lauantai 12. heinäkuuta 2014

Lomailua vähän kaikesta ~

Niin kuin näkyy, olen tosiaan lomaillut koulun ja normaalin arjen lisäksi blogin kirjoittelemisestakin jonkin verran. :D Joten jälleen kerran tällainen yleispostaus Bertan kuulumisista.

Bertan kanssa ollaan nyt saatu parempi treenivaihde jälleen päälle.

Viime postauksessa kerroin että meillä oli Nannan koulutunti. Teemana oli peruutukset ja ne sujuivatkin oikein hyvin. Muuten poni sitten olikin tosi outo ja jotenkin hankala. En oikein osaa analysoida että mikä siinä oli, mutta ainakin jännittynyt ja epätasainen B oli ratsastaa.
Seuraavana päivänä, eli viime viikon torstaina meninkin sitten yksikseni kunnolla koulua. Tein paljon siirtymisiä, taivuttelua ja avoja. Siirtymisten avulla sain kivasti ponin kuulolle ja sen jälkeen avotkin sujuivat aikas mukavasti. Tehtiin ensimmäiset laukka-avotkin Bertan kanssa! Pari kertaa piti vähän hakea ideaa, mutta onnistui kerran molempiin suuntiin ihan kivasti. Olin tyytyväinen meihin molempiin.
Sitten olinkin vain lyhyellä käyntimaastolla ilman satulaa Berttulin kanssa. Maastoreitillämme oli silloin jonkin urheilutapahtuman viittoja sun muita, joita poni sitten katsoi. Niistä kuitenkin selvittiin hienosti ohi. Noh, sitten kulman takaa tuli eräs liehuva nauha, joka on aina ollut samassa paikassa. Sitä poni pelästyi ja minä tulin alas. Ensimmäinen putoaminen tuolta ponilta siis koettu. Hah, melkein kaksi vuotta meni.
Seuraavana päivänä meninkin taas koulua kentällä. Tein erilaisia tempoharjoituksia ja kokoamisia laukassa. Poni toimi tosi kivasti! Sitten Lotta ja Peppi tulivat kamerankin kanssa paikalle, eikä oikein mennyt enää niin hienosti. Noh, ei se mitään, alku oli hieno!



Sunnuntaina juoksutin ponin liinassa. Yritin ensin laitumella, mutta poni ei osannut yhdistää sitä paikkaa työntekoon ollenkaan, joten siirryttiin ihan suosiolla kentälle. Siellä sitten taas oli muuta harmia. Nimittäin monet monet ötökät ja vieressä pörräävä traktori. Juoksuttelin ponin vain nopeasti, sillä rentoutuminen ei oikein onnistunut.

Maanantai ja tiistai Bertalla oli vapaapäiviä. Keskiviikkona kävin kentällä läpiratsastamassa ponin ja ajattelin tehdä sulkuja. Itselläni ei ollut kaikkein paras mahdollinen mieli ja asenne ratsastukseen, joten en ratsastanut nätisti ja olin liian kovalla kädellä koko ajan. Tehtiin kyllä joitain sulkuja ihan ok, mutta yleisesti ei mennyt hyvin.
Torstaina käytiin lyhkäisellä maastolenkillä ja oli taas niin mahtavaa! Poni oli juuri sopivan reipas ja oli kiva ilma. Reitillemme oli kuitenkin tullut valtava tukkirekka, jota ei olisi pystynyt ohittamaan, joten käännyttiin takaisin ja tehtiin pikkuinen lenkki vain. Bertta laukkasi kotiinkin päin taas tosi hienosti! Kävellessämme tosin meidän takaa tuli joku vieras koira juoksemaan tielle, joten sitä poni pelästyi. Pysäytin Bertan ja sitten jatkettiin kuin mitään ei olisi tapahtunut. :)
Eilen mentiin kentällä vähän puomeja ja koulutyöskentelyä. Alusta asti tein voltit ja ympyrät takaosakäännös-ajatuksella, eli että poni kääntyi todella sieltä ulkolavastaan. Niillä ja pysähdyksillä poni tuli kivan kuuliaiseksi. Verkkailin ponin puolipitkällä ohjalla ympyröillä. Keskityin paljon ravin rytmiin ja tulin puomejakin sillä periaatteella, että poni meni tasaisella tempolla niiden yli. Ensin puomeissa oli reilu väli, mutta sitten niitä hieman lyhennettiin, että poni joutui kokoamaan itseään. Sen jälkeen kokosin vielä laukkaa vähän matkaa ja annoin ponin sen jälkeen laukata kunnolla eteenpäin. Loppuverkoissa sitten taivuttelin vielä enemmän. Olin tosi tyytyväinen poniin ja itseeni, ratsastin rauhallisesti ja poni oli tyytyväinen, jes! :)

jaa miten niin oli vähän väsy ponilla?

Eilen oli myös uusi kypärä testauksessa. Ostimme minulle nyt tuon Charles Owenin AYRin. Ainoa kypärä, joka oikeasti istui päähäni, sillä minulla ei ole yhtään pyöreä pää. Oli tosi mukava päässä, eikä sisusta ollut kuin hieman nihkeä, vaikka eilen tuli kyllä kuuma ratsastaessa. Tykkään kovasti!

Jekusta en nyt enää tunkenut mitään tähän, sillä postaus venyi jo muutenkin superpitkästi. Kuitenkin sen sanon, että meillä oli tiistaina Kiviniityssä Annin estevalkku joka meni pääpiirteittäin ihan mukavasti. Huomenna luvassa Valkeakoskella ristikkoluokka ja 50-60 cm. Jännittäää!

4 kommenttia:

  1. vitsit on niin kiva lukea että Berttulilla voi jo laukkailla! En voi vieläkään uskoa että se on jo niin terve :)

    Itekin oon alkanu kallistua johonkin Charles Owenin malliin, kun uus kypärä pitäis hommata, kun tällä hetkellä ei oikein muut merkit kiinnosta ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha ite alan jo tottuun siihe ajatukseen!:D
      Joo toi kypärä on ihan älyttömän ihana päässä, oon iha rakastunu!

      Poista
  2. Miten voi liittyä seuraajaksi jos lukee kännyllä (sivupalkki ei näy), ja saako sen sivupalkin jotenkin näkyväksi?
    Kiva kun Bertalla pääsee jo laukkailemaan:-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yleensä kännykällä siellä jossain alhaalla lukee että näytä internetversio. Siitä painaessa pitäisi koko blogi tulla näkyviin josta pitäisi pystyä liittymään lukijaksi :)

      Poista