torstai 27. elokuuta 2015

Kouluvalkkukuvia ~

Tämä postaus on jäänyt tekemättä kiireen takia. Tarkoitukseni oli siis kirjoitella jopa samana päivänä tämä, kun kyseinen valkku pidettiin, mutta en millään ehtinyt.

Eli olin sunnuntaina aamusta Nannan kouluvalkussa Bertan kanssa. Aamulla ei onneksi ollut vielä ihan kauhean kuuma, eli kentällä jaksoi tehdäkin jotain.
Nannan tullessa paikalle olin kävellyt vain alkukäynnit, en muuten verkkaillut. Aloitimme käynnissä heti avojen kanssa, ja kun ne saatiin menemään mukavasti, siirryttiin raviin ja tehtiin siinäkin avoja ensin pitkillä sivuilla.

Pikkuhiljaa otettiin mukaan erilaisia eteenratsastuksia ja myös kokoamisia. Saatiin niillä poni melko herkäksi ja jatkoimme laukassa erilaisia juttuja. Ideana oli laukannosto avon aikana, mutta sitä ei oikein saatu onnistumaan. Siispä teimme melko pitkään ihan vain avon ajattelua ulko-ohjan tuen löytämiseksi. Samalla tehtiin ravissa ja laukassa voltteja kulmiin.
Bertta tuli tosi hyväksi noiden aikana ja varsinkin laukan jälkeiset ravit oli ihan mahtavan hyviä! Löysin itse ravin pompun hyvin ja pystyin mukailemaan sitä kunnolla, jolloin ravi tuntuikin ihan mahtavalta!
Loppuraveissa tein lähinnä ympyröitä ja lävistäjiä, poni pysyi hienosti siinä kuolaimella ja itsekään en yhtään hullummin ollut jalkojeni kanssa. 
Äiti oli mukana kuvailemassa ja kyyditsemässä, jonka ansiosta sainkin nämä kuvat. Kamerassa oli pitkä putki, jonka kanssa kuvaaminen ei ole ihan yhtä helppoa ja äiti ei ollut tajunnut laittaa putken päähän sitä tiettyä osaa, joka vähentää ylivalottumista. (se kun ei tiedä jonkin nimeä.) Siispä kuvat olivat pikkuisen epätarkkoja ja turhan valottuneita, mutta valitsin sieltä niitä parempia.




En olekaan kertonut ylihuomisen tapahtumista täällä blogin puolella. Eli siis silloin on edessä Bertan muutto toiselle pikkutallille. Uusi talli on n. 15 km lähempänä kotiamme ja muutaman kilometrin päässä on maneesi, johon voi ratsain mennä. Toivotaan, että kaikki alkaa sujumaan hyvin uudessa paikassa ja muutenkin kaikki menee hyvin! :)

2 kommenttia: