lauantai 2. huhtikuuta 2016

Nyt turhauttaa ~

Ulkona on ollut nyt tosi ihana ja keväinen sää viime päivinä. Tekisi mieli oleskella pihalla tuntikausia päivässä, mutta kaikki koulukiireet estävät sen.

jälleen mennään puhelimen kuvilla..

Mulla alkaa ensi viikolla viidennen jakson koeviikko ja tällä hetkellä stressilevelit hipoo jälleen pilviä. Niin paljon palautettavia tehtäviä ja niin vähän vapaa-aikaa niiden toteuttamiseen. Lisäksi pitäisi ehtiä oikeasti liikkumaan ja nukkumisestakin täytyisi pitää huolta. Tuntuu että meikäläisellä ei ihan oikeasti nyt rahkeet riitä kaikkeen tuohon. Lähinnä olen nipistänyt oman hyvinvointini kannalta tärkeistä jutuista, eli liikunnasta ja unesta. Ei sekään kyllä fiksua ole, mutta minkäs teet. Olen vähän tällainen ylisuorittaja. Toisinaan se on vähän huonompi homma, sillä pistän itseni niin koville. Toisaalta taas teen asiat huolella ja parhaani mukaan, jonka ansiosta saan olla tyytyväinen itseeni.

Bertan liikuttelut ovat olleet aika säälittävää rämpimistä ympäriinsä. Kenttä on vielä liian huono siinä ratsastamiseen, toivottavasti se saataisiin tänään lanattua ja pikkuhiljaa pääsisin sitäkin käyttämään. Pelto on huono, sillä sulat kohdat oikein litisevät vettä ja joissakin paikoissa maan päällä on haurasta jäätä. Ainoa vaihtoehto, jossa pystyy ratsastamaan turvallisin mielin muutakin kuin käyntiä, on maasto. Siellä tiet ovat suurin piirtein sulat kokonaan ja ponin jalat pitävät hyvin.



Olimme Itävallassa pääsiäisloman perheeni kanssa laskettelemassa muutaman päivän ajan. Reissu meni tosi mukavasti ja saatiin koko porukka rentouduttua arjen kiireistä. Bertta oli sen ajan vapaalla ja sai yhtenä päivänä nauttia hieronnasta.

Vapaat kyllä huomasi ponin vireystasosta maanantain maastolenkillä. Poni oli välillä ihan pöljä ja pelkäsi kaikkea, mutta silti meillä oli oikein mukava lenkki.
Tiistaina olin Piian kanssa noin kymmenen kilsan lenkillä. Betu pompotteli kärryjen takana ihan tyytyväisenä ja välillä olisi halunnut pinkaista vaikka mihin suuntaan. Hyvin meni kuitenkin!
Keskiviikkona taivuttelin ponia käynnissä ilman satulaa pellolla. Pohjan takia en edes kokeillut muita askellajeja.
Torstaina Betulla oli vapari ja perjantaina yritin rämpiä peltoa ympäri vähän. Otin kyllä ravia ja laukkaakin hyvissä kohdissa, mutta kyllä liikkuminen oli sen verran vaivalloista etten mitään ihmeellistä yrittänyt. Poni sai ihme kohtauksia silloin tällöin ja pomppi joka suuntaan hetkittäin.
Tänään käytiin aamusta lyhyellä maastolenkillä, mutta joistain paikoista tie oli jäässä, eikä siinä kunnolla viittinyt hölkkäillä. Poni pääsi kuitenkin vähän liikkumaan, joten se on pääasia.


Kunpa pian pääsisi kunnolla liikkumaan ponin kanssa. Alkaa itseä turhauttaa niin paljon, kun noilla kiireisillä käynneillä ei pääse edes kunnolla ratsastamaan ponia. Toivotaan, että kelit tekisivät tehtävänsä ja kenttä tulisi taas ratsastuskuntoon!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti