maanantai 21. lokakuuta 2013

Kypros ja Kyra ~

Kirjoitin postauksen jo lauantaina, mutta kuvien takia sain vasta nyt julkaistua! 
Tänään kotiuduttiin siis tuolta lomamatkalta puoli kahdeksan aikaan aamulla.

Oli tosi mukava reissu! Ilmat olivat tosi suotuisat, viimeinen päivä oli hieman tuulisempi ja viileämpi. Päivät oli täynnä tekemistä ja puuhaa, mutta siinä välissä ehti ottamaan aurinkoakin.





Käytiin toisena päivänä liitovarjoilemassa. Eli veneen perässä vedettävän varjon kyydissä oltiin. Oli ihan mahtavaa, itselleni oli eka kerta kun tuollaista kokeilin. Oli kyllä jännittävää, mutta se oli sen arvoista! (:
Lisäksi käytiin mm. pienellä risteilyllä, jolla itselleni tuli paha olo, koska tuulinen sää sai aikaan isoja aaltoja.

Shoppailtuakin tuli siinä välissä. Mukaan tarttui mm. halpa ruusulompakko, pari toppia, farkkushortsit, bikinit ja hajuvesi.







Nukuttuani yhteen aamupäivällä, lähdin tallille iskän kyydillä. Oli ihan hirmuinen ikävä ponia! Bertta oli kasvattanut ihanan pörröisen karvan viikon aikana, se näyttää ihan eri ponilta kuin kesällä! :D

Menin perälle maastoilemaan virtaisan ponskin kanssa. Verkkailin ravissa aika pitkään ja kyllä oli Bertassa pitelemistä kotiin päin! Laukkailin vähän aikaa molempiin suuntiin tietä, aina välillä kävelin ja ravailin. Sitten piti opetella vähän aikaa, miten voi laukata oikeaa laukkaa kaarteen lähtemättä tykinkuulana tai vaihtamatta vasemmaksi laukaksi ennen kaarretta. Siinä menikin vähän aikaa ja aika kovasti piti ottaa pari kertaa edestä. Tein kaikenlaisia käyntitehtäviä ja ravailin aina välillä, että poni malttoi. Sitten sain ponin kerran nostamaan hyvin ja laukkaamaan oikein, joten lähdimme kotiin päin.
Ravailtiin vähän matkaa komeaa isoa ravia ja sitten käytiin kunnon loppukäynnit kävelemässä. Ponilla riitti vielä energiaa, mutta en viitsinyt kauhean raskaasti mennä.

___________________________________________

Sain muuten vähän ennen lomaa Kyra Kyrklundin kirjan Kyra ja ratsastuksen taito. Sitä luin sitten lomamatkalla aika ahkerasti. Vaikka kirjassa on paaaljon sellaista hienosäätöä yms., mitä en ymmärrä, saa siitä silti tosi paljon neuvoja, vinkkejä ja pohdittavaa. Sitä lukiessa tuli sellainen fiilis, että on pakko päästä kokeilemaan kaikkia noita hienoja juttuja! Suosittelen lämpimästi tätä kirjaa, jos vähänkään tykkää lukea tuollaisia. Kirja oli sinänsä ihan uusi tuttavuus itselleni, mutta Nanna suositteli sitä, joten äiti kävi sellaisen hankkimassa. Ja tämän kirjoitin ihan teitä varten, koska yllätyin kirjasta positiivisesti! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti