tiistai 25. syyskuuta 2012

~ Bo II ~

Eli ajattelin nyt aikani kuluksi väsätä tänne tällaisen Bo:n perinpohjaisen esittelypostauksen. Kuvat saattavat olla sellaisia, että ne ovat jo olleet täällä blogissa joissain teksteissä. Mutta, eiköhän aloiteta ihan perustiedoista:


Nimi: Bo II
Lempinimi: Bo, Buube, Pappa
Sukupuoli: Ruuna
Rotu: Saksan ratsuponi (arvio)
Ikä: 21 (arvio)
Säkäkorkeus: n. 142 cm



Yhteinen taival:

ensimmäiset yhteiset kisat.
Aloitin siis Bo:n vuokrauksen 21.2.2012. Siitä on nyt kulunut siis tarkalleen 7 kuukautta ja 4 päivää.
Noina kuukausina olemme tutustuneet toisiimme, ihan rauhassa, ilman kiirettä. Nykyään kun tulen esim. hakemaan Buubea tarhasta, musta tuntuu että se oikeasti tuntee jo mut. Se on aivan mahtava tunne. Ensimmäiset yhteiset kisat kävimme kiertämässä siis 15.7. Ne kisat ovat olleet ehkä ihanin muisto koko ratsastushistoriassani.



Hyvät ja huonot puolet:

Buuberossa ei niitä huonoja puolia oikeastaan paljoa ole.
Tässä pikkuinen lista niistä:
  - laaja, vaikeasti-istuttava ravi
  - jalkojen laahaaminen
  - kielen pitäminen ulkona suusta


Hyviä puolia papassa sentään on enemmän.
Lista niistä:
  - este-intous
  - maastolaukat
  - sympaattinen ja rauhallinen luonne
  - kärsivällisyys
  - iän tuoma järkevyys
  - suloisuus
  - mahtava laukka
  - ei kauhean laumariippuvainen

          
kieli :D



viime talvi. anteeks toi istunta!
viime talvelta tämäkin.
Normaali päivä tallilla:

Yleensä tulen siis junalla tallille. Asemalta pyöräilen tallille ja jätän pyörän muiden pyörien viereen. Menen alakerran ovesta sisään ja heitän tavarani hyllyni lähelle. Käyn katsomassa, mitä Peppi tekee yläkerrassa. Jäämme sinne vähäksi aikaa juttelemaan tai muuten viettämään aikaa. 
Kun kello on jo sen verran, että täytyy lähteä ratsastamaan, menemme alakertaan vaihtamaan vaatteet. Otamme jo melkein kaikki varusteet mukaan talliin, ettei tarvitse rampata montaa kertaa hakemaan kamoja. Haemme ponit tarhasta ja laitamme ne joko puomiin tai karsinoihin. Harjaamme ne nopsasti, mutta huolellisesti ja puhdistamme kaviot. Laitamme suojat jalkoihin ja laitamme satulan selkään. Puemme itsemme lähtövalmiiksi ja lopulta suitsimme ponit. 
Nousemme tallipihalla selkään ja lähdemme kävelemään alkukäyntejä. Jos menemme kentällä, menemme sinne verkkaaman poneja enemmän. Teemme paljon kaaria ja ympyröitä, taivuttelemme poneja vetreiksi. Nostelemme laukkoja ja ratsastamme muutenkin reenin loppuun. Keventelemme loppuravit ja kävelemme mahd. pitkät loppukäynnit. Kävelemme tallipihalle, missä laskeudumme selästä.
Otamme satulan pois ja vaihdamme suitsien tilalle riimun. Harjaamme kevyesti ponit ja otamme suojat pois. Puhdistamme kaviot ja viemme ponit vielä vähäksi aikaa tarhaan. Viemme varusteet paikoilleen ja pesemme suojat. 
Vaihdamme vaatteet alakerrassa ja huollamme varusteet, jos on tarve. Laitan tavarani lähtövalmiiksi ja jos jää aikaa, menemme vielä yläkertaan rupattelemaan ja katsomaan tv:tä. Lähden pyöräilemään rautatieasemalle ja siellä odottelen junaa. 
Junan saapuessa hyppään kyytiin ja ostan 2 euron matkalipun. Kirjoitan Buuberon vuokrausvihkoon päivän tapahtumista ja kuuntelen musiikkia. Äiti tai iskä on odottelemassa jo asemalla, kun juna saapuu ja lähdemme kotiin. :)

No, mitäs piditte?(: Laittakaa toki kommenttia, haluaisitteko tällaisia "erikoispostauksia" enemmänkin vai oliko tämä aivan turha? Tätä oli todella mukava kirjoittaa, nyt kun olen saanut postausintonikin takaisin! :D Saa nähdä, jatkuuko se vielä pitkään..

6 kommenttia:

  1. Ihana postaus<3 Mää haluun joskus tulla kattoon Buuperoa :3

    VastaaPoista
  2. Joo!tälläsiä lisää . Vaik buun historiasta...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu voisihan siitä tehdä, jos löytyy tarpeeksi tietoa. Kiitos ideasta!(:

      Poista
  3. oli ihana postaus ja lissää tälläsiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti paljon.(: vois kyllä tehdä, oli niin kivaa kirjottaa tämmöstä;)

      Poista