maanantai 30. maaliskuuta 2015

Positiivinen ajattelu auttaa ~

Edelleen kotona. Edelleen kipeänä. Ainoa asia, joka tässä harmittaa on se, etten pääse tänään Bertan luokse. Kerron nyt kuitenkin parista viime kerrasta ponin kanssa.

Torstaina parin vaparin jälkeen poni oli älyttömän jäykkä, mutta itse olin kipeä ja mulla ei ollut paljoa aikaa, niin vaan hölkkäsin ponin kanssa kenttää ympäri. Jäykkyyskin paljastui venytellessä kunnolla, kun poni melkein meni mukkelismakkelis.

vähän aikaa sitten.


Perjantaina päätin jumppailla ponin kunnolla välittämättä omasta kunnostani. Sain siskoltani kyydin tallille ajoissa, joten minulla oli hyvin aikaa. Aloitin alkukäyntien jälkeen ihan hölkkäilemällä ympäri kenttää pitkin ohjin molempiin suuntiin, jonka jälkeen otin ohjia vähän lyhyemmäksi ja laukkailin molempiin suuntiin. Vaihdoin suunnan jatkaen samaa laukkaa ja kiersin kentän kerran vastalaukassa molempiin suuntiin. Oikeaan kierrokseen vastalaukka oli aika vaikea, mutta sekin saatiin tehtyä.
Välikäyntien jälkeen aloin taivuttelemaan ponia vähän lyhyempänä ympyröillä ja volteilla, tein myös avoja pitkillä sivuilla pari kertaa. Asettelin sitä sisälle ja ulos molempiin suuntiin ja se alkoi vetrymään ihan kivasti! Tein laukassa samaa ympyrällä vähän aikaa molempiin suuntiin. Sitten kokosin ponia vähän lyhyemmäksi ja teimme molempiin suuntiin muutamat loivat kiemuraurat laukassa ja ne meni tosi hyvin! Ravailtiin vielä hetki lyhyempänä, jonka jälkeen vielä kunnolla eteen ja alas kahdeksikolla. Ponille tuli kunnolla hiki ja se kyllä notkistui tosi kivasti!
Olin tosi hyvällä tuulella tän jälkeen, koska Bertta meni parhaiten vähään aikaan kentällä! Toisin sanoen positiivinen ajatteluni näytti auttaneen.

Lauantaina kävin perällä maastoilemassa iskän kanssa ja mentiin muutamia tosi reippaitakin pätkiä, lisäks rämmittiin koivikossa. Oli tosi hauskaa, poni vaan meinasi kerran liukastua kiven takia, mutta keräs itsensä super nopeesti vaihtaen laukan!

Eilen menin puomeja kentällä melko hömpöttelymielessä. Verkkailin aika ympyräpainoitteisesti, jonka jälkeen tulin ravipuomeja, jotka olivat liian lyhyillä väleillä. Niitä menin myöhemmin säätämään, jonka jälkeen menivät tosi mukavasti! Lisäksi kentän keskivaiheilla oli yksittäinen puomi, jota tulin laukassa. Vain pari kertaa tuli töpöaskel ennen puomia, olin melko ylpeä :D
Bertan laukka oli tosi kiva eilen, kun vaan kierrettiin pari kertaa kenttä aina välissä. Menin melko lyhyet loppuravit, jonka jälkeen kävin kävelemässä tiellä loppukäynnit.

Tänään tosiaan äiti menee juoksuttelemaan ponin, vaikka vinguin tosi kauan että pääsisin ratsastamaan. Kuulemma saan parannella itseni nyt kunnolla, sillä torstaina varhain lähdemme Vuokattiin perheeni kanssa. Eli kevyt viikko Bertalle jälleen, en tykkää yhtään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti