perjantai 4. lokakuuta 2013

Pientä hyppelyä + kuvia!! ~

Jesjes, kamera vihdoin kotiutui huollosta tällä viikolla. Eilen käytiin äitin kanssa tallilla, kun Bertalla oli kengitys ja sitten äiti napsi vähän kuvia, kun hyppäsin pieniä esteitä ponin kanssa. Estekuvat ei onnistuneet kauhean hyvin, mutta laitoin nyt pari.

Kävin kävelemässä tietä pitkin vähän matkaa loppukäyntejä. Sitten tulin kentälle, kävelin vielä vähän pitkin ohjin, jonka jälkeen taivuttelin ponia ensin käynnissä. Ravissa ja laukassa verkkailin aika kauan, tein lähinnä kaikenlaisia kiemuroita ja siirtymisiä. B oli aika hidas pohkeelle ja muutenkin tahmea.


Aloitin hyppäämisen ihan normaalisti tulemalla tuon vihreän yksittäisen ristikon molemmista suunnista onnistuneesti. Sitten tein esteen jälkeen pysähdyksen, ne sujuivat kivasti. Välikäyntien jälkeen tulin tuon linjan pariin kertaan molemmista suunnista. Aina välillä vaan ravailin hetken tai annoin ponin kävellä. Tulin nuo esteet peräkkäin ns. ympyränä; ristikko-linja-ristikko. Sitten tulin vielä muutamia kertoja tuon vihreän jälkeen tuo linjan C-osa. Eli tuo keltainen pysty. Sitä piti hetken aikaa rampata, ennen kuin molemmille tuli hyvä paikka ja muutenkin tie onnistui.
Äiti käänsi tuota ristikkoa sen verran, että se oli vähän vinossa. Siitä koitin vaihtaa laukkoja moneen otteeseen, kunnes kerran onnistui, joten jätin sen siihen. Tuo vaihto oli siis juuri se Bertalle vaikeampi suunta vaihtaa, olen tosi tyytyväinen että vaihto onnistui! Tulin linjan pari kertaa ihan esteinä ja sitten äiti laittoi ne neljäksi laukkapuomiksi. Välit olivat vähän huonot alussa, jonka takia ei oikein onnistunut. Kerran Bertta vaihtoi kaarteessa sileällä laukan! Sain kauhean iloisuuskohtauksen, kun niin tapahtuu todella harvoin. Sitten saatiin laukkapuomitkin menemään hyvin, joten siihen oli kiva lopettaa.



Verkkailin Berttaa hieman pidemmällä ohjalla kevyesti molempiin suuntiin laukassa, että se sai vain laukata rentona vähän taipuneena. Sitten ravailin ja kävelin hyvin.

___________________________________________

Mulle on nyt tullut joku ihmeellinen asento hypyissä. Nykyään mun kädet on jossain puolivälissä kaulaa niinkun pystysuunnassa, eli aivan liian alhaalla. Lisäksi mulle on tullut semmoinen kylpyankka asento joissain kuvissa. En tiedä onko sattumaa, mutta siitä pitäisi nyt taas oppia pois. Lisäksi katseeni nykyään harhailee koko ajan hevosen niskassa ja esteissä hevosen jaloissa. Tuntuu että tämä "huonontuminen" on tapahtunut ihan pienen ajan sisällä. Toivottavasti saisin sen korjattua, sillä itseänikin häiritsee tosi paljon tuo.
___________________________________________

En ole nyt kirjoittanut niitä hoitotoimenpiteitä, mitä Bertalle teen sillä siinä menee paljon aikaa ja vaivaa, enkä usko että ketään kiinnostaisi? Jos haluatte, että kirjoitan niistäkin, niin sanokaa. Ihan miten vain haluatte!(:

Tänään äiti meni juoksuttamaan Bertan töistä tullessaan, toivottavasti poni käyttäytyi! ;)

2 kommenttia:

  1. Moikka! Oon jonkin aikaa seurannut sun blogia, kun B on mulle 'vanha tuttu'. Hyvin näyttää poni sulla kulkevan ja varmasti on onnellinen teillä. B on kyllä loistava opetusmestari. Meidän aikana ainakin osasi laukanvaihdot sileellä molempiin suuntiin jouhevasti eli kyllä sen ne pitäisi osata, joten eiköhän ne sieltä tule kun harjoittelee :)
    Suuri ikävä ponia on. Onnea teille ponin kanssa! Ihana lukea sen kuulumisia täältä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiva, että ajattelet noin!:) Hyvä tietää, pitää siis vaan treenata niitä vaihtoja vaan enemmän!

      Poista