lauantai 26. heinäkuuta 2014

Huh hellettä !

Viime päivinä tämä harrastus on ollut paikoittain kyllä täyttä tuskaa. Kelit ovat olleet niin kuumat, että pelkkä ulkona oleilu saa hien virtaamaan. Minäkään kun en ole päässyt kyydillä monena päivänä tallille niin, että menoa voisi aikaistaa aivan aamuun tai myöhäistää aivan iltaan. Siispä olen käynyt päivällä ratsastamassa ponin.


Bertta on ollut nyt pari kertaa aivan loistava!
Maanantaina meillä oli Nannan koulutunti kotikentällä. Teimme vastalaukkajuttuja puomien avulla. Poni ei aluksi mennyt kovinkaan hyvin, mutta loppua kohti sain sen tekemään vastalaukat aikas mukavasti! Olin melko tyytyväinen tuohon tuntiin, vaikka meno ei kaikkein kauneinta mahdollista ollutkaan.

Tiistaina käytiinkin sitten mielen virkistykseksi maastoilemassa vähän aiempaa reippaammin. Ei siis mitään tykitystä, mutta vähän reippaampaa laukkaa annoin ponin mennä. Oli ihan kiva lenkki!

Keskiviikkona mentiin puomijuttuja ja poninen liikkui tosi nätisti! Käytiin aamusta tallilla, ennen kuin lähdimme koko perheen voimin tuttujemme luokse. Ensin käytiin kajakoimassa, sitten syömässä ja vähän ajan päästä lähdimme tallille ratsastamaan tuttujeni hevosta. Minä itse pääsin heti selkään ja jännitti melkoisesti. Iso hevonen, isot askeleet ja todella erilainen mihin olen tottunut. Siispä meno ei ollut mielestäni kauhean kaunista. Lopussa kuitenkin Sintti alkoi ravaamaan mukavasti eteenpäin rentona ja tyytyväisenä. Itse junnasin muutoin koko ajan ohjalla vastaan ja hevonen alkoi vetämään takaisin. Itse en ollut kauhean tyytyväinen muuhun kuin noihin loppuraveihin.

Seuraavana päivänä menin uudestaan Sintillä ja tällä kertaa menimme pellolla. Meno tuntui omasta mielestä melko lailla samanlaiselta, etenkin laukoissa heppa ryhtyi vetämään edestä. Koitin itse tsempata parhaani mukaan ja omistajan mukaan meno näyttikin paremmalta. Laukasta näkemäni video tosiaan näyttikin ihan tyydyttävältä. Verkkailun jälkeen kiipeilimme vähän erilaisia banketteja ja aika hakemista se aluksi oli :D Sitten onnistuimme ihan mallikkaasti pari kertaa ja se riitti. Siispä menin kentälle ravailemaan loppuraveja. Heppa vaikutti melko tyytyväiseltä ja ravi eteni mukavasti. Silti jäi vähän kysymysmerkiksi tuon hevosen ratsastus.



Tänään mentiin väistöjä ilman jalustimia ja ne meni tosi hienosti! Keksin junamatkalla tällaisen harjoituksen, jossa yhdistyivät laukkaväistö ja vastalaukka.


Alkuverkat menin jalustimien kanssa, mutta sitten nostinkin ne satulan eteen. Tein ensin ravissa muutamat onnistuneet väistöt molempiin suuntiin ja sen jälkeen tuota tehtävää. Se meni aivan mahtavasti! Olin todella positiivisesti yllättynyt ja poni saikin paljon kehuja. En kauaa mennyt varsinaisia harjoituksia helteen takia. Sitten vain laukkailin ja ravailin loppuun. Loppuraveissa poni jäi hieman kiinni sisäohjaan taivutellessani, mutta vain väliaikaisesti. Olin kyllä tosi tyytyväinen poniin ja itseenikin tuon jälkeen!

Tässä postauksessa olevat kuvat ovat vanhoja, sillä uusia en ole saanut. Etsin kuitenkin julkaisemattomia kuvia, joten pitäisi kelvata. :D

4 kommenttia:

  1. voi vitsi mäkin haluisin osata vähän paremmin suunnitella itelleni erilaisia tehtäviä! Teidän tehtävät vaikuttaa kyllä tosi kivoilta ;)

    VastaaPoista
  2. Kuinka pitkä matka on teiltä tallille?

    VastaaPoista