sunnuntai 20. heinäkuuta 2014

Jekkuilu-postaus ~

Tässä vielä nyt Jekusta yksi postaus, seuraavassa Bertta pääsee päätähdeksi.

Meillä oli Jekuttimen kanssa perjantaina Kiviniityssä Annin estevalkku. Meitä tuli sinne kolme tyttöä, joten käveltiin heppojen kanssa sinne niin ei tarvinnut kahta reissua tehdä molempiin suuntiin kopin kanssa. Matkaan meni aikalailla tasan puolitoista tuntia, kun hieman ravailtiin. Matka meni rattoisasti ja heppaset käyttäytyivät mainiosti.
Verkkailin vain vähän Jekkua kentälle päästyämme, ettei ruunalta loppuisi puhti kesken. Otin kuitenkin kunnon eteenratsastukset laukassa ja ravissa koitin taivutella heppaa. Sitten aloitimmekin.
Tultiin ensin ravipuomit-okseri linjaa, jonka keskellä piti nostaa laukka. Sitten puomit nostettiin ristikoksi ja sama homma tällä tavalla. Oikea laukka oli meille jotenkin ihan äärimmäisen vaikea nostaa! Lopuksi saatiin kerran hyvä nosto, niin heppa sai hengähtää. Sitten tulimme erilaisia radan osia melko pienillä esteillä ja kunnon kävelytauon jälkeen tulimmekin kunnon rataa. Radassa oli yhteensä 9 hyppyä, 8 estettä. Ensimmäinen kerta meni aika kehnosti, Jekku ei alussa laukannut kunnolla, joten paikat menivät vähän sinne tänne. Pienen kävelyn jälkeen uusi yritys ja nyt loppurata olikin jo paljon parempi, kun ruuna alkoi skarppaamaan muutamien ensimmäisten hyppyjen jälkeen. Sitten kunnolla eteen ja alkurata kerran hienosti, niin Jekku sai huilata. Sen jälkeen vaan käveltiin kentällä, josta lähdettiin sitten kotia kohti kävellen ja vähän hölkkäillen.
Olin tosi tyytyväinen noihin kahteen viimeiseen kierrokseen! Heppa laukkasi hyvin, paikat osuivat hienosti ja hypyt oli voimakkaita, jes!




Menin seuraavana päivänä Jekulla melko kevyesti vain läpiratsastaen ja taivutellen ruunan. Heppa oli ihan kiva, itse olisin voinut keskittyä paremmin. Laukka ei edennyt kunnolla ja oli melko nelitahtinen, mutta annoin sen olla sellaisena, vaikka olisi pitänyt ratsastaa enemmän eteen ja saada se pyörimään paremmin. Kuitenkin, ihan kiva fiilis jäi.

Valkussa ei kukaan kuvaillut, mutta löysin Pepin blogista vähän vanhempia hyppykuvia meistä, niin saatte nyt nähdä niitä tässä. :) Huomenna on luvassa koulutunti Bertan kanssa, saa nähdä saataisiinko siitä materiaalia tänne!

2 kommenttia:

  1. Haha arvaappas kuka tulee kuvaamaan!

    VastaaPoista
  2. Mikä tuon pepin blogin nimi on?
    Hieno tuo tynnyrieste ja kuinka korkeita esteitä hyppäsitte? Mikä on jekun oikea nimi, että löytyiskö se sukupostista?

    VastaaPoista