sunnuntai 15. toukokuuta 2016

Pieniä vastoinkäymisiä ~

Moikka! Viime postauksessa kerroin meidän harjotusestekisoista ja sanoinkin siinä postauksessa, että tuun sitten kertoilemaan harjotuskoulukisoista, jotka oli parin päivän päästä. Noh, kyllähän me sinne kisoihin mentiin ja aloitin ensin toisen ponin kanssa raviohjelmalla, josta tulikin sinivalkoinen ruusuke ja ihan kivoja kommentteja. Sitten kiipesin Betun selkään ja verkkasin sen läpi. Poni tuntui tosi tahmeelta ja aika huonolta varsinkin ilman raippaa. Juuri, kun oli alkamassa meidän vuoro, ihmettelin kun edeltävä ratsastaja meni ihan oudon näköistä ohjelmaa. Siinä sitten aika nopeasti selvisi, että meikäläinen oli mennyt harjoittelemaan väärän c-merkin ohjelman. Otti kyllä päähän ja nolotti aika paljon, ihan älyttömän typerä moka. Toisaalta ärsytystä helpotti se, että poni ei edes tuntunut hyvältä ja olisin muutenkin mennyt huonolla fiiliksellä radalle.


Seuraavina päivinä tehtiin kaikenlaista ponin kanssa ja se oli ihan ok. Viime maanantaina kuitenkin alkukäyntejä kävellessämme yhtäkkiä Betu kompuroi ja kaatui polvilleen soratielle. Uskon, että se astui johonkin terävään kiveen ja sen takia nosti jalan nopeasti, minkä takia sitten menetti tasapainonsa loivassa alamäessä. Molemmat polvet aukesivat, mutta ratsastin sen kevyesti silti läpi ja tarkistin, että poni liikkui puhtaasti.

Seuraavana päivänä molemmat polvet oli vähän lämpöiset ja turvonneet, jonka takia sitten vaan kävelin ilman satulaa ponin kanssa pienen lenkin. Soitettiin perjantaina eläinlääkärille, joka kävikin katsomassa ponia heti aamupäivällä. Ell:n mukaan mitään tulehdusta ei vaikuta olevan, eikä siis Oriprim-kuuria tarvita ja Betua voi liikuttaa normaalisti, jos se ei onnu. Kävinkin sitten eilen sillä normaalilla maastolenkillä, sillä se ei ontunut.

Tänään kuitenkin varsinkin vasen polvi oli melkoisen lämmin ja turvonnut. Meille oli varattu maneesi ja päätettiin, että kävellään sinne ja katsotaan, mikä on silloin polven tilanne pienen liikkumisen jälkeen. Maneesilla polvi oli edelleen vähän lämpöinen ja turvonnut, joten päätettiin ihan omaa harkintaa käyttäen, että pidetään ponilla kävelypäivä. Ei se varmaan olisi ontunut, mutta jotenkin ei vaan tunnu oikealta liikuttaa sitä tavalliseen tapaan polven näyttäessä tuolta.


Saa nyt nähdä sitten, mitä polvelle tehdään ja milloin saamme oikeasti alkaa liikuttamaan Betua normaalisti hyvällä omallatunnolla. Ollaan päästetty sitä melkein päivittäin vähäksi aikaa laitumelle syömään vihreää tai vähintään hetkeksi narussa ruoholle. Poni näyttää tällä hetkellä jotenkin tosi hyvältä ja on ollut hyvällä mielellä. Toivotaan, että pian polvikin tuosta normalisoituu ja pääsemme treenailemaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti