sunnuntai 28. joulukuuta 2014

Satulaton viikko ~

Olen nyt päättänyt alkaa pitämään silloin tällöin Bertan kanssa erilaisia teemaviikkoja. Viime viikolla meillä oli satula-viikko, jolloin siis olin joka päivä selässä satulan kanssa.
Kuten otsikosta huomaa, tällä viikolla onkin sitten ollut satulaton viikko. Joka kerta olen siis mennyt ilman satulaa.


Maanantaina ponilla oli vapari, kun tulimme niin myöhään tyttöjen kanssa Karkkuun shoppailemasta. Kuvailin tuolloin My Dayta, mutta kamerasta loppui tila vähän kesken, joten saa nähdä tulenko sitä koskaan editoimaan ja julkaisemaan.

Tiistaina menin ihan vain kevyesti läpiratsastaen ponin kentällä. Tein pysähdyksiä, peruutuksia ja siirtymisiä. Pyrin menemään kaikki askellajit rauhassa ja hallittuna läpi, sillä kenttä ei ollut kovinkaan pitävä pohjaltaan.

Keskiviikkona oli jouluaatto, joten Bertta sai olla silloinkin vapaalla.

Torstaina menin äidin kanssa tallille melko aikaisin aamupäivästä. Silloin ratsastin ponin läpi kentällä, jossa olikin niin paljon lunta, että samalla tulikin mukava hankireeni! Ratsastin kaikki askellajit läpi ja poni tuntui tykkäävän! Tuolloin kuvailimme noita jouluvideon pätkiäkin.


Perjantaina kävin melko lyhyellä maastolenkillä raiteiden lähellä. Poni oli ihan mukavalla tuulella ja sää oli aivan täydellinen! Itselläni oli vähän vaikeuksia pysyä kyydissä muutamassa kohtaa, sillä ravi pompotti kamalasti. Laukkailtiin pari pätkää kotiin päinkin ja poni totteli ihan okei. Oli hauska käydä pitkästä aikaa ilman satulaa maastoilemassa!

Eilen olin käpsyttelemässä perällä lyhyen käyntimaaston ponin kanssa. Oli tosi mukava ja rauhallinen lenkki!

Tänään menin kentällä melko lyhyesti Bertan jälleen. Ratsastin kaikki askellajit läpi ja tein ravissa parit avot molempiin suuntiin. Poni oli jotenkin ihan sairaan kiva! Liikku tosi mukavasti, pystyin istumaan rauhassa ravissakin ja vaikutti tosi tyytyväiseltä muutenkin.

hyh mikä ryhti!

2 kommenttia:

  1. Kiva idea, voisi, joskus itekkin kokeilla noita teemaviikkoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu kannattaa toki! Varsinkin tuo ilman satulaa meneminen paransi tasapainoa kun viikon ajan meni joka kerta :)

      Poista