tiistai 18. syyskuuta 2012

Ratsastusvyö pitkästä aikaa ~

Eli lupasin teille kirjoitella tänne tänään tai huomenna, joten ajattelinpa nyt jo tämän postauksen tänne väsätä!(:



Eli olin 16. päivä Karkussa. Menin koulua Pepin kanssa kentällä. Poni oli ihan.. mukava. Ei todellakaan parhaimmillaan mutta kiva(: Menin paljon kaaria ja ympyröitä, en laukannut paljoa. Venyttelin papan tunnin jälkeen. ;) Eipä siitä sitten enempää.

Sitten olin myös tänään, 18. päivä syyskuuta taas tallilla. Menin Lotan kanssa samalla kyydillä ja mentiin sitte samaan aikaan ratsastaankin.(: Mentiin siis kentällä puomi- ja kavalettiharjoituksia. Menin piiitkästä aikaa ratsastusvyöllä - huh oli kyllä aika kaameeta :D Ei saanut mistään tukea jalalle, istunta oli jotain aivan järkyttävää!





Mutta kerron nyt sitte vähän yksityiskohtaisemmin: Eli kävelin aika pitkät alkukäynnit, jonka jälkeen aloin ravailla keventäen kaikenlaisia kaaria ja ympyröitä. Bo oli aika vetree kyllä. Ravailin siinä sitten molempiin suuntiin ja tulin jo muutaman kerran puomit ravissa vähän kevyemmällä tuntumalla. Nostin siinä muutaman kerran laukan molempiin suuntiin sitten. Aloin tulemaan puomeja, joista toisen Peppi nosti pieneksi kavaletiksi vähän ajan päästä. Tultiin sitä sitten siinä aika paljon, lisäksi lisäilin ravissa ja laukkailin ympyröitä, koittaen saada ponia vähän pyöreemmäksi ja vähän myötään niskasta(+hidastaan :D). Sitten Peppi muutteli vielä vähän sitä harjoitusta, jota tulimmekin sitten loppuajan. Poni oli tosiaan ihan mukava, aika rento:). Ravailin pitkään lopussa + käveltiin lopussa pitkät loppukäynnit. Venyteltiin vielä papparaisen kanssa tallin pihassa porkkanan avulla ;)♥.


en saanut bo:ta kulkeen noin, se teki ilopompun :D



hehe osataan hypätä tyylillä:D täysin oma moka tuo paikka!:)


10 kommenttia:

  1. Tuotanoin.. Miksi takajalan hivutukset on väärinpäin? Suojaava osa ulospäin?

    VastaaPoista
  2. :0 näyttää tuossa neljännessä kuvassa, että ne olisi väärinpäin.. Vai oonko tullut hulluksi :D

    VastaaPoista
  3. Joo, oon tullut hulluksi :D sorisorisori. Fiksuna sitten luulin oikeeta takajalkaa vasemmaksi..

    VastaaPoista
  4. Ei luoja sentään, kevennät ja nouset jalustimille ratsastusvyöllä?! Onneksi olkoon vaan hevosen selän puolesta, järki käteen.. Ei ihme että hevonen näyttää protestoivan viimeisessä kuvassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En tuollaista ole koskaan kuullut ja olen kyllä kehittynyt noista ajoista ihan tajuttomasti. Kiitos kommentista, sen avulla sain enemmän tietoa, mutta rakentavastikkin nämä kommentit voisi laittaa eikä välttämättä ihan näin vihamielisesti :D. Kaikki tekee virheitä, onneksi en useasti tuolla keventänyt. Poni ei protestoi viimeisessä kuvassa millään tavalla.

      Poista
  5. Myöhään tulee tämäkin.. Eli varmaan löysitkin jo tietoa mutta: ratsastusvyöllä tosiaan ei saisi hypätä eikä keventää... Paino jakautuu niin pienelle alueelle ja tätä myötä kipeyttää hevosen selän.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, aina oppii jotain uutta! Onneksi mitään ei ole sattunut :)

      Poista
  6. Moikka! mistä oot ostanu ton ratsastusvyön? (oo tuli vähä myöhää) :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ole omani, mutta kyllä noita saa ainakin Hööksistä

      Poista