lauantai 14. syyskuuta 2013

Kisoista myöhäinen postaus ~

Tiedän, että sanoin kirjoittelevani blogiin, eikä taukoa olisi havaittavissa. Mutta nyt asialle ei oikein voi mitään. Nimittäin kamerasta ei ole vieläkään kuulunut yhtikäs mitään, ottaa niin paljon päähän että huhhuh. Lisäksi en saa oikein mistään muualtakaan materiaalia, joten kirjoitteluun ei ole mitään intoa, kun aikaakaan ei ole muille jakaa. Viime postaukseen jatkaen vielä, että Bertta oli kyllä ihan terve ja tyytyväinen sen ontumispäivän jälkeen, joka johtui kipeistä lihaksista.

Viime viikonlopun kisoista ajattelin kuitenkin kirjoitella nyt sen verran, kun vaihdettiinkin kisapaikkaa. Eli alkuperäinen suunnitelma oli mennä Ruoveden maastoestekisoihin, sitten kisat vaihtuivat Osaralle, mutta kisat peruttiin, joten lopullinen kisapaikka oli Huittisissa, Varsan aluekisoissa. Siellä mentiin 80 cm - joka oli seuraluokka- ja 90 cm - joka oli ensimmäinen alueluokka.
Jälki-ilmoittautumisen ja pikkuponin takia oltiin ihan ekojen joukossa, 80 cm startattiin 3. ja 90 cm ekoina. Bertta tuntui tosi kivalta koko ajan ja verkassa tuli kivoja hyppyjä ja ihan hyvät paikat.
Radalla sai hypätä 1. esteen jos halusi, ennen suoritusta. Ekassa luokassa käytin mahdollisuuden, mutta toisessa en kokenut tarvetta, kun verkassa tuli tosi kivat hypyt ja poni tuntui mukavalta.

80 cm oli arvostelultaan 367.1, eli perusrata ja uusinta. Perusrata meni tosi kivasti, mentiin suht. rauhallisessa tempossa ja paikat osuivat kivasti. Vaihdoin laukkojakin, jos ei oikea laukka tullut. Uusintaan sain ihan kivasti lisää vauhtia ja meni tosi hyvin, mutta sitten unohdin kolmanneksi viimeisen esteen paikan ja jouduin tekemään isomman reitin kuin oli tarkoitus. No ei siinä mitään, sitten vain vähän vauhtia lisää. Loppurata sujui hyvin.
Lopullisessa järjestyksessä oltiin ensimmäiset ei-sijoittuneet. Vähän harmitti, kun oli mennyt ihan kivasti rata, mutta kumminkin näin jälkeenpäin olen tosi tyytyväinen! (:

90 cm oli taas arvostelultaan A.2.0, eli pelkän perusradan aika ja virhepisteet ratkaisi. Aloitettiin rata tosi hyvin ja sain ensimmäiseltä esteeltä lyhyen tien seuraavalle esteelle. Samalla - en tiedä miten - tippui toinen jalustimeni. Onneksi pysyin kyydissä ja sain silti ponin kääntymään, ristilaukassa ja ilman jalustinta hypättiin siis kakkoseste. Heti sen jälkeen sain jalustimen jalkaan ja jatkettiin rataa reippaasti. Rata meni ihan superhienosti. Viimeiselle linjalle en jotenkin edes tajunnut, että voisi tehdä lyhyen tien, joten tein pitkän tien, joka sitten tietenkin lisäsi sekuntteja. Kahdelle viimeiselle esteelle tuli vähän hätiköidyt paikat, kun itse aloin sitten ratsastamaan vain aikaa kiinni. Onneksi poni pelasti! Olin kuitenkin tosi tyytyväinen itse rataan.
Lopullinen tulos oli 10/25 eli ei ihan huono, mutta vähän jäi ärsyttämään.

TRS:n viime aluekisoista metrin luokan toinen este.

Kisoissa oli myös hevostarvike kirppis, josta löydettiinkin kivan näköinen uusi huopa Bertalle. Kuvaa tulee heti kun se pääsee kokeiluun! ;)

__________________________________________

Tänä sunnuntaina, eli huomenna on sitten luvassa TRS:n estekisat taas. Siellä menemme 80 cm, jossa samalla osallistutaan poni mestaruuteen, ja 90 cm. Toivotaan, että saisin itse ratsastettua vähän reippaammin ja nopempia teitä! :) Estejännityksestä oon nyt päässyt taas yli, eikä enää ahdista samalla tavalla! 

2 kommenttia:

  1. mää voin kyllä kuvata sitten sillä sun 90cm radalla jos haluat? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. tälleen tosi ajoissa huomasin :D mutta kiitti ku kuvasit, millon pystyisit lähettelee kuvii?(:

      Poista