmin ja helpoin hevonen.

Ristikon verkassa heppa tuntui ihan kivalta, tosi maltilliselta mutta tasaiselta. Pienelle verkkaristikolle se kielsi muutaman kerran, mutta käskin yli paikaltaan. Kerran päästiin suoraan yli esteestä ja en hypännyt enää. Heppa oli verkassa mielestäni ihan ok kuulolla vielä, ei kuitenkaan kauhean reipas.
Radalla sain ihan ok laukan kohti ykköstä, mutta se hiipui ihan järkyttävästi kun J katsoi kauhulla pikkuestettä. Siitä päästiin kuitenkin yli. Kaareva linja kakkoselle oli tooosi hidas ja heppa pysähtyi siihen katsomaan seuraavaa estettä. Siitä siis kiellettiin ulos, mutta saatiin lupa jatkaa jos haluttiin. Koitin siinä sitten vielä saada Jekkua yli, mutta tilanne oli ihan toivoton. En viitsinyt alkaa mäiskimään heppaa raipalla tai pohkeilla, kun ne eivät toimineet. Siispä lopetettiin siihen ja lähdettiin kentältä.
Maneesissa ravailin vähän ja kävelin Jekkusen kanssa vähän.

50-60 cm verkka.

50-60 cm radankävelyssä jo mietin, että pelkkä ylitys kakkosellekkin riittää. Ensimmäiset esteet nimittäin olivat samat. Katsoin kuitenkin radan loppuun tietenkin.
Sitten hain hepan alle ja menin verkkailemaan. Nyt Jekku tuntuikin jo ihan erilaiselta. Se oli saanut jostain vähän sähköä itseensä. Ravissa otin kunnon asenteen ratsastamiseeni. Otin laukassakin kerran kunnolla eteen ja sitten hyppäsin muutaman kerran. Kunnon lähestymisellä hepsu ei kieltänyt kertaakaan ja paikat meni tosi kivasti. Sitten vielä ravailin vähän ja kävelin hetken ennen rataa.
Radalle lähdin päättäväisemmin ja hevonenkin tuntui paljon paremmalta. Ykkönen oli ristikko, se meni hyvin. Siitä sama kaareva kakkoselle ja hevonen stoppasi. Nyt kuitenkin raippa ja pohkeet toimi ja uuden lähestymisen kautta päästiin yli! Siitä jatkettiin kolmoselle ja hyvässä laukassa nelonenkin meni hyvin. Vitosellekin päästiin ihan hyvin ja sieltä kutoselle mukavasti. Siitä vielä seiska ja pieni kasi. Me oltiin maalissa! Jekku oli tosi hyvä ja eteenpäin pyrkivä, olin tosi tyytyväinen! Selvittiin 4 vp. jotka tulivat tuosta yhdestä kiellosta.
Maneesissa ravailin hyvin ja sitten kävelin pitkään selästä tiellä ja maneesissa. Sitten tulin alas, hepalta satula pois ja Jekkunen sai jäädä syömään loppuajaksi ruohoa, kun Peppi meni Marrun kanssa vielä kaksi luokkaa.

3.

5.

Ei siis ihan mennyt kuin elokuvissa, mutta oltiin kyllä tyytyväisiä. Tuosta viisastuneena, täytyy ottaa vaan reippaammin heti alusta, niin kyllä se siitä!

Tänään oli mulla ja Bertalla Nannan koulutunti kotikentällä. Eilen ponilla oli vapaapäivä ja tänään huomattiin että on kiimakin, joten vähän varauksella kyllä mentiin tunnille täytyy myöntää. :D
En nyt enää pitkän postauksen loppuun ala kauheasti selittämään, mutta siis teemana oli lähinnä erilaiset temposäätelyt ja lisäykset. Poni tuntui tosi kivalta melkein koko ajan ja saatiin paljon kivoja pätkiä! Ravilisäyksetkin meni aikas mukavasti. Olin tosi tyytyväinen ja tunti meni mielestäni tosi hyvin. Kuvat eivät kuitenkaan näyttäneet samalta kuin ajattelin, joten ette nyt saa paljoa nähtävää tuosta tunnista. Koitan nyt vaan muistella sitä tunnetta, enkä mieti enää noita kuvia tai muuta!

lisäys alkamassa.

hahaha niiin söpö!

3 kommenttia: