maanantai 8. joulukuuta 2014

Uusi heppanen blogin puolelle ~

Postaus eiliseltä, ehdin vasta tänään julkaisemaan.

Tänään olin ratsastelemassa kahdella hevosella. Aamupäivästä lähdettiin äitin kanssa Karkkuun ja kävin ratsastelemassa Bertan pellolla. Olin vähän puolikuntoinen joten ei kauhean hyvä päivä ollut kokonaisuudessaankaan.


Kävelin Bertulla peltoa ympäri pari kertaa alkukäynneiksi. Sen jälkeen otin ohjia vähän tuntumalle ja ravailin vähän. Tein muutaman ympyrän molempiin suuntiin ja ravailin myös suoria. Poni tuntui ihan hyvältä, oli vaan vähän hidas jalalle, johtui varmaankin pohjasta ja omasta olemuksestani.
Ravien jälkeen nostinkin laukan ja laukkailtiin muutama ympyrä ihan rauhassa ja sitten otin vähän reippaamman pätkän suoraa. Ponihan tykkäsi tästä ja olisi voinut jatkaa reippaammin pidempäänkin! Ravasin taas vähän väliin ja otin laukkaa toiseen suuntaan samalla periaatteella; ensin rauhassa ympyröitä ja sitten yksi pätkä reippaammin. B olisi tosin halunnut taas mennä koko ajan vähän reippaammin mitä ajattelin.
Laukkojen jälkeen ravailin vaan melko lyhyesti ponia eteen alas molempiin suuntiin hetken. Päätin vielä käydä hölkkäämässä pienen ylämäen ylös ja ponihan ei ihan "hölkkäilyä" ajatellut vaan päätti sitten ottaa vähän laukkaakin mukaan, hassu tamma. Yksi pukkikin tuli, kun minä sanoin että nyt kävellään, mutta ei Bertta mitään kunnolla possuillut.



Poni oli hionnut aikas mukavasti jo, niin heitin fullneck-villaloimen päälle ja käytiin käppäilemässä loppukäynnit tietä pitkin. Olin ihan tyytyväinen poniin! :)

Kun olimme ehtineet olemaan puolisentoista tuntia kotona, lähdimmekin sitten vielä toiselle tallille.
Olen siis nyt alkanut vuokraamaan kerran viikossa Ladar-nimistä ruunaa, lähinnä hyppyhommiin. Ladde on reipas ja oikein mukava poika!
Menin tänään heppasella siis vasta toista kertaa, joten meno ei vielä kauhean mahtavan näköistä ole. Kuitenkin mielestäni ihan lupaavalta jo näyttää eli kyllä tämä tästä!

Laittelin Ladaria kuntoon karsinassa ja poika oli ihan uninen! Ajattelin jo että tulisi rauhallisempi päivä tänään, mutta pyh! Heppa alkoi heräillä heti alkukäynneissä.
Aloiteltiin puomien avulla kevyessä ravissa. Heppanen tuntui vähän jännältä ja kaatui sisäpohkeen yli oikoen jonkin verran. Otettiin mukaan laukkaa ja puomisarja. Siitä ei meinannut tulla oikein mitään, sillä puomit venyttivät laukkaa todella paljon ja hevonen ei sitten tullutkaan takaisin. Tässä kohtaa Ladde painoi kädelle jonkin verran, kun veti niin paljon edestä. Pari kertaa meni kuitenkin ihan tyydyttyvästi joten lopetettiin ne siihen.
Sen jälkeen nostettiin puomit ristikoiksi ja yksittäiseksi pystyksi. Niitä tultiin ympyrällä jonkin aikaa, että saatiin kunnolla mentyä. Kerran heppa meni ohi, kun ohjaus ei toiminut tarpeeksi ajoissa.
Näiden ympyröiden jälkeen tulin vielä muutaman kerran isoa kahdeksikkoa vaihtaen suunnan aina tuon yksittäisen pystyn päällä. Ne meni pari kertaa tosi mukavastikkin, mutta välillä se oli melkoista hakemista. Ihan tyytyväinen kuitenkin olin.
Sen jälkeen ravailtiin vaan loppuravit tehden täyskaartoja. Heppa tuntui ihan hyvältä, mutta ei yhtä hienolta kuin viime kerralla lopussa. Kävelytin Ladaria vielä hetken maasta käsin.

Näin jälkeenpäin ajateltuna olen melko tyytyväinen tuohon valkkuun. Melkoista hakemistahan tuo joissain kohdissa oli, varsinkin paikkojen kanssa oli hirveää säätämistä, mutta tuli muutama tosi hyväkin pätkä! Ladar tuntuu kyllä mulle sopivalta, vaikka ei olla täysin päästykään vielä samalle aaltopituudelle.

Videolle laitoin melkolailla pelkästään onnistuneita kohtia, noissa pätkissä paikatkin osuivat melko hyvin.



2 kommenttia:

  1. Niiiiiin outoo nähä että sää käyt Kravissa! Mun täytyy joku päivä kyllä nähdä ihan omin silmin…

    VastaaPoista